Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

tan

tan

24-02-2009 om 10:46

Niet luisteren

mijn dochter van 3 zit op het moment in de fase dat ze absoluut niet luisterd! heb het idee dat ik van s'morgens tot s'avonds aan 1 stuk door aan het mopperen ben! bij alles is ze tegendraads! geen jas aan willen, niet lopen, niet opruimen, niet komen als ik haar roep!

ben ik de enige mama die dit heeft?
help!

Mathilde

Mathilde

24-02-2009 om 12:44

Nee hoor :-)

Je bent echt niet de enige. Hoort ze je wel goed? Mijn oudste hoort soms heel slecht, dan moet ik haar even vastpakken zodat ze me aankijkt. Als ze gewoon tegendraads is, dan is dat echt de leeftijd! Niet te veel keuzes geven, niet te veel vragen, veel negeren en de moed niet verliezen ;-). Het komt weer goed. Als ze vijf zijn, gaan ze jou precies de regeltjes uitleggen ;-).
Mathilde

Kind dat niet luistert?

Kan ik me niks bij voorstellen, ik heb 3 kinderen die perfect luisteren, nooit opstandig of vervelend zijn en ook om heen zie ik alleen maar perfect luisterende kinderen!

Ahum, niet dus! Hier een van 6 die af en toe nog steeds denkt dat de wereld om hem draait, een van 4 die alleen naar papa luistert en maling aan mij heeft en een van 2 die maling aan alles en iedereen heeft en met een hele ondeugende (en ook wel hele schattige) lach op zijn gezicht alles doet wat papa en mama verbieden.

Dus nee, je bent niet de enige mama en ik heb ook weinig tot geen tips voor je behalve consequent blijven, nee blijven zeggen en erop vertrouwen dat het goed komt. Succes!

Massi Nissa

Massi Nissa

25-02-2009 om 21:12

Tan

Onze dochter zit al meer dan een jaar af en aan in die fase, ik begin te vermoeden dat 'dwars' meer een karaktertrek is dan een peuterfase :-). Hier helpt het helemaaaal niet om boos te reageren, te dwingen, te straffen of anderszins chagrijnig te worden. Dan gaat de kont tegen de krib, dochter wordt dan nog vervelender en gaat schreeuwen. Als ik moe ben, doe ik het vaak verkeerd, ik ga dan toch mopperen, aan armpjes trekken en chagrijnig kijken. Met voorspelbare resultaten, we hebben elkaar wel eens huilend aan staan kijken. Van dat soort momenten leer je als moeder, je hebt het dan allemaal veel te ver laten komen en (vooral) veel te serieus genomen. Zo'n klein kind begrijpt eigenlijk nog bijna niets, hoe zelfbewust en slim ze ook lijken, en ze doen het in elk geval nooit om jouw dag te verzieken.
Wat hier wel goed werkt, is per dag verschillend, maar komt neer op negeren, afleiden, onderhandelen en op je strepen staan (als het echt moet). Choose your battles, wordt hier op OO altijd geroepen, en dat is de naakte waarheid. Als je de hele dag ruzie hebt, ben je allebei in de aap gelogeerd.
Ik wens je wel veel sterkte, het is niet makkelijk om zo'n eigenwijsje op te voeden.
Groetjes
Massi

Hier ook

hoi,
massi je omschrijft mijn dochter en ik! idd soms huil ik met haar mee en baal weer dat ik me zo heb laten meeslepen door een kind van nog geen meter hoog...

het helpt om goed te slapen, niet ziek te zijn, geen zorgen te hebben en super in je vel te zitten. dan worden het redelijke dagen. Helaas is dat niet elke dag zo en laat ik het toch weer te ver komen.

wat hier momenteel hot is is opruimen. ze pakt een doos blokken, gooit ze om, speelt 5 minuten en loopt weg om iets anders te pakken. ik wil dat ze dan de blokken opruimt,maar ze luistert gewoon niet.
oke, dan naar je kamer en terugkomen als je wil opruimen. komt ze na een minuut terug om weer met dat andere te spelen. ik zal verdere details besparen,maar ik draai soms echt door van de puinhoop hier;-)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.