Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

annelieke oostenveld

annelieke oostenveld

02-01-2009 om 19:38

Mijn peuter wil niet meer samen met mij iets leuks doen.

Mijn peuter van 2,5 wil niet rustig bij me zitten om even te knuffelen, hooguit een minuut, ze is zo druk en vraagt continu om aandacht als ik dan even zeg mm of ja dan gaat ze haar stem verheffen. Ik kan de laatste tijd weinig meer van haar genieten en omdat ik haar niet mag knuffelen, voel ik me afgewezen.Ik kan het niet opbrengen om in alles met haar mee te gaan wat ze wil en ziet en als ik dan tijd voor haar heb om samen te spelen, gaat ze andere dingen doen en zet ze zich er tegen af, ik wordt er gek van en weet me geen raad. Heb ook nog een zoontje van 6 maanden en ik kan haar niet altijd alle aandacht geven. Wie herkent dit en heeft advies.

Linda99

Linda99

02-01-2009 om 19:58

Ontdekkingsreis

Kinderen van deze leeftijd vinden het zonde van de tijd om stil te zitten, er is zoveel te ontdekken en doen! Mijn jongste is nu bijna 3 en begint nu pas een beetje te knuffelen op schoot. Voor die tijd had ze daar echt geen zin in.

Kinderen zien niet knuffelen helemaal niet als een afwijzing. Ze kunnen juist heerlijk de wereld ontdekken omdat ze weten dat mama in de buurt is.

De tijd dat ze graag met je iets doet komt vanzelf weer ;)

Minuut knuffelen

Ik vind een minuut knuffelen ook al behoorlijk lang! Rustig zitten is er bij mijn dreumes van bijna 2 ook helemaal niet bij. Hij kan best goed zelf spelen en ook samen met mij gekke spelletjes doen.

Ik heb het idee dat jij en je peuter een nogal verschillende definitie hebben van 'samen iets leuks doen'! Jij wil blijkbaar rustig zitten en knuffelen en zij wil hele andere dingen.

dc

dc

03-01-2009 om 08:21

Jaloers?

misschien is ze ook wel een beetje jaloers en voelt zij zich juist afgewezen?

Wat ik vaak doe is stoeien met mijn bijna 3 jarige zoontje. Hij heeft ook geen geduld voor knuffelen, maar dat vind hij geweldig. En dan speelt de baby gewoon lekker op de grond in zijn kamer.

En als je echt wil knuffelen, probeer het dan op momenten dat ze nog flink slaperig is, zoals net uit bed, of 's avonds in haar bed een verhaaltje voorlezen.

Inderdaad stoeien

hier doen we dat indd ook, lekker stoeien en het spelletje hou mama vast en dan gaan we lekker papa jaloers maken! Vind hij prachtig! Geeft hij mij kusjes en knuffelt hij mij en dan zegt hij papa loers!
En lekker samen televisie kijken, naar zijn favo programma, doen we ook lekker samen.

ayla

ayla

03-01-2009 om 18:43

Niet de leeftijd ervoor

mijn ervaring is dat de meeste peuters van 2 gewoon het geduld niet hebben om te knuffelen. Er bestaan zoveel andere leuke dingen om te doen, knuffelen is saai. Vind het ook wel jammer hoor. Met mijn oudste van 4 kan ik tegenwoordig hele knuffelsessies houden, volop genieten. Met mijn jongste van bijna 2 lukt dat echt niet. Die wil stoeien, spelen, bewegen. Vandaag lekker met hem in bad geweest, haha kon hij niet ontsnappen ;-) Was hardstikke fijn. Ik probeer mijn knuffelbehoefte maar op andere manieren te bevredigen. Ach en anders hebben we nog altijd een kat die zich wel als vrijwilliger wil aanmelden ;-)

Ego uit

Mijn ventje houdt ook niet zo heel veel van knuffelen, dat wil zeggen als ik het initieer, vlucht hij snel weg. Maar soms als ik 'm draag wordt het vanzelf een onofficiele knuffel. En soms heeft hij een plakkerige bui en komt hij op me klimmen en zoenen.

Ik vind eigenlijk dat het altijd op initiatief van het kind moet gebeuren en als die er geen zin in heeft is dat jammer maar helaas. Je moet een kind niet opzadelen met de plicht om mama te knuffelen.

Knuffelplicht

Natuurlijk heeft een peuter geen knuffelplicht! Dat doe je met je partner toch ook niet op die manier. Het moet toch van beide kanten komen, ha, ha.

Het knuffelen hier is meestal meer een potje stoeien, maar af en toe klimt zoon ineens op mijn schoot en slaat beide armpjes om mijn nek. Smelt.....

Mathilde

Mathilde

05-01-2009 om 16:48

Andere knuffels

Mijn oudste (5,5) houdt nog steeds niet zo veel van knuffelen, helaas. Met 2,5 wilde ze nog geen seconde op schoot zitten. Wat wel lukte, was gezellig boekjes voorlezen op schoot en stoeien inderdaad. Ik gaf/geef haar veel 'verbale' knuffels, dat vindt ze wel fijn (ook al protesteert ze voor de vorm bijna altijd: jahaaaa, ik weet wel dat je me lief vindt, dat hoef je niet te zeggen). En ze vindt het ook fijn als ik 'lief' naar haar kijk.
Ik denk niet dat het helemaal aan de leeftijd ligt, want mijn jongste (bijna 3) wil altijd wel knuffelen en komt ook regelmatig naar ons toe voor een omhelzing of zo. Als je hem masseert, gaat hij er gelukzalig voor liggen. Dus dat is weer het andere uiterste. Maar dat verpesten van spelletjes, dat doet hij wel!
Mathilde

Jongens en meisjes

Heb wel eens begrepen dat jongetjes veel knuffeliger zijn dan meisjes. Schijnt bij ons thuis vroeger inderdaad zo geweest te zijn, en als mijn tweede straks inderdaad een meisje blijkt te zijn zullen we zien of het patroon zich hier ook voordoet. Zoon voldoet tot mijn vreugde in elk geval prima aan het rolpatroon :-)

Groeten,

Temet

zuster

zuster

07-01-2009 om 13:11

Knuffelplicht

Mijn zoon die kan de hele dag knuffelen, daar is niks mis mee maar soms maakt hij misbruik van om zijn doel te bereiken.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.