Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

mama van Linde

mama van Linde

20-01-2009 om 12:31

Midden in de nacht klaarwakker

Sinds enkele weken (nadat ze flink ziek is geweest), wordt Linde vrijwel elke nacht wakker. Om dan vrolijk te gaan liggen kletsen/spelen/lachen. We hebben geprobeerd af te wachten of ze vanzelf weer gaat slapen, maar nee hoor. We gaan er dus naartoe, zeggen dat ze nog verder moet slapen, even instoppen, muziekje aan, meestal kletst ze dan nog een paar minuten en gaat weer verder slapen. Er zit af en toe een nacht tussen dat ze doorslaapt, maar dat zijn meer uitzonderingen dan regel.

Afgelopen nacht was de extreemste tot nu toe, ze is wel 2 uur wakker geweest, aaaaaah, super irritant, want ze maakt wel zoveel kabaal, dat wij ook wakker liggen.

Herkent iemand dit? Tips?

We wilden haar trouwens binnenkort ook in een groot bed leggen. Maar na vannacht twijfel ik daar weer erg over. Of zou het misschien juist helpen?

Ben bijna 29 weken zwanger van nr. 2 en merk dat deze nachten me aardig opbreken. Ik hoopte eigenlijk de laatste maandjes voordat de nieuwe baby er is nog te genieten van ononderbroken nachten :-(
Nou ja, we moeten ook maar positief blijven, zijn we straks wel alvast weer gewend en is het dan beter te doen ;-) Oh ja, ze is twee jaar. ruim 25 maanden om precies te zijn.

Massi Nissa

Massi Nissa

20-01-2009 om 17:13

Hai mvl

Hier na de griep hetzelfde hoor, alleen ligt ze niet te lachen en praten maar voornamelijk te jengelen :-(. Ook hier ouders met giga wallen onder hun ogen. Dochter is sowieso na de griep ineens niet te genieten, erg kort van stof en dwars. Gelukkig ging het vandaag weer iets beter, maar toen ik bij een vriendin op bezoek ging, was het weer mis. Ik moest haar steeds in de hoek zetten omdat ze driftbuien had. Toen ging ik maar weer naar huis, zucht.
Groetjes
Massi

Rafelkap

Rafelkap

20-01-2009 om 18:40

Vannacht

Vannacht haalden we onze jongste (26 mnd) eruit, hij kuchte en huilde zo zielig. Maar tussen ons in bed kreeg hij een opleving. We laten hem toch maar weer in bed, de volgende keer. Er even bij blijven kost minder tijd..
Ik zou ook even wachten met dat lage bedje, tot ze weer goed slaapt.
Gaat wel weer over.

mama van Linde

mama van Linde

20-01-2009 om 19:50

Duurt al een maand

Dank voor jullie reacties. Moet er misschien nog even bij vermelden dat dit nu al een maand aan de gang is (ze was half december ziek). Hopelijk is dit inderdaad een tijdelijke fase.
Heb haar zojuist voor het naar bed brengen serieus toegesproken dat ze lekker moest gaan slapen en dat als ze wakker wordt ze gewoon haar oogjes weer dicht moet doen en verder moet slapen, totdat papa en mama haar morgenvroeg uit bed komen halen. Ze zei heel gedwee ja op alles, hi, hi. Wie weet heeft het effect.

Mijn man denkt dat het in het gewone bed wel goed komt, dus dat gaan we vanaf donderdag toch maar proberen (het ledikant blijft in ieder geval voorlopig er nog bij staan). We zullen zien, ik hou jullie op de hoogte.

Massi Nissa

Massi Nissa

20-01-2009 om 20:43

Laag bed en toespreken

Wij denken ook al aan een laag bed, gewoon een eenpersoonsbed zonder al teveel fratsen. Probleem is, dochter slaapt al anderhalf jaar opgekruld tegen de spijlen van het bed. Bovenin of onderin het bed, helemaal schots en scheef, hoofd ergens tegenaan geramd. Ze zal dus wel enorm moeten wennen aan een eenpersoonsbed zonder spijlen, denk ik. Wij wachten dus nog even in de hoop dat ze ooit normaal in het midden van het bed gaat slapen. Als ze dat niet doet, is zo'n bed met ombouw ook nog een idee (bij Ikea gezien).
Wat betreft dat streng toespreken, dat doen wij over van alles: sommige lades dicht laten, niet schreeuwen, niet aan de muis komen, vriendelijk vragen in plaats van jengelen, regenlaarsjes zijn voor buiten en sloffen zijn voor binnen en ga zo maar door. Ze luistert er nauwelijks naar, maar kent de speeches uit haar hoofd. Ze zit met de grote Nijntjepop te spelen en ineens hoor je: "Niet aan de voorraadkast komen! Mag niet spaghetti pakken! Zet dat eens terug! Nu! Pas op hoor." Ik lach me dan een buikbreuk, echt waar, ik hoor mezelf letterlijk terug.
Groetjes
Massi

Massi

Mijn zoon kroop altijd tot helemaal bovenin zijn bed (waarmee hij zich ook meteen onder de deken uitwerkte) en dat was over toen we hem een kussen gaven. Waarbij ik wel aanteken dat het een kinderkussen is van 60 cm breed, en hij slaapt nog in een ledikant (zijkant eruit)-het kussen is dus even breed als het bed. Maar hoe dan ook: hij blijft nu beter liggen. Misschien ook iets voor jouw woelwater?

