Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Oma geeft stiekum sap etc.

Wij wonen vlak bij opa en oma en zien ze daardoor meerdere keren per week.

Er ben er onlangs bij toeval achter gekomen dat Oma stiekum, tegen de wil van ons in, sap geeft aan onze dochter van 2.

Ons dochtertje heeft aanleg om dik te worden en mag daarom alleen in het weekend 1 of 2 glazen appelsap/dag omdat ze maar dik bleef... en voor de rest water en een beker melk.

Het dringt maar niet door bij oma dat ze een slecht voorbeeld geeft en dat ze de gezondheid van ons dochtertje in gevaar brengt.

Ik zorg nu dan ook altijd dat ik een beker drinken(water) bij me heb om te voorkomen dat oma drinken aanbiedt maar zelfs dit helpt niet.

Ook afspraken maken wat ze mag hebben(ook naast het sap) helpt ook niet want dan krijgt ze binnen een uur tijd alles (ijsje, taart, soepstengel you name it) wat ze die dag/middag mag hebben.
dat loopt alleen maar op want er komt van alles op tafel wat de kleine ook wil hebben. Ik voel me net een politie agent die constant moet zeggen nee, nee, nee

Nu is is er ruzie: want ik heb haar gecontroleerd...(lees ik heb haar betrapt toen ik de keuken inliep) en dat doe ik steeds en oma kan niet zichzelf zijn. En bij de andere opa en oma is wel altijd alles goed.

We hebben al om een gesprek gevraagd maar tot nu toe wil ze niet praten. Heeft er iemand tips? of iets dergelijks meegmaakt?

Hanne.

Hanne.

03-05-2011 om 14:03

Eigen initiatief of doktersadvies

Tja, oma's zijn oma's en willen verwennen. Ben bang dat je daar weinig aan verandert. Ik zou de communicatie open houden en aangeven dat je snapt dat ze haar graag willen verwennen, maar dat dat misschien ook op een andere manier kan. Bv door een klein cadeautje (bellenblaas?) of doordat ze bij oma iets mag dat thuis niet mag (met stiften tekenen). Of misschien kan je langs gaan op het moment dat je dochter juist wel iets mag hebben. Kan oma wel een soepstengel oid geven zonder dat dat een extra tussendoortje wordt.

Maar als ik eerlijk ben zou ik ook moeite hebben met een 2 jarige die ik alleen maar water mag serveren. Ik weet niet of dit dieet zelf opgelegd is of door een dokter voorgeschreven, maar ik vind het nogal streng. Mag oma echt alleen een glas water geven?

Mijn oudste zat in de peuter/kleuter tijd ook altijd boven aan de grafiek met het gewicht (maar niet met de lengte), maar we hebben hem nooit zo streng op dieet gezet. Hij heeft bij ons altijd alles mee mogen eten en drinken. Mits met mate! En dat heeft uiteindelijk een heel gezond gewicht opgeleverd.

laura1977

laura1977

03-05-2011 om 15:08 Topicstarter

In mate is ok maar einde is zoek

Ze zit met haar gewicht bovenin de lijn.Het consultatie bureau adviseerde alleen water te geven maar dat vind ik ook een beetje te streng. Op de creche, doordeweeks, krijgt dus gewoon melk, limonade of wat alle andere kindjes krijgen. Eenmaal thuis alleen nog water. En in het weekend dus ook wat melk, appelsap en/of thee.

En na het eten(soms een toetje) mag ze alleen nog water maar geen snoepjes, soepstengels, fruit of iets dergelijks meer. Oma geeft rustig nog een bak vol witte druifjes ook al zeggen we nee want we komen net van tafel.

Het gaat erom dat de "MATE" bij oma dus ver te zoeken is en dat krijgen we niet er maar niet in...

Gevolg is dat we steeds strenger zijn als we naar oma gaan/ of tegen komen want het einde is helemaal zoek! Ze realiseert zich gewoon niet dat als je je kleinkind bijna dagelijks ziet je ze niet elke keer kan volstoppen.

Tweede gevolg is dat ons kind bij oma alleen nog maar aan het bietsen is (dat doet ze nergens anders en we kunnen echt overal heen behalve dan naar oma eigenlijk)

2 reacties

1. ja, ik heb ervaring met zo'n schoonmoeder. Het woord 'politieagent' is ook al vaak bij me opgekomen. Oma gaat ook echt de strijd met me aan. Vreselijk vermoeiend. Ik heb geen tips voor je, het is hier een blijvend probleem. Nou ja, het enige dat me heeft geholpen is om te zien dat ik het niet in mijn eentje kan veranderen. Dat probeer ik dus ook niet meer. Ik heb ook weleens alles toegestaan wat oma wilde maar dat liep dermate uit de klauwen dat ik een soort van vast streng ben als we daar zijn. Leuk is anders maar iedereen heeft het nu geaccepteerd. Ik heb wel 100x uitgelegd met welke dingen oma kind wél mag verwennen maar ze blijft bij dingen doen die haar zoon en ik verbieden. Dat is kennelijk het leukste voor haar.
2. sorry, maar ik vind het helemaal niet streng, alleen maar water voor een kind van 2. Ik vind het normaal. Wij drinken hier allemaal water tegen de dorst. Hooguit 1 glas sap per dag (aanlenglimo oid), maar dat gebeurt ook dagenlang niet. Over het algemeen wil ik niet dat mijn kinderen heel veel belangstelling krijgen voor dingen die al hun vriendjes wel mogen en zij niet, daarom krijgen ze altijd sap als ze dat willen. Maar dat willen ze alleen als ze het bij vriendjes zien. Als je opgroeit met water (of kruidenthee, zal ook wel vloeken in de kerk zij) dan taal je niet naar sap. Water lest de dorst veel beter.

