Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Esc

Esc

30-12-2009 om 10:51

Mijn peuter humt!

Mijn dochter (nu 3,5 jaar) heeft tussen 1,5 en 2 jaar een fase gehad dat ze de hele dag humde. Tijdens het spelen, in de auto, noem maar op. Niet echt een melodietje ofzo, meer op twee tonen. Best schattig, en ook best intensief. Het was ineens over en nu sinds een paar weken is het er weer. Ze humt de hele dag door, soms moet ik echt vragen of ze wat zachter wil doen. Ik vind het vooral grappig, want het klinkt zo tevreden! Maar vraag me wel stiekem af waarom ze het precies doet (is het inderdaad tevredenheid?) en of er meer kinderen zijn die dit doen? Als je googlet, kom je uiteraard op allemaal sites over autisme. Daar heeft ze verder geen symptomen van, behalve fases van krijsen als iets niet gaat zoals van te voren afgesproken of zelf bedacht, maar dat lijkt me peuter-eigen. Zijn er meer hummers?

Massi Nissa

Massi Nissa

30-12-2009 om 19:18

Ik hum zelf

Ik heb eigenlijk de hele dag ritmes in mijn hoofd, een soort cadans als in een regel poezie. Soms (een paar keer per maand) hum ik die cadans dan zachtjes voor me uit tot het me zelf opvalt. Dan houd ik weer mee op. Ik merk vaak dat ook mijn ademhaling ermee gemoeid is. Vreemd eigenlijk.
En wat onze peuterdochter betreft: humde die maar, haha. Ze houdt vooral van luid, niet van zachtjes.
Groetjes
Massi

Esc

Esc

04-01-2010 om 08:17

Grinnik

Dank voor de reacties! Een soort tic/gewoonte, daar had ik eigenlijk niet aan gedacht. Ik zocht naar een oorzaak, zo van: 'Oh daar heb je het weer! Wat zou er zijn?' Omdat het de vorige keer vanzelf over is gegaan, maak ik me er geen zorgen om. Bovendien gaat ze over een half jaar naar school en dan leert ze het vanzelf af denk ik. Waar ik me wel over verbaas, is dat ze de hele dag al zo druk en lawaaiig is. Dus als ze dan eindelijk even rustig zit, gaat ze nóg lawaai zitten maken, dat lijkt me dan zo druk in dat hoofdje.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.