Groeten,

Temet

Linda99

Linda99

21-01-2009 om 11:08

Woelwater

En onze woelwater blijft goed liggen in d'r peuterbed omdat ze sinds kort weer een slaapzak aan heeft en ingestopt odner een deklbed ligt (dunne slaapzak en geen pyjamabroek).

's Nachts wakker worden is hier trouwens helaas meer gewoonte dan fase. De afgelopen twee dagen ging het tot onze verbazing super. Zou dat komen door de nieuwe peuterwekker (KID'Sleep) die ze heeft?

Mama van linde

Heb je al geprobeerd om te werken met een lampje of kinderwekker, zodat ze duidelijk ergens aan kan zien of het tijd is om te slapen of niet?

Mijn zoon had van die fases toen hij jonger was, en toen heb ik wel eens met hem op schoot gezeten in het donker, wachten tot ie weer moe was.

Of anders, aangezien ze vrolijk is, oordopjes zodat jij het in ieder geval niet hoort? Eventueel jij en man om de beurt.

Massi

Hier hetzelfde als bij Temet - toen wij hem een kussen gaven lag hij opeens op een plek. Wij begonnen trouwens met een opgevouwen dekentje als kussen en sindskort heeft hij een echt peuterkussen.

Zoon ligt trouwens best nog tegen zijn spijlen aan dus een normaal bed zie ik nog niet zitten. Wel kan je zo'n klein hekje tijdelijk op het bed zetten, tegen het uit bed vallen.

Massi Nissa

Massi Nissa

21-01-2009 om 17:28

Bedankt allen!

Wat leuk weer, dat meedenken. Wij gaan een peuterkussen aanschaffen, de afloop meld ik nog wel in deze rubriek.
Groetjes
Massi

Esc

Esc

21-01-2009 om 20:41

Ik ben ook blij! zijn er nog meer peuterwekkers?

Ik ben ook blij, met de tip over die KID'sleep! Hier regelmatig strijd om 5 uur 'smorgens, dat het nog geen tijd is om klaar te zijn met slapen :) We hebben een nachtlmapje met tijdschakelaar geprobeerd, dat werkte niet. 'Is het lampje aan of is het lampje uit' is te moeilijk voor deze peuter-met-een-missie :D Zijn er nog varianten of andere merken van zo'n 'lampje met twee standen'? Deze is namelijk 50 (!) euro.

Linda99

Linda99

21-01-2009 om 21:01

Esc

Ik heb laatst bij Trekpleister ook zoiets gezien. Wel duidelijk goedkoper spul en het werk met een diertje met mechanische ogen die dicht of open zijn. Nu ik de Kid'Sleep heb denk ik dat die van de Trekpleister minder goed zichtbaar is in het donker. Bij ons staat de wekker namelijk aan de andere kant van haar kamer en ze kan hem goed zien.

Bij ons was de wekker trouwens het cadeau voor d'r verjaardag van oma dus anders hadden we hem denk ik ook niet gehad (alhoewel, een goede nacht is me best veel waard).

Ook zo leuk elke avond: "konijn gaat slapen en ik nu ook!" En 's ochtends: "Hee Konijn is wakker, nu mag ik er ook uit!"

:)

Ik heb net deze gekocht

http://www.gltc.co.uk/fcp/product/-/room%20accessories/Red-Bunny-Alarm-Clock---SAVE-50-per-cent/475

In de aanbieding voor 10 pond. De Kidsleep ziet er trouwens ook best leuk uit maar is hier 35 pond (nog wel goedkoper dan 50 euro)

Geen idee of dit gaat werken bij zoon, hij slaapt opeens tot 7.30, het droppie.

mama van Linde

mama van Linde

23-01-2009 om 10:58

Het ging goed in het grote bed!

's middags al vond ze het geweldig, naar het ledikant werd al niet meer omgekeken hi, hi.

Ook vannacht ging het prima. Wel weer wakker om een uur of 3, maar ze bleef in het bed. Even gezegd dat ze verder moest slapen en dat deed ze. Daarna nog een keer gehuild, want Nijntje was uit bed gevallen, maar..... ze bleef in het bed :-) Ook vanmorgen toen ze wakker werd lag ze lekker te kletsen, maar ze bleef wel gewoon liggen! Al met al een groot succes dus, we gaan het ledikant vandaag meteen maar opruimen.

Nou maar hopen dat ze binnekort de nachten ook weer 'gewoon' gaat doorslapen........
Misschien is zo'n lampje ook wel een goed idee, maar is ze met 25 maanden niet te klein om dat concept al te snappen? Op welke leeftijd zijn jullie daarmee begonnen?

