Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Kiki

Kiki

17-04-2010 om 10:21

Mijn zoontje drinkt alleen nog maar uit de fles

in mee gaan of niet.

Sinds mijn zoontje ziek is geweest wil hij alleen maar uit de fles drinken.
Hij kan heel goed uit een glas of een beker drinken en deed dit al op vrij jonge leeftijd.
Maar hij drinkt nu alleen nog maar uit de fles.

Als ik zeg dat dit niet mag krijg ik hele driftbuien en drinkt hij dus rustig uren niet (en het is al zo'n slechte drinker)

In mee gaan of niet? Gaat het weer over? ik weet niet precies wat wijsheid is

Hermiena

Hermiena

17-04-2010 om 12:59

Als hij 18 is drinkt hij vast niet meer uit de fles (of het moet een flesje bier zijn). Lekker zo laten gaan, gaat vanzelf wel over.

Zou ik ook doen

En als deze fase me te lang zou duren zou ik samen met hem een hele mooie beker gaan uitzoeken waar hij uit mag drinken. En dan zo het flesgebruik weer langzaam afbouwen.

Dwingen heeft volgens mij totaal geen nut.

Sascha2

Sascha2

18-04-2010 om 13:36

Lamaar waaien

Inderdaad, gewoon over laten waaien. Hij zal echt wel een keer uit een beker gaan drinken. Zou het kunnen dat hij hetzelfde wil als broertjelief, die nu eindelijk uit een flesje wil drinken en waar iedereen blij om is? 't Is maar een gedachte, maar wie weet zit dat erachter. Ik zou er geen drukte om maken, dan is de lol er snel vanaf. En inderdaad een keer samen een mooie beker voor grote jongens gaan kopen.

angelina ballerina

angelina ballerina

18-04-2010 om 20:59

Alleen melk

Ons zoontje wil eigenlijk ook alleen de fles. Toen hij een maand of 16 was hebben we besloten hem alleen nog melk in zijn fles te geven ('s morgens en 's avonds) en overdag drinkt hij uit een gewone beker (eventueel met rietje). De eerste week werd hij steeds boos en dronk hij weinig (sap overdag) maar nu gaat dit goed. Soms wordt hij nog wel eens boos, vooral als ik het inschenk (hij wijst dan boos naar de kast waar zijn fles staat) maar hij drinkt prima uit een gewone beker. Wanneer ik die melk ook in een gewone beker ga doen weet ik nog niet. Hij geniet echt van zijn flesje melk bij ons op schoot. Ik laat dat nog maar even zo.

Mama van Jesse

Mama van Jesse

18-04-2010 om 21:02

Beetje ot ;-)

Ik zat even niet op de rubriek te letten, dus ik dacht bij het zien van de titel aan je baby ;-)

Dat zou ook wat zijn.......;-))

moederdrie

moederdrie

18-04-2010 om 21:50

Even opvoeden, waar is je grens?

Flessen zijn funest voor de tanden en spraakvermogen van je peuterkind; dus gewoon na het ziekzijn de fles niet meer aanbieden, kalm uitleggen dat hij te oud is, 1 dag (of 4 dagen) zijn gehuil en gedwingelandij aanhoren, en het is over; sommigen kinderen lopen nog de peuterspeelzaal binnen met spenen en flessen, want " het gaat vanzelf wel over als ze er aan toe zijn" : kies nu voor de tanden van je kind, niet voor een mogelijk spraakgebrek en verrotte melktanden- even opvoeden, zo gepiept.

Massi Nissa

Massi Nissa

19-04-2010 om 08:40

Geen druk

Ik zou er totaal geen druk achter zetten, alleen positief verleiden met (zoals al gesuggereerd) een nieuwe stoere beker of een superleuk rietje. Kinderen hebben zo vaak een kleine terugval na ziekte. Laat hem lekker met rust, hij vindt zijn eigen weg wel - ik begrijp uit je postings dat het een pienter mannetje is.
Groetjes
Massi

elsje78

elsje78

20-04-2010 om 21:37

Kiki

haha ik dacht even dat het over je jongste ging, ik dacht al huh eerst de fles weigeren en nu de borst...Maar het is de oudste haha

Maar onze L van bijna 4 is ook nog steeeds erg gehecht aan haar fles, zeker sinds M er is. (7 mnd)
Zij krijgt 2 keer per dag een beetje melk uit de fles en die gaat daarna meteen weg en na het brood worden tandjes gepoetst. Ze heeft nooit een fopspeen gehad en die 3 minuten dat ze er uit drinkt...al het andere drinken gaat gewoon in een beker.

Of het nou verantwoord is of niet, wij doen het gewoon...

groetjes

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.