Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Nog steeds agressief

Ik heb al eerder hier over geschreven, maar ik dacht ik schrijf nog een keertje want m'n zoontje van 26 mnd heeft nog steeds last van agressief gedrag tegen andere kindertjes als mama (ik) erbij ben. Ik heb inmiddels ontdekt dat ij een heel braaf kindje is op de kvd 3 ochtenden per week, maar zodra ik binnen kom om hem te halen duwd hij kindertjes op de grond en slaat zelfs met een speelgoedje op hun hoofd. Afeglopen vrijdag bij een vriendin op de koffie, zij heeft een 18 mnd zoontje en mijn kind heeft haren getrokken, geduwd en met speelgoed geslagen!!!!! Ik schaamde me dood! Ik heb hem steeds maar weer uit de kamer gezet en toegesproken en na een hele harde niet loslatende haar-trek-partij heb ik hem in de auto gezet en ben nog 5 min binnen gebleven en toen een huilend kind naar huis gebracht.......... Hij doet dit soort gedrag vooral als ik er ben...........ook op maandag ochtend trouwens tijdens peutermuziek en dans duwd en mept hij er op los...... wat is nou de beste manier om hier mee om te gaan? deze situaties vermijden tot hij ouder is of blijven volhouden.... wie o wie kan me helpen?

dc

dc

20-10-2008 om 21:30

Aandacht vragen?

het klinkt echt als aandacht vragen. Wat ik doe (en ik zeg dus niet dat dit de beste manier is hoor) als mijn zoontje zich agressief gedraagt, hem op een bankje zetten als straf en er verder niet te veel aandacht aan besteden. Wel rustig uitleggen waarom en als hij belooft het niet meer te doen, mag hij weer spelen.

En jongens hebben veel last van hormonen enzo, zo jong al. Dus geef hem regelmatig de kans om echt z'n energie kwijt te raken. Ik laat hem regelmatig fietsen, hardlopen, klimmen. Per dag is hij zeker 2 uur intensief fysiek bezig. Ik merk dat hij echt gek gaat doen als ik een dagje rustig aan doe.

Kim27

Kim27

24-10-2008 om 09:59

Vertrouwd bij mama

Ik heb wel eens gelezen dat kinderen vaak juist bij de ouders in kleine monstertjes veranderen omdat ze zich dan op hun gemak voelen. Eigenlijk is het dus een compliment als ze zich zo gaan gedragen. Ze hebben zich zeg maar op het kdv in moeten houden en goed moeten gedragen en zodra mama er is kunnen ze zich weer even laten gaan. Zelf ben ik gastouder en een van mijn oppaskindjes is de hele dag lief, maar zodra haar vader haar komt halen gaat ze mijn dochter aan de kant duwen en ligt ze krijsend op de grond omdat ze haar jas niet aan wil...
Ik heb dus niet echt een tip ofzo, maar misschien een beetje een verklaring voor het gedrag.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.