Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Middagdut inkorten?

hoeveel slapen jullie dreumessen tussen de middag en hoe laat gaan ze sávonds naar bed/sóchtends weer op ?

ik heb het idee dat mandarijntje niet moe genoeg is s'avonds, ja om 5 uur stort ze in maar dan is ze na het eten en toetje weer helemaal opgeleefd, ze krijgt al rond 17.30 eten want wachten tot wij eten werkt niet.

Ik vind ook wel dat ze wat langer sóchtends mag slapen, want regelmatig is het voor 7 uur dat ze al weer wakker is.

Ze slaapt nu 2 uur in de middag (we maken haar wakker anders kachelt ze nog een uur door en dan krijg je haar sávonds niet in bed). Is het iets om dat nog verder in te korten ? En wanneer gaat die middagdut er helemaal af ? Wel jammer, want die paar uur dat ze s'middags slaapt heb ik even mijn handen helemaal vrij.

Ik heb echt kinderen die minder dan gemiddeld slapen volgens mij, mijn oudste zat als dreumes ook tot 23.00 vrolijk tegen de maan te kletsen.

liora

liora

30-05-2011 om 12:13

Hier

Oh Manda,

Het is toch wat hè? Mijn jongste slaapt vanaf 18.30 ongeveer het klokje rond.. Maar laat zich vaak vanaf zes uur al horen (mama beeeenje), maar dan slaapt hij tussendoor nog wel weer verder.
Middagslaapje is anderhalf uur.

Bij oudste stopte de middagslaap toen hij 2,5 was. Waarna een zeer zware tijd aanbrak...

Liora

Clowntje

Clowntje

30-05-2011 om 13:03

Hier slaapt

Mijn jongste van 20 mnd 's middags nog 2 - 2,5 uur. Ze gaat dan rond 1 uur naar bed. Gaat dan rond half 8 weer naar bed en slaapt dan tot we haar wakker maken om half 8 's morgens. Als ze kan blijven liggen slaapt ze een uurtje langer. Maar ze is heel flexibel met de tijden, kan ook veel later in de middag naar bed of 's avonds langer opblijven of wat eerder naar bed.

Mijn middelste van 3,5 jaar slaapt nog 2-3 keer per week 's middags, als het aan haar ligt 2 uur maar ik maak haar wakker na een klein uurtje. Ze gaat dan ook om half 8 weer naar bed, als ze 's middags geslapen heeft duurt het langer voordat ze slaapt, mag ze nog even naar een cd met verhaaltjes luisteren. Ook zij wordt 's morgens rond half 8 wakker (gemaakt). Op dagen dat ze kan blijven liggen slaapt ze dan ook een uurtje langer.
Moet ik wel zeggen dat mijn meiden altijd goed geslapen hebben, gebroken nachten en heel vroeg wakker hebben we zeer zelden.
Mijn middelste ligt ook wel eens al om kwart over 6 in bed, als ze zo moe is en niet meer gezellig kan doen. Laat ik ze vroeg eten (al om 5 uur of zo) en dan heeeel vroeg naar bed. Maar dat is niet altijd in te passen in het programma van de dag.....

Succes met het vinden van een passend en gezellig ritme, blijft altijd lastig.

Yaron

Yaron

30-05-2011 om 13:39

Eerder middagdutje

Mijn dochter van 16 maanden sliep eerst 's middags van ongeveer 1 tot half 3, soms een half uurtje later en 's avonds sliep ze niet voor 8 uur, vaak nog later. Nu leg ik haar om 12 uur in bed en dan slaapt ze tot een uur of 2 en om 7 uur 's avonds gaat ze gelijk slapen. Ze slaapt 's middags dus ook maar kort en we maken haar niet eens wakker.

