Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Moeilijk inslapen

Hallo,
mijn dochter wordt in augustus 3 jaar. Ze slaapt smiddags nog 1-1,5 uur. savonds rond kwart over 7 naar bed.
ging prima, tot een paar dagen geleden. Ze kan moeilijk inslapen. Je hoort haar nog langere tijd praten en spelen.
Eerst dacht ik dat ze het middagslaapje niet meer nodig had,maar dat is het volgens mij niet.
savonds valt ze rond kwart voor 9 in slaap, smorgens rond half 7 wakker of nog iets eerder. ze is echt kapot om 12 uur.
maar dan ligt ze dus weer een tijdje wakker tot ze slaapt.

Hoort dit bij de leeftijd? is het weer een fase?

angel3

angel3

21-06-2009 om 11:35

Zomer?

ik herken het heel erg en hoor om me heen veel 'geklaag'. Volgens mij komt het door de zomer. Ik weet het nog van vorig jaar. Laat in slaap vallen en vroeg weer wakker en dan na een paar weken wallen van hier tot tokio en je doet er niks aan. Pikdonkere kamers maar toch, gevalletje bioritme? geen idee.

annemir

annemir

21-06-2009 om 20:53 Topicstarter

Tijdelijk?

Hoi,
ik hoop dat het tijdelijk is dan. vanmiddag wilde ze weer niet slapen,dus eruit gehaald. na een uurtje weer geprobeerd, ze viel bijna om. ze sliep direct. maar een uurtje.
vanavond zonder moeite naar bed, maar drie kwartier later weer huilen. nog een kus en toen sliep ze.

zucht..

Hier ook

hier gaat meneertje heel vaak zingen en na een half uurtje zeggen we gewoon dat hij nu stil moet zijn. Meestal doet hij dit dan ook wel. Denk indd dat dit zo'n fase is.

Ayanna

Ayanna

22-06-2009 om 18:36

Blij als het herfst is

Hier ooit de kritieke fout gemaakt om te zeggen: je moet nu naar bed want het is al donker.
Tegenwoordig wijst kind triomfantelijk naar buiten als ik zeg dat het bedjestijd is en zegt: nog nie donker.

Ayanna

Ayanna

22-06-2009 om 19:40

Eigenlijk

wil ik dus zeggen dat het ook hier regelmatig 'late night' is ivm licht buiten.

annemir

annemir

23-06-2009 om 21:32 Topicstarter

En er is...

geen touw aan op te trekken dus.
vanmiddag twijfelde ik of ik haar wel naar bed moest brengen,maar ze viel direct in slaap. twee uur later moest ik haar wakker maken.
vanavond ook meteen in slaap,zucht....ik snap het neit meer;-)

saartje

saartje

28-06-2009 om 08:44

Ons trappelzak spookje

Wat helpt is gordijnen die goed donker maken. Die doe ik al dicht als ik ga voorlezen. Ja, een beetje voor de gek houden, arm kind ;-) . Verder doet ze alleen een middagslaapje als we een drukke ochtend hebben gehad. (bv strand, speeltuin). Als ze dan in haar oogjes gaat wrijven. Of natuurlijk in de auto in slaap valt. Gisteren dus een rustige, speel in de tuin ochtend. Dus geen middagslaapje. Ik bekijk het dus per dag wat we doen. Toen ik haar nog elke dag een middagslaapje liet doen, lag ze om 9 uur nog te spoken. Kwam om de 2 tellen uit haar bed. Nu slaapt ze meestal om 7 uur al. Half 7 weer wakker. Ze is 2 en een half.

Hier ook, niet normaal!

Onze jongste (bijna 2) kan er wat van de laatste weken. Als ze om 22.oo slaapt is het vroeg! Deze week meerdere keren bijna 23.00 uur geworden! En dan de volgende dag weer om 7 uur paraat! Overdag slaapt ze zo'n anderhalf uur en ze lijkt nergens last van te hebben dus ook niet moe of zo. Als ik haar overdag naar bed breng duurt het vaak ook minstens een half uur, soms wel een uur voordat ze slaapt.
Het is om gek van te worden!
ik denk dat het hier niet met zomer te maken heeft, want haar kamer is echt donker.

Linda99

Linda99

28-06-2009 om 20:10

Hier ook

Ook hier gaat het al drie dagen erg slecht met in slaap vallen. Komt naar mijn idee door de warmte. Kamer is volledig donker dus daar ligt het niet aan. Maar i.p.v. 19.30 slaapt onze 3-jarige nu pas rond 21.00/22.00. Om gek van te worden!

Beste tactiek is tot nu toe: kind in bed, deur half open, ik in mijn slaapkamer.

