Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Ilona

Ilona

26-09-2008 om 19:42

Nieuwsgierig: wat doen julllie zelf als je peuter op de speelzaal is?

Hallo allemaal.
Ik was zomaar nieuwsgierig. Mijn dochter (2,5) gaat sinds een paar weekjes naar de peuterspeelzaal. Vandaag heb ik geverfd in huis (we zijn pas verhuisd). Ik heb ook al een keer weekendboodschappen gedaan en lekker een boek gelezen!
Wat doen jullie op het moment dat je spruitje er een paar uurtjes niet is?
Ilona

MLN

MLN

26-09-2008 om 21:24

Geen idee...

...want zoontje gaat pas in januari naar psz. Maar ik zie net staan dat je een boek hebt gelezen....!!! Oh wow! Dat wil ik ook weer kunnen!!! Misschien dat ik dus volgend jaar ook weer eindelijk eens een boek kan lezen...zucht... Ga heel even zitten dromen...psz is misschien zo erg nog niet!

ayla

ayla

27-09-2008 om 16:06

Genieten

oooh alleen al de gedachte, een boek kunnen lezen, of iets in de tuin kunnen doen. Misschien eindelijk eens de zolder kunnen opruimen. Of gewoon zonder een blerende dreumes, peuter, kleuter koffie drinken met de dagelijkse krant

Huh?

Ik begrijp dat jullie....
- of fulltime thuisblijfmoeders zijn
-of geen man hebben die af en toe de honneurs waarneemt en je kind mee uit spelen neemt
- of nooit meer een weekendje weg zijn gegaan sinds de geboorte
- of nooit gebruikt maakt van een vriendin, oppas of famillielid die es een middagje kan invallen....???

want ik vind dit met een kind van 2,5 jaar eerlijk gezegd echt een goed voorbeeld van niet goed voor jezelf opkomen! Jullie teksten doen mij denken aan de babytijd van mijn zoontje. Toen werd ik ook compleet geleefd en was er nooit een moment voor mezelf, noch voor mijn man. Maar met 2,5 moet het toch mogelijk zijn om je eigen belang eens voor het belang van je kind of partner te stellen en jezelf (of met je partner) een ochtend, middag, dag of heel weekend lekker te trakteren op vrije tijd? Of is dat heel raar gedacht?

Trakteren

trakteren op een keertje vrije tijd? tuurlijk! Gaan we lekker stappen, winkelen of bioscoopje pakken. Maar overdag zo heel normaal dan eigenlijk niet.
Hier is het de normaalste zaak van de wereld dat mn zoontje overal mee heen gaat (tenzij het echt niet kan)In zijn slaapje vlieg ik het huis door en anders helpt hij gewoon gezellig mee.
Hier genoeg oppas, altijd wel iemand die hem voor een paar uurtjes wil nemen. Maar ik vind het niet nodig.
Ik sta dan ook nog niet echt te juichen dat hij naar de psz gaat.(vind het erg spannend) Want indd, wat moet ik dan doen?? Het is meer gewenning dat hij er is en mijn ritme en tijd indeelt. Dus hier zal het echt afkicken worden wanneer hij naar de psz gaat (hij gaat met 2 jr en 4 mnd naar de psz) En overigens hier zit familie altijd te zeuren dat ik hem best wel voor een paar uur even neer kan zetten. Maar waarom? Vind het prima zo.
(scheelt ook dat manlief ook veel met de kleine doet)

Juliëtte

Juliëtte

28-09-2008 om 15:06

Jopi

Tuurlijk gaat mijn man wel eens cq regelmatig weg met de kinderen, komt er een oppas of gaan we samen een weekendje weg.

Maar dat is incidenteel. Wat ik juist zo heerlijk vind is de wetenschap dat je ELKE woensdag en vrijdagochtend het hele huis voor jezelf hebt, je kan doen wat je wilt. Blijf je thuis of nee ineens heb je zin om weg te gaan en dat kan gewoon. En zou je gaan schilderen maar heb je geen zin ? dan doe je dat gewoon vrijdagochtend toch weer ?? Gewoon zulke dingen doen zonder uitgebreide planning en oppassen regelen enzo, dat is wat ik zo fijn vind van die paar uurtjes alleen.