Ook water

Dat klopt, van dat water! Eerst kregen ze veel diksap want ik *dacht* dat dat echt gezon was. Hier is het ook niet te koop.. En toen de appelsap eens op was, dronken ze met zo goed water.. Dus nu is er 1 pak sap per week en op is op.
Lijkt me dus heel goed dat je dat zo doet. Echt niet zielig natuurlijk.

Je schoonmoeder klinkt nogal koppig. Balen is dat, vooral omdat de sfeer en het bezoekje erdoor worden verpest.
Kan ze niet bij jullie komen? Of neemt ze het dan mee? Dan zit ze niet op eigen terrein.

Hier zet opa de chocola overal klaar, ik ben verbaasd dat mijn kleuter dan nog braaf vraagt of hij wat mag :) gaat wel anders als ik weg ben haha.

Ik hoop dat ze bijdraait en jullie opvoeding gaat respecteren!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

dc

dc

04-05-2011 om 08:28

Andere tijden

Denk er ook even bij na dat het nu andere tijden zijn. Waarschijnlijk vindt ze echt dat je je kindje tekort doet door alleen water aan te bieden en ziet ze echt niet in dat sap een dikmaker is.

Kun je niet thuis helemaal de sap verbannen, en 1 glas bij oma toestaan? Of vragen of ze half sap half water doet? Zoeken naar een haalbaar compromis, in plaats van helemaal te verbieden en voor de oma er de lol vanaf halen?

Hanne.

Hanne.

04-05-2011 om 08:53

Inderdaad de compromis

Ik zou inderdaad ook de compromis zoeken. Maar daarbij moet je je wel realiseren dat wat de een veel vindt de ander weinig vindt.

Mijn kinderen drinken in mijn ogen niet vaak water, maar meestal appelsap. En toch gaat er hier maar iets meer dan 1 pak per week doorheen (op 3 kinderen). Niet veel meer dan bij vertigo, die aangeeft dat haar kinderen juist water drinken!

En verder kan je misschien ook wat anticiperen. Als je weet dat oma na het eten nog wat gaat geven, zorg je dat jij die dag geen toetje geeft. Dan is het extraatje van oma in plaats van het toetje.

Politieagentje spelen zal ook wel moeten, maar misschien kan je ook afspraken met je dochter maken (is ze net 2 of bijna 3?). Bv dat ze na het avondeten niets meer mag nemen maar dat ze het mee naar huis mag nemen voor de volgende keer. Zal nu nog heel moeilijk zijn, maar levert op de lange termijn zeker winst op!

Als oma kind zielig vindt

..dan helpt het compromis niet, omdat ze juist de grenzen opzoekt. Zo is het bij ons. Dus spreek half half af en dan krijgt het kind vrijwel onverdunde roosvicee, drie delen roosvicee en 1 deel water, en daarna nog een halve liter volsuikerige cola.

Mijn oplossing is dan ook dat ik bepaalde regels heel strikt handhaaf. Met name dat er op regelmatige tijdstippen normale etenswaren worden genuttigd. Dat matigt de trek tussendoor. En verder laat ik het vrij.

Maar we gaan wel minder vaak daardoor.

Elke dag?

waarom wil je uberhaupt je schoonouders, ouders of wie dan ook behalve je gezin elke dag zien ?

laura1977

laura1977

04-05-2011 om 11:06 Topicstarter

Dezelfde straat

als je in dezelfde straat is is de kans dat je elkaar elke dag ziet wel erg groot. Die kleine weet inmiddels dat ze bij oma lekkers krijgt dus die wil constant naar oma. Is oma in de tuin en fietsen wij een rondje dan roept ze haar al...(nu gaan we maar de andere kant op, en steken we maar over naar de andere kant)

Verdunde sap laten geven werkt niet want ook dat doet oma niet, zo aan de kleur van het sap te zien...

we hebben nu maar besloten te gaan kijken of we kunnen verhuizen en/of heel strikt zijn in de bezoekjes aan oma en dit te houden op 1 x in de 2 weken dan kan ze verwennen wat ze wil.

heel spijtig maar in onze ogen de enige optie aangezien oma nog steeds niet wil praten

Ben bang dat ze dit heel erg gaat vinden en dat ik de groooooootte boeman ben... we zien wel

Sap

Onze zoon drinkt ook altijd water. In de ochtend krijgt hij een beker yoghurtdrink en dat vind hij heerlijk. Ik vind al die zoetigheid helemaal niet nodig voor die kleintjes. Al die appelsap is ook helemaal niet goed voor de tanden. Er komen constant zuren bij die tanden waardoor de kans op gaatjes heel groot worden, ook als ze pas 2 zijn.

