Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Kiki

Kiki

25-03-2010 om 22:11

Mijn zoontje is gevraagd voor een fotoshoot

Mijn man is erop tegen, ik heb het hem nog niet eens verteld, maar ik weet wat hij gaat zeggen. Namelijk dat ik het zelf moet weten, maar dat hij niet zal meegaan/helpen of erbij betrokken gaat raken.

Nou ben ik in dubio, ik vind het eigenlijk ook niet echt geweldig. Ik was er zelf niet bij, mijn oppas werd erover aangesproken, ik heb een kaartje gekregen om contact op te nemen.
Maar ik weet dat mijn zoontje het helemaal geweldig zal vinden. Hij is dol op foto's, hij is dol op aandacht, hij is absoluut niet eenkennig of bang voor volwassenen.

Maar met twee jaar heeft hij al een behoorlijke ego. Dalijk blijft het niet bij een eenmalige iets en vragen ze hem vaker, stijgt het dan niet naar zijn hoofd.
Wil ik hem überhaupt wel in die wereld hebben. (dat argument is niet gebaseerd op enige kennis hoor, ik weet helemaal niets van die wereld af. Behalve de generalisaties)
Is jullie kind wel eens fotomodel geweest. Vond hij/zij dit leuk? Hoe wordt er met die kleintjes omgegaan? Is het integer?

Ik kan er eigenlijk niet over uit dat ik dit serieus aan het overdenken ben. Eigenlijk moet ik gewoon nee zeggen en het kaartje wegmikken. Ik heb niet eens een TV, ik kijk geen reclame, ik ben zelfs antireclame

Rafelkap

Rafelkap

26-03-2010 om 07:26

Casting

Ik zou het niet doen, maar het ligt er natuurlijk aan voor wat het is. En het kost volgens mij veel tijd om je kind te brengen (en je moet er als ouder vaak bijblijven). Bij ons op school kwamen ze voor 'praatjesmaker' van de ncrv. Ik heb geen toestemming gegeven voor onze oudste (5) om mee te doen, toch deed hij mee met een casting. Maar nee, ik vind het een vreselijk programma (geen kinderprogramma, om 20.30 uur dus voor opa's en oma's) en van ahet soort dat kinderen niet serieus neemt (maar oe wat schattig) dus nee bedankt. Als het nou een kwalitatief goed programma is zou ik het nog overwegen, als zoon het zou willen en ik er de tijd voor zou hebben.

Biene M.

Biene M.

26-03-2010 om 07:35

Och

Bel eerst even op om nadere informatie te vragen. Mijn dochter heeft als klein kind een paar keer model gestaan en dat duurde nooit lang. De foto's zijn ook niet altijd gebruikt, maar toch kregen we er een leuk bedrag voor. Dat heeft nu tien jaar lang staan aangroeien op haar spaarrekening en na school kan ze er een wereldreis van maken of zo.

Hanne.

Hanne.

26-03-2010 om 12:48

Nee

Bij ons ging het niet om reclame (of eigenlijk wel) maar zowel bij mijn oudste als bij mijn middelste is gevraagd of de foto's die bij de fotograaf waren gemaakt als voorbeelden groot uitvergroot in de winkels, in het foldertje en op internet mochten.

Ik heb het niet gedaan, ik vond de foto's niet mooi (één zelfs verschrikkelijk) en vind dat ik niet voor mijn kinderen de keuze mag maken of zij met zulke(of andere) foto's de openbaarheid in willen. Als ze wat ouder zijn, en er zelf over kunnen beslissen mag het van mij evt wel.

angel3

angel3

26-03-2010 om 18:27

Je geeft het antwoord al

je voelt je er zelf niet goed bij, je man staat er niet achter en het is wellicht niet goed voor de 'ontwikkeling' van je kind. Simpel toch?
Wel vleiend. Maar ik zou het geloof ik ook niet doen als mijn kind werd gevraagd.

Kiki

Kiki

26-03-2010 om 21:59

Haha

Zo mijn man kreeg echt een halve hartverzakking toen ik het hem vertelde. Overdreven gewoon. 'Dat gaan we dus echt niet doen'
Dus ik anarchistisch als ik ben, gelijk geirriteerd natuurlijk. Bepaal jij dat in je eentje.

Dus mijn man haalde al gauw bakzeil. 'nee natuurlijk niet, maar ik vind het niets, maar als jij perse wilt'

Nou ging het er mij niet om dat ik het perse wil, maar ik wil het wel op een normale manier bespreken. Dus dat hebben we gedaan en we hebben besloten het niet te doen.
Bovendien werken we allebei bijna fulltime, hebben we nog een baby die ik dan mee moet gaan slepen en de afspraken zijn natuurlijk altijd in mijn werktijd en ik heb het druk zat en mijn oudste slaapt ook nog ruim 2,5 uur 's middags en ik ben niet in staat ergens op tijd te zijn en dat is met zo'n fotoding natuurlijk wel belangrijk

En mijn man werd er echt ongelukkig van en hoewel hij zei dat ik het zelf moest weten, weet ik gewoon dat ik geen misbruik moet maken van het feit dat ik altijd mijn zin krijg. Dat bewaar ik liever voor iets wat er wel toe doet :)

Kortom, te veel nadelen en bovendien mijn zoon moet me later wel iets kunnen verwijten natuurlijk. Een mooie carrière als fotomodel in de kiem gesmoord :)

femmetje

femmetje

27-03-2010 om 10:56

Kindjes

Van mijn vriendin zijn bloed mooi... en fotomodellen.
Zij gaat heel vaak naar fotoshoots en je ziet haar kindjes vaak terug in bladen of op etenswaren heel grappig om te zien.
Er gaat veel tijd in zitten en je kindje moet het wel leuk vinden. Wij zijn met ons zoontje een x mee geweest samen met kindje van mijn vriendin met zn 2tjes mochten ze op de foto voor een reclame. Maar mijn mannetje vond er niets aan! Hij wilde helemaal niets meer nou dan niet. We zijn gaan kijken naar de andere dat vond ie wel leuk.
Je moet er als ouder wel helemaal achter staan en je kindje moet ook mee willen werken en er plezier in hebben. hier is dat dus niet het geval.

Grt.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.