Juliëtte
(die stiekem al beetje uitkijkt naar de vrije uurtjes als de jongste 2 over een half jaar naar school gaan...)

ayla

ayla

29-09-2008 om 10:03

Juist

je weet dan gewoon dat je 2 dagen in de week 2 uurtjes hebt die je naar eiegn believen kunt indelen. Geen gesleep met kinderen, geen gekrijs dat ze van alles willen en of moeten hebben. Nee zelf je ding doen of gewoon niets doen.

en ik werk trouwens 2,5 dag maar voor dat ik de deur uit ben ben ik al moe om maar zo te zeggen ;-)

Ilona

Ilona

29-09-2008 om 12:56

Jopi

Ik ben inderdaad een fulltime thuisblijfmoeder. Ik heb een schat van een man die in zijn vrije uurtjes graag met zijn dochter de deur uitgaat, waardoor ik lekker even tijd voor mezelf heb. Maar als hij thuis is ga ik ook graag mee! Hij werkt lange dagen en zo hebben we dan een gezellig gezinsuitje.
Verder is het zoals Juliëtte en Ayla zeggen: de wetenschap dat je die twee keer in de week 2 uurtjes écht helemaal voor jezelf hebt. De rest van de tijd is mijn dochter ook altijd bij me. Mensen passen wel eens op, maar ze hoort immers bij mij? Dus gaat ze waar ik ga. Ik vind het iets van zelfsprekends.
En daarnaast vroeg ik me dus gewoon af: wat doen andere moeders (of vaders) in die paar uurtjes?
Ilona

Celine*

Celine*

29-09-2008 om 13:44

Niets of heel veel

De ene keer doe ik niets en de andere keer heeeel veel. Maar net hoe mijn pet staat :-). Ik heb nog een kleintje van 3 maanden en die slaapt nog op de uren dat mijn dochter op de p.s.z. is dus ik heb nu nog die uren mijn handen vrij, zal wel veranderen als hij groter wordt maar dan heeft hij mama even voor zichzelf alleen ;-)

Groetjes Celine

Nou peuterlief zit nu op de psz

En ik ben wezen rondstruinen in de Hema en nu zit ik te OOL-en terwijl ik eigenlijk het huis een beetje wilde opruimen. Overigens is het zeker niet zo dat ik zoon alle aandacht geef als hij thuis is. Vanochtend speelde hij met zijn auto's terwijl ik 3 kwartier aan het Wii fitten was!

Marith

MLN

MLN

29-09-2008 om 15:35

Tijd voor jezelf

Of je nou wel of niet werkt, ik denk dat je als moeder heel makkelijk vergeet om tijd voor jezelf vrij te maken. Ik ben me er bewust van dat ik altijd voor alles en iedereen zorg en dan zelf als laatste aan de beurt ben en mezelf dan wel eens vergeet. Ben ook niet zo'n geweldige time-manager..... Kom altijd tijd tekort. Was vroeger een boekverslaafde maar ik kom er nu gewoon niet meer aan toe. Werken, boodschappen, poetsen, koken, kind verzorgen, spelen enz. enz. enz. Mijn dag is zo voorbij. Als we al een oppas regelen dan is het omdat we iets gaan doen, gaan we weg ofzo. Kan ik dus nog geen boek lezen..... En soms vind ik het ook gewoon heerlijk om als zandzak op de bank te hangen en gewoon even niks te doen. Oh ja, ik had ook een boek kunnen lezen in die tijd....hhhmmmm....waarschijnlijk even weggesoest....

No offence

dames... ik wil hier geen discussie gaan beginnen over thuisblijfmoeders of werkende moeders. Die verschillen weten we nu toch inmiddels wel (gaap)?

Ik kreeg alleen door de postings het idee dat sommige moeders pas na 2,5 jaar ein-de-lijk weer de tijd hebben en de vrijheid voelen om es een keer een boek te lezen, de krant te lezen of niks te doen omdat hun kind een ochtend naar de PSZ gaat.
Het verbaasde me dus dat sommige moeders daar blijkbaar pas na 2,5 jaar bewust van worden. Niet als kritiek, maar dus puur omdat ik dat al ruim voordat mijn zoontje 2,5 jaar was af en toe deed. Maar goed: geniet van de vrijheid zou ik zeggen!
Jopi.