Roosje Katoen

Roosje Katoen

30-05-2011 om 15:05

Hier nog minder dan gemiddeld

Dreumes van 21 maanden slaapt 's middags 1,5 uur, soms moet hij wakker gemaakt worden. Als hij rond 12.15 in bed ligt gaat hij 's avonds tegen achten naar bed om de volgende ochtend rond half zeven weer wakker te worden. Niet helemaal waar, want 's nachts wordt hij ook meestal wel een paar keer wakker :-(

Limi

Limi

30-05-2011 om 17:45

Erg weinig

Zoontje (20 maanden) slaapt tegenwoordig van 21:00 tot 6:00 met nog wakker worden tussendoor. En dan 's middags meestal 2, soms 3 uur, op wisselende tijdstippen.
Als hij 's middags pas laat gaat slapen (op mijn initiatief gaan slapen heeft nog nooit gewerkt), moet ik zijn slaapje vaak inkorten omdat we de oudste uit school moeten halen om 15:00. Dit heeft nooit een effect 's avonds.

Ah ik ben niet de enige

hoe kan het toch dat er ook bosjes kleine kinderen zijn die wel heel mooi in een ritme slapen, klokje rond, uurtje of 7.30 wakker, geen gedoe s'avonds etc.

wat doe ik toch verkeerd, beide kinderen waren moeilijke en rommelige slapers, de jongste wel een stuk erger dan de oudste. Ach misschien doe ik niets verkeerd, zitten ze gewoon zo in elkaar.

Biene M.

Biene M.

30-05-2011 om 19:38

Het ligt niet aan jou, manda

Mijn oudste sliep met zes weken door en zat met een week of 10 in een strak ritme. Het maakte ook niet uit waar we waren, ze sliep overal, als het maar tijd was. Drinken en later eten ook op de klok en alles ging altijd schoon op.

Middelste is het tegenovergestelde, kreeg pas met 9 maanden iets wat op een ritme leek, slaapt alleen in zijn eigen bed en zelfs daar moeizaam. Slaapt slecht in, werd tot 2,5 jaar nog elke nacht wakker en sindsdien niet meer elke nacht, maar toch nog vaak en hij staat doorgaans onmenselijk vroeg (tussen 4 en 6 uur) weer op. Met eten ook heel lang gerommeld, maar dat gaat nu wel goed.

Jongste slaapt ontzettend makkelijk in en ook best veel, vooral vergeleken met broer en zus die nooit meer dan 12 a 14 uur per etmaal hebben geslapen. 's Nachts doorslapen doet ze nog niet, maar komt geloof ik ook niet zo heel vaak voor bij borstgevoede baby's van 5 maanden.

Kortom, ik prijs of verwijt mezelf niet om het slaapgedrag van mijn kinderen. Volgens mij zit 't hem allemaal in de aard van het beestje.

Kiki

Kiki

30-05-2011 om 21:08

Maak je geen zorgen manda

oudste ging hier pas rond de drie jaar een beetje slapen 's nachts. Hij slaapt nu nog 2,5 uur (kan zo drie uur 3,5 uur worden, maar dan slaapt hij 's avonds niet meer)

Jongste sliep de afgelopen twee nachten door, maar dat zijn echte uitzonderingen helaas.
Hij slaapt 's middags ook nog 2,5 a 3 uur

Yaron

Yaron

30-05-2011 om 21:46

Manda rijn

Ik heb in mijn reactie niet geschreven dat onze dochter doorsliep, ze gaat rond 19 uur slapen, maar wordt 's nachts nog 1 of 2 keer wakker voor een fles melk. Heel soms slaapt ze na een late fles wel door, maar dat is tot nu toe nog maar een keer of 5 gebeurd. Wij hebben 4 kinderen en alleen de oudste deed bijna alles volgens het boekje, zo ook doorslapen en dan van 19.30 uur tot ongeveer 10 uur 's ochtends met een middagdut van wel 3 uur. Bij de andere drie duurde/duurt het doorslapen veel langer en de middagdut van de jongste twee waren/zijn soms wel erg kort.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.