Verhuizen vind ik wel heel erg rigoreus, maar ik zou wel uitleggen aan oma, dat als ze niet stopt met dit gedrag ze haar kleinkind minder zal gaan zien. Streng en heel jammer, maar het is niet anders. De gezondheid van je kind staat toch voorop?

Onverstandige ouders

Toch zou ik heel ver gaan in het toelaten van oma en opa. Het klinkt allemaal wel verstandig maar opa en oma zijn toch heel belangrijk voor een kind. Ik vraag me af of het sop de kool wel waard is. In deze tijd zijn we ook ongemeen scherp op voeding en gewicht en dat levert soms alleen maar op dat iedereen dikker wordt. Ik heb zelf die obsessie met gewicht voor mijn kinderen tot nogo area verklaard. Een kind van 2 dat te dik dreigt te worden. Ik hoorde laatst van een baby die al minder flesvoeding kreeg want dreigde te dik te worden.
Voor mij is dat geen gezonde manier van denken meer. Ik heb me ook heus weleens zorgen gemaakt, mijn ouders zijn van de suiker en de snoepjes en daar ben ik helemaal niet van. Maar gelukkig hebben mijn kinderen daar geen slecht gebit van over gehouden. Wel een liefdevolle ervaring met de grootouders die s' nachts snoepjes naast het bed leggen.

Rafelkap

Rafelkap

04-05-2011 om 17:52

Doktersadvies

En als je het anders brengt: Kind eet niet goed middag- en avondeten en mag daarom niet meer zoveel tussendoortjes meer (van de dokter)? Misschien is oma nog wel zo slim dat een boterham of groente beter is dan ijsjes en koekjes.
Ik weet niet hoor, roep maar wat. Misschien dat ze jouw dochter ook hele broccoli's naar binnen ziet werken :-)

Ik zou hier ook vreselijk van balen. Wij hebben een buurvrouw bij wie haar kind altijd mag snoepen, maar die houdt wel rekening met onze wensen. (sterker nog: ik heb haar bekeerd geloof ik)

Nou het grootste probleem is

als je een schoonmoeder hebt die niet wil praten, niet je adviezen over neemt ook als je die heel duidelijk uitlegt. Misschien is het nog goed om haar eens mee te nemen op gesprek bij de dietiste of cb waar jullie lopen, dan hoort ze het van de professional.

En dan is het aan jouw man dit met haar te overleggen, als ze daar niet in mee wil gaan dan moet hij haar ook de consequentie vertellen. Ik vind verhuizen wel een goed idee als dit al een probleem is dan krijg je nog veel grotere issues als die kleine ouder wordt.

Nee hoor pelle

..mijn kinderen zijn al ouder zoals je weet en we houden het prima vol. Kinderen vragen nu zelf vaak om water.

Die dreumes/peutertijd is goud waard om gewoontes in te slijten.

Natuurlijk moet ik ook altijd lachen bij ouders die idioot precies zijn op het eten van hun baby-dreumes, daar heb ik het hier niet over. Maar goede normale gewoontes aanwennen op een niet al te dwingende manier, dat kan prima op deze leeftijd.

Ik vind het dus ook helemaal niet erg als die kinderen helemaal volgestouwd worden door andere ouders, want dat is maar incidenteel.

Limi

Limi

04-05-2011 om 20:57

Oma vs anderen

Ik denk niet dat je met ouders van vriendjes hetzelfde probleem krijgt. Die hebben immers geen band met het kind en zijn ook niet expres doof of tegendraads.

Het eten toestaan verandert volgens mij niks aan de instelling van oma. Is het nu eten, dan is het straks tegen jullie wil in meenemen zonder autostoeltje of iets dergelijks.

Ik zou zelf het contact verminderen, maar wel zeggen waarom. Oma is niet de moeder; die kan niet zomaar met een kind doen wat de ouders niet willen.

buzz

buzz

05-05-2011 om 07:20

Allebei

Mijn kinderen waren als baby en als 2 en 3 jarige stevig.
Hoei hoei opletten hoor, zijden ze bij het cb. Ik heb ze altijd gewoon hun koekje om koekjes tijd gegeven, en om fruit me nooit druk gemaakt, echt de yogert niet afgeschaft, wat dunnere ranja. Ook de soepstengel kregen ze gewoon en de rozijnjtes.
Ik ga een kind wat aan de bovenste gewichtslijn zit en niet er boven echt niet laten lijnen. Wel veel beweging vaak naar buiten en naar de speeluin, dat helpt ook meer lichaamsbeweging. Bij opa en oma (zien we elke week dus allebij de stellen is 2 keer per week) heb ik altijd maar laten verwennen, met aardbijen met ckake en een extra koekje. Mijn jongste dochter word nu bijna 4, en je ziet haar langer en dunnen worden. Mijn zoon van 5 zit nu binnen een jaar ineens helemaal in verhouding, niets op aan te