Vandaag laat ik haar in elk geval maar wat langer spelen.......Vroeg naar bed werkt toch niet.

Nog op

Hier is het denk ik niet door de warmte, want het is al 2 weken ofzo. Anyway, ze is nog steeds wakker, en ik val om...

annemir

annemir

29-06-2009 om 05:34 Topicstarter

En toch...

Hoi,
en toch denkik dat het te maken heeft met het middagslaapje. Vandaag wakker gehouden. de deur uit gegaan. Rond half 5 werd ze huilerig en sjagerijnig. om 10 over 6 lag ze in bed. ik heb haar niet eens meer gehoord, ze sliep direct.
Ik ga het denk ik om de dag doen, overdag wakker houden. Wel lekker met de vakantie voor de deur, kan ik tenminste de deur uit met de kids.

groetjes,annemieke

Mamvantwee

Mamvantwee

29-06-2009 om 10:17

Overgangsfase

Ik heb niet alle reacties gelezen, maar dit kan heel goed een overgangsfase zijn. Inderdaad, om de dag 's middags wakker houden, maar heel snel gewoon elke dag. Dat went ze aan het nieuwe ritme. In het begin is het erg moeilijk om 19:00 uur te redden, maar dat zal snel verbeteren.

Massi Nissa

Massi Nissa

29-06-2009 om 21:16

Hihiiii

Ik zit al dagen dit draadje te lezen met zo'n vervelend, licht superieur lachje: die van mij slaapt namelijk weeeeellll. Tot vandaag! "Mamaaa, ik heb dorst. Maaaamaaa, ik wil eruit. Mama, papa, mama, papa, speen is gevallen. Maaaamaaaa, ik ben waaaakkkkeeeeerrrr!". Zo ligt ze nu al anderhalf uur, afgewisseld met liedjes en gebabbel. Man is er al naartoe geweest, want hij is veel aardiger dan ik. Ze had haar slaapzak uitgetrokken en zat blij rechtop in bed: "Hallo papa! Mag ik een slokje water?" En dat terwijl we nog nooit een slokje water hebben aangeboden! Tuthola. Okee, dat lachje van mij is er dus af (nou ja, ik zit wel te grinniken om wat ze allemaal bedenkt om eruit te mogen).
Het is vast de warmte, ja toch? Niet dan? Dit kan toch nooit een nieuwe fase zijn die maanden gaat duren? Neeeeee. Het is de hitte :-).
Groetjes
Massi

Oh hier ook hoor

Een tijdje aan de gang al, volgens mij een combinatie zomertijd en nu de hitte. Het was over 30 graden gisteravond in zijn kamertje.

Wij leggen al een zakdoekje en tuitbeker water in zijn bed om 2 smoesjes voor te zijn. Maar gisteren hadden we: hij wilde zijn pyjama broek aan (in de hitte), hij trok zijn slaapzak uit en wilde hem toen weer aan, zijn dekentje lag niet goed, hij kon iets niet vinden, hij vond een haar in zijn bed, zucht.

We hebben hem wel eens een tijdje genegeerd maar toen ging hij over de rooie en gooide echt alles uit bed, op zijn matras na.

Ik word er stapelgek van en weet niet wat het beste is, toch gewoon negeren en laten huilen of steeds maar terugkomen zonder oogcontact en praten.

Ayanna

Ayanna

30-06-2009 om 11:07

Massi

Haha
Hihi
Lekker puh!
Enne.....het ligt vast wel aan de hitte....nee joh, het is geen fase.... Hier hebben we al drie maanden lang last van de 'zomertijd', de 'warmte', een 'sprongetje', een 'fase', hij is een beetje 'ziekjes' enz. enz.
Zal vanavond even aan je denken....

Massi Nissa

Massi Nissa

30-06-2009 om 21:44

Ayanna

Oooo dat hebben wij hier ook. Ons kind is voorbeeldig, maar heeft van die dagen, nee weken, nee maanden, dat we precies jouw mooie lijstje aan excuses afwerken. Het ligt niet aan onze opvoedstijl en al helemaal niet aan ons volmaakte dochtertje, dat begrijp je. Bij jou thuis vast ook een perfect exemplaar waarvan de gebruiksaanwijzing kwijt is ;-).
Groetjes
Massi (rustig avondje, maar ze was dan ook kapot. Zat al een uur haar ogen eruit te wrijven).

Ayanna

Ayanna

30-06-2009 om 22:34

Massi

Ons kent ons.... ;-))))

Hmmm

Hier de laatste 2 nachten ging het opeens weer supergoed. Wat een raar ventje hebben we toch. Wel heerlijk om lekker relaxed aan de avond te beginnen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.