Lampje

Hoi Mama van Linde,
Beetje illegaal hier... zoontje is inmiddels 4, maar vond het een interessant draadje ;-)
Wij hebben het lampje met tijdschakelaar rond zijn 2e verjaardag in gebruik genomen en hij snapte het eigenlijk meteen! Dus ik denk dat het niet te vroeg is om mee te beginnen hoor.
Hij is nu 4 en we gebruiken het nog steeds, hij komt ook echt nooit zijn bed uit als zijn lampje nog aan is, heel bijzonder!

mama van Linde

mama van Linde

24-01-2009 om 10:08

Supernacht gehad!

Afgelopen nacht is Linde niet 1 keer wakker geweest. Ze heeft het klokje rond geslapen van 19.30u tot 7.30u.

Gistermiddag echter heeft ze maar heel kort geslapen, tot 14.00u ipv normaal tot 15.00u. We zitten er nu dus over te denken om het middagslaapje in te korten. Misschien wordt ze 's nachts wel gewoon wakker, omdat ze de slaap uit heeft. Ze is dan namelijk niet vervelend/huilen o.i.d. maar gaat liggen spelen/kletsen.

Mama van linde

Mooi dat het zo goed gaat. Hier ben ik ook zoon's dut aan het inkorten. Ik maak hem (met pijn in mijn hart) na 1 a 1.5 uur wakker. Sinds ik dat doe slaapt mijn vroege monster ipv tot 5.30 tot 6.30 en soms zelfs 7.30.

mama van Linde

mama van Linde

25-01-2009 om 20:17

Petal

hier hebben we weer een goede nacht gehad, na een korter middagslaapje dan anders. Maar inderdaad is het wel vervelend, ze liggen nog zo lekker te slapen dan. Maar ja, als dat ten koste van de nachtrust van ons allemaal gaat, dan maar liever zo.

Ik zie ook wel op tegen het moment dat het middagslaapje er helemaal afgaat, vind het wel erg lekker nog om even tijd exclusief voor mezelf te hebben :-)

Massi Nissa

Massi Nissa

25-01-2009 om 21:19

Middagslaapje

Mama van Linde, ik hecht ook enorm aan dat middagslaapje. Kan me voorstellen dat jij straks met de nieuwe baby ook even een uurtje plat wilt. Ik heb twee oplossingen. Ten eerste, peuter 's avonds wat later naar bed doen zodat je de middagslaap erin kunt houden. Dat doen wij nu op het moment. Dochter gaat om acht uur naar bed en slaapt tot half zeven. Dan doet ze 's middags nog anderhalf a twee uur.
Tweede oplossing komt van mijn moeder en is simpel: je houdt gewoon een uur middagslaap aan, of ze nu slapen of niet. Hup, het bed in, slaap je niet dan rust je toch. Moeder beweert dat ze dan meestal alsnog gaan slapen en dat ze er sowieso aan gewend zijn om 's middags een siesta te houden. Kun jij weer even bijtanken.
Hoop dat je er iets aan hebt, groetjes
Massi

mama van Linde

mama van Linde

26-01-2009 om 12:27

Massi nissa en zwelbast

Vannacht weer een goede nacht gehad. Hoewel ik moet zeggen dat de nachten dat ze weer gewoon doorslaapt ze wel om 6.45u. wakker is, terwijl dat normaal gesproken meestal 7.30 u was. Maar dat vind ik niet zo heel erg.
Peuter 's avonds wat langer oplaten vind ik ook wel een goede optie. Dus vanaf nu 's middags een half uurtje korter slapen en 's avonds iets langer opblijven.

Tweede oplossing is bij ons niet van toepassing, want ze slaapt echt altijd 's middags :-) Ligt ze 's avonds over het algemeen nog even te kletsen. 's Middags is ze altijd meteen vertrokken en ligt ze echt nog vast te slapen als we haar eruit komen halen.

Voorheen lieten we haar altijd slapen totdat ze vanzelf wakker werd, totdat ze afgelopen zomer 's avonds rustig anderhalf uur bleef kletsen als ze in bed lag. Sindsdien maken we haar altijd om 15.00 uur wakker en gaat ze 's avonds ook makkelijker slapen. Vanaf nu maken we haar dus om 14.30u wakker en de afgelopen nachten ging dit goed. Ze slaapt dan vanaf ongeveer 12.30u.

Binnenkort naar de peuterspeelzaal, dus dan schiet 1 dag in de week het slaapje er sowieso bij in. Ben benieuwd hoe het dan allemaal gaat.
Ik hoop in ieder geval het slaapje er nog wel in te kunnen houden totdat de baby er is. Ik heb de middagdutjes op dit moment zelf ook hard nodig :-) De baby heeft waarschijnlijk straks eerst toch een heel ander ritme, dus ik denk dat het er wel in zit dat 1 van de 2 dan altijd wel wakker is (overdag), maar we zullen zien. Daar ga ik me nu nog maar niet druk over maken.

Zwelbast heel veel succes met de bevalling alvast :-)
Misschien is je zoontje ook wel wat van slag doordat hij merkt dat er iets 'groots' staat te gebeuren en als hij dan ook nog wat ziekjes is......
Ik hoop voor jullie dat de gebroken nachten straks snel weer verleden tijd zijn en dat de hele family weer lekker kan genieten van lange nachten!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.