Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

ogi

ogi

28-06-2011 om 14:44

Nog steeds slecht slapen

Onze zoon (in augustus wordt hij drie jaar) slaapt al zijn hele leven slecht. Het leek erop dat het beter ging. Echter nu heeft hij toch weer een terugval. Bij mensen die dit herkennen. Wanneer ging het bij jullie beter? Af en toe denk ik: komt dit ooit nog goed?

Alvast bedankt voor de reacties.

Definieer het eens

Wat is slecht slapen? Wordt hij te vroeg wakker? Slaapt hij niet in? Slaapt hij niet door? En als hij niet doorslaapt, is het dan wakker worden, speentje kwijt, speentje terug en aai over de bol en verder tukken (vervelend) of is het wakker worden en een uur spoken (slopend).

Het is mij op dit forum wel gebleken dat "doorslapen" heel veel definities kent, dus vandaar mijn vraag.

Groeten,

Temet

Zondagskind

Zondagskind

28-06-2011 om 23:11

Herkenning ja

Antwoord nee helaas. Hier zoon van net drie. Zelfde laken en pak. Inslapen gaat (tegenwoordig en met veel liefde, geduld en ritueel) goed. Doorslapen is het probleem. Wakker worden op vaste tijdstippen. Nu weer fase van 01:00 uur en soms ook al steevast om 22:00 uur. Steeds met de gedachte: ik wil bij jullie slapen. Gebeurt ook vaak. We houden het wellicht dus ook in stand. Zoon is gevoelig van aard. Slapen is door hem gedefinieerd als moeilijk.

Consequente aanpak van steeds weer terug in bed leggen werkt matig en gaat vooral gepaard met heel veel heftigheid wat man en ik beiden slecht trekken. Belonen vinden wij een prettigere aanpak maar werkt ook niet fantastisch. Niet slapen lijkt echt zijn terrein geworden. Hij vind het ook echt heel moeilijk maar zoekt ook heel duidelijk een grens.

Lees graag mee en ben ook benieuwd of er een fase in het vooruitzicht ligt waarbij doorslapen makkelijker gaat.

verstuurd met IPhone

ogi

ogi

29-06-2011 om 20:50

Reactie op temet

Hij slaapt inmiddels wel goed in. Hij wordt nu weer 2 tot 3 keer per nacht wakker. Soms vraagt hij nog voor bij ons in het grote bed. Hij heeft een hele periode tussen ons in gelegen. Maar nu krijgt hij een slokje drinken en dan slaapt hij weer verder. Zijn middagslaapje was ook eerst heel onrustig. Gelukkig slaapt hij nu wel een lekker rustig middagdutje.
Het zou heel motiverend zijn om verhalen te horen van ouders waar het vroeger ook zo (vergelijkbaar) ging maar dat het nu beter gaat.

Ogi

Kijk, hij slaapt dus goed in, ik lees ook niet dat hij idioot vroeg wakker wordt (in elk geval niet dat dat een probleem is), maar kennelijk wordt hij meermalen per nacht wakker.

Dat had mijn zoon ook, en dan was het een kwestie van aai over de bol en dan weer doorslapen. Maar ja, voor die aai over de bol moest moeder (of vader, maar meestal ik) er wel uit, en leuk was anders. Toen hij 3 was, was ik zwanger van nummer 2 en ik voorzag dat ik, met twee kinderen die meermalen per nacht mij uit mijn slaap zouden rukken, binnen korte tijd rijp zou zijn voor een inrichting. Had ik al gezegd dat ik slecht tegen slaapgebrek kan?

We zijn op - komt- ie weer - een stickersysteem overgegaan. Als hij ons een nacht niet wakker zou maken kreeg hij een sticker. Dat ging in het begin moeizaam, hij wilde wel, maar wist zich vaak de volgende ochtend niet te herinneren of het nou goed gegaan was of niet. Maar uiteindelijk viel toch het kwartje en na enige tijd was het probleem de wereld uit. Of hij nu echt niet meer wakker wordt in de nacht (hij is inmiddels 5,5) weet ik niet maar het kan me ook niet schelen, wij worden van hem niet meer wakker, daar ging het me om.

In mijn herinnering was het probleem verholpen toen nummer 2 geboren werd, wat zou betekenen dat hij nog geen 3,5 was.

Dus ja, er is hoop.

Groeten,

Temet

Slaapcyclus

Kinderen slapen in cycli van 3 uur. Na 3 uur hebben ze dus een moment dat ze heel licht slapen of even wakker worden. De meeste kinderen slapen dan zelf gewoon weer verder, maar zo te horen is er bij jullie ingeslopen dat hij dan roept. Is hij misschien angstig? Zou een nachtlampje iets kunnen oplossen. Hier hebben we 's nachts een lampje aan en mogen ze roepen als het lichtje uitgaat (staat op een tijdschakelaar). Misschien is het een idee om zoiets in te voeren en dan met behulp van een stickersysteem........ wellicht valt het kwartje. Sterkte ermee, het is slopend die gebroken nachten!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.