Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Naar de bioscoop?

Hi,

Ik wilde met de kinderen naar de bioscoop, de film Prinses en de kikker.
Nu heb ik een zoontje van 5 waarvan ik zeker weet dat hij het geweldig vindt. Ik heb ook een dochter van 2,5.
Ik had zoiets van 'ach, ga gewoon mee, vast leuk. Doornroosje enzo vindt ze ook leuk'.
Nu zie ik echter dat het voor 6 jaar en ouder is en ergens ook gelezen dat er best enge beelden tussen zitten.
Nu ga ik twijfelen... Doe ik er wel goed aan om mn dochter mee te nemen? Is er iemand geweest met een kind onder de 4?? Ging dat goed??

Thanx!!

Guinevere

Guinevere

01-03-2010 om 20:39

Niet doen

Ik zou het zelf absoluut niet doen. Peuter hier heeft in elk geval te weinig zitvlees voor zoiets. Dat wordt dan dus met een beetje pech de helft van de film buiten de zaal gaan staan met je peuter, terwijl je 5-jarige alleen binnen zit.

Linda99

Linda99

02-03-2010 om 09:55

Collega

Een collega van me ging met kids van ruim 5 en 2,5. Ze had niet op de kijkwijzer leeftijd gelet en was na de film verbaasd dat ie zo heftig was! Komt aardig wat voodoo in voor. Haar oudste had daar geen probleem mee en ze was heeel blij dat haar jongste in de bioscoop in slaap was gevallen.....

Zelf ben ik bewust niet gegaan met jongste van 4.

Niet doen

Ik zou het niet doen. Ik heb de film zelf niet gezien, maar veel Disney-films hebben enge stukjes, en bij deze film heb ik dat ook in meerdere recensies gelezen. Je kan er dan wel vanuit gaan dat het ook echt eng is. Ik zou zelfs met alleen die 5-jarige om die reden al niet gaan, die 6+ notering is er niet voor niets.(ik begin de fout om met mijn 4-jarige naar UP te gaan, ondanks een waarschuwing hier. Had ik niet moeten doen. Die film begon als AL maar kreeg later alsnog een 6+ notering).

Daarnaast dan nog het probleem van de peuter zoals Guinevere het al beschrijft...

Helaas. Je zult alleen moeten gaan als je die film op groot scherm wilt zien, en voor je kinderen de DVD moeten regelen ...
(ik vind het ook jammer, ik had die film graag met zoon bezocht. Maar na het UP-debacle begin ik er niet aan).

Groeten,

Temet

Handig

Da's nou zo handig aan die kijkwijzer: dat je precies weet voor welke leeftijd zo'n film geschikt is.En dan kun je zelf bepalen of je 5 jarige kleuter een type is dat 6+ eventueel aankan.
Tussen 6+ en 2,5 jaar zit wel een heel erg groot verschil.Dat is vragen om ellende.

Damajo

vlinder72

vlinder72

03-03-2010 om 09:38

Prinses en de kikker

In de voorjaarsvakantie naar toe gegaan met mijn zoon van bijna 8, mijn zoon van bijna 6 en mijn dochter van 4,5 jaar. Groot succes. Ze vonden de film alledrie erg leuk. Mijn dochter was voor het eerst in de bioscoop en vond het prachtig. Ze vonden de film ook helemaal niet eng. Misschien ook omdat voodoo erg ver van ze afstaat. Ze vonden de heksen in Doornroosje en Sneeuwwitje in ieder geval een stuk enger. Wij letten nooit op de kijkwijzer. Wij kijken of het verhaal onze kinderen aan staat. Sommige films voor alle leeftijden zijn juist totaal ongeschikt terwijl onze kinderen alledrie genoten hebben van de eerste drie delen van Harry Potter. Daarna vonden wij ze te eng worden en mogen ze ze niet meer zien. Maar om terug te komen op het onderwerp. Persoonlijk vind ik kind van 2,5 jaar te jong om mee te nemen naar de bioscoop. Ongeacht de film. Alleen als je een superbraaf kind hebt dat in staat is om ruim 1,5 uur stil te zijn dan kan het misschien wel maar anders moet je het niet doen. Voor andere bezoekers is een kletsend, rond wandelend kind mateloos irritant. Wij wachten daarom met bioscoopbezoekjes totdat onze kinderen minimaal 4 jaar zijn.

Hmm

Moet toch even reageren, mijn dochters (6,5 en 5) zijn met oma naar deze film geweest. Mijn oudste dochter vond de film zo eng dat ze in de pauze maar naar huis zijn gegaan.
Nou was ik er zelf niet bij, maar mijn dochter vindt volgens mij niet snel iets eng....
Maar mijn dochter van 2 is niet mee geweest, zou ik ook niet snel doen volgens mij.
groetjes krik

Inge32

Inge32

03-03-2010 om 17:16 Topicstarter

Bedankt

Hi,

Bedankt voor jullie reacties!
Ik ben uiteindelijk maar niet meer gegaan, durfde het niet aan.
Met m'n zoontje ben ik toen hij 2,5 jaar was overigens wel naar de bios geweest, naar kabouter plop. Vond ie geweldig!
Dus wellicht dat we zoiets nog n keer gaan doen, kzie wel.

Groetjes,
Inge

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.