Roos

Roos

01-10-2008 om 00:26

Schuldgevoel

Het is voor mij al even geleden, maar het lekkere van de psz dat je even tijd had voor jezelf zonder schuldgevoel (na de eerste wen-tijd). Ik had ook wel eens oppas of mensen waar hij bij mocht zijn, maar dan had ik toch altijd het gevoel dat ik iets moest doen. Dat deed ik niet zomaar even, en als ik het deed was het voor mezelf. Naar de psz ging hij omdat hij het leuk vond. Daar zat voor mij het verschil in.
Roos

Zoon nu op psz

Mijn zoontje zit nu op de psz. Ik heb net de woonkamer gepoetst en zit nu te wachten tot de vloer droog is haha
Dochtertje van 4,5 maand ligt lekker te slapen, dus ik heb even mijn handen vrij. Gister gewerkt, dus dan heb ik 's avonds niet zoveel puf om op te ruimen, dat doe ik dus lekker woensdagochtend zonder "meehelpende" peuter om me heen. Na de herfstvakantie gaat hij naar school, dan heb ik nog meer van die "vrije" uren. Maar... ik mis stiekem zijn geklets wel een beetje, hoe lekker rustig ik het ook vind. Probeer me ook altijd niet schuldig te voelen als ik even lekker een bakkie doe. Gek he, schuldgevoel als je even wat voor jezelf doet?! Nou ja, ach.

amk

amk

01-10-2008 om 21:23

Ontaard

ik ben af en toe echt ontaard. Dochterlief gaat niet naar de psz maar naar het kdv. En dan neem ik wel eens een dagje vrij van mijn werk om lekker te rommelen.

Erg he? ;-))

groet,
Angela

Nee hoor angela

Helemaal niet ontaard. Ik herken mezelf ook niet echt in al die moeders met schuldgevoelens die na 2,5 jaar eindelijk eens een avondje voor zich zelf plannen. Ik heb regelmatig leuke avondjes met vriendinnen (uiteten, biosje, sauna, dat soort dingen). Ben ook wel eens een weekendje weg geweest met een vriendin. Maar ook manlief en ik doen leuke dingen samen. In augustus zijn we nog een weekendje naar Praag geweest, heerlijk, even niet hoeven moederen en zorgen. Ik ben fulltime thuis, toch blijft mijn oudste 2 van de 3 dagen over op school zodat deze mama ook nog wat aan haar dag heeft ipv 4x op een dag naar school te moeten sjezen ;-) Van schuldgevoel geen last, ik ben naast moeder zijn, nog zoveel andere dingen en ik gedij daar goed bij !!!

Doe ik ook!

Mijn oudste 2 gaan naar school en ik laat mijn oudste ma, di en do overblijven en de middelste op dinsdag sowieso. Bij oudste voornamelijk 3 dagen omdat hij tijdelijk wat verder weg zit en het anders echt een heel gehaast is tussen de middag maar als hij over een paar maanden weer op de oude locatie zit laat ik hem ook nog wel minstens een dag overblijven hoor! Net wat Marith zegt: even tijd voor jezelf. En dan heb ik er nog een thuislopen en ben zwanger dus echt tijd voor jezelf op die momenten is lastig maar het helpt wel ;)
Geniet ervan, zou ik zeggen!

Tijd voor jezelf heel herkenbaar

Nu, ik ben afgelopen jaar naar Oostenrijk verhuist voor 1 jaar. Ik zat thuis met 2 kleine kinderen (4 maanden en 2 jaar) Ik kende niemand enhet was herfst/winter. Het vloog me soms echt aan. Vanaf februari ging de oudste naar een krippe voor 5 dagen in de week van 9.00 tot 14.30 uur. Incl eten en slapen. Dat gaf me meer vrijheid. Ik had dan wel de jongste nog thuis, maar ik had meer bewegingsvrijheid en kon makkelijker op pad gaan. Nu gaan we weer terug naarNederland en ik denk dat wij allemaal het gaan missen. Weet nog niet of ik een plekje krijg op een creche of peuterspeelzaal. Vind het ook erg goed dat de kinderen met andere kinderen leren spelen en ik voel me helemaal niet schuldig dat ik soms heerlijk op de bank zit of lekker ergens koffie ga drinken in het zonnentje. Zolang jullie het beide naar je zin hebben dan is er toch geen probleem.
Jasmin

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.