Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Lees ook op

Normaal gedrag???

Goedenavond lieve moeders/vaders,

Hier een moeder die even niet weet of bepaald gedrag normaal is..
Ik heb een zoontje van 3, eigenlijk gaat alles goed lacht is erg meelevend en kan goed spelen met zijn zus rollen spellen maar ook kleien en met de auto's spelen.
Ook met zn neefjes speelt hij graag, 
Praten doet hij wel hele zinnen en ik weet goed wat hij zegt maat het is niet optimaal. Maar zijn zus van 5 kan ook de g en de p nog steeds slecht.
Waar ik me zorgen om maak is dat als we bijvoorbeeld op visite zijn, en er zijn vreemde mensen dan weet hij zich moeilijk een houding te geven en doet dan dingen als tong uit steken, ineens schreeuwen of ander vreemd gedrag.
Nu gaat hij naar de kinderopvang 2 ochtenden in de week, sinds 6 weken, maar kreeg vandaag te horen dat hij bij 1 juf zijn ogen dicht doet als ze tegen hem praat. Ook verliep de dag anders vandaag, en gingen ze naar een gymzaaltje in het gebouw om pietengym te doen. Hij was helemaal van de rel.
Terwijl thuis heb ik niet heel veel moeite met hem met veranderingen.
Ook wilt hij nog niet lekker mee komen in de groep, maja hij zit dan ook wel net 4 weekjes op de opvang denk ik dan...
Hij zit nog vaak bij de juf en gaat nog niet echt vrij spelen.
Wel kan ik weg gaan zonder dat hij huilt.
Eenmaal thuis is er vaak ontlading en gaat hij bijv ineens heel kinderlijk praten.

Ik vraag me af of dit allemaal normaal gedrag is voor een jongetje van 3..

Groetjes Angelique 
 

Klinkt mij allemaal niet gek in de oren. Is hij nooit naar de opvang gegaan? Dus nu voor het eerst 2 halve dagen, sinds 4 weken. Dat is dus 4 dagen in totaal tot nog toe. Dan lijkt het me normaal dat hij nog niet gewend is. En dat iets extra nieuws zoals pietengym dan ook extra spannend is.

Ajjz

Ajjz

30-11-2022 om 21:04 Topicstarter

Meesje schreef op 30-11-2022 om 20:52:

Klinkt mij allemaal niet gek in de oren. Is hij nooit naar de opvang gegaan? Dus nu voor het eerst 2 halve dagen, sinds 4 weken. Dat is dus 4 dagen in totaal tot nog toe. Dan lijkt het me normaal dat hij nog niet gewend is. En dat iets extra nieuws zoals pietengym dan ook extra spannend is.

Is inderdaad de eerste keer dat hij gaat! In totaal 12 ochtendjes geweest nu

Hij heeft gewoon afentoe gek gedrag ene keer wel andere keer niet, zo praat ie afentoe met zn tong er uit of met een hoog stemmetje...

Herken het niet van m'n dochter..


ja hoor, volkomen normaal dat ze baldadig en wat overdreven gedrag vertonen als ze in een bepaalde situatie komen.
Zeker ( zonder te willen generaliseren) bij jongetjes zie ik dat vaak. Bij meisjes komt dat rond de 9 jaar soms op, erg hard en wat nep lachen, hard en hoog gillen als ze in een groepje zijn. Jongens zijn wat fysieker en uitgelatener.
Mijn kleinzoon doet zn ogen ook dicht, gilt even, stort zichzelf ter aarde, springt...
 Met 3 jaar komt er ook kort een verlegen fase en dan weten ze gewoon niet wat ze moeten.
Je kunt het kort benoemen: ben je verlegen, vind je het spannend, wil je even bij me ztten? Zo onderbreek je het op een positieve manier.

Mijn dochter maakte ook steeds rare gezichten toen ze drie was. Nog steeds nu ze vier is en met haar vriendinnetjes praat ze alsof ze babies zijn. Ineens heel verlegen doen of heel wild gaan springen of trekken doet ze ook als er anderen zijn. Volgens mij allemaal normaal voor die leeftijd.

Hij gedraagt zich als een peuter....tja ligt wel in de lijn der verwachting gezien zijn leeftijd. 

Ik lees niets schokkends 
Maar als jij je zorgen maakt bespreek ze . Evt met de huisarts

Lijkt me ook eerder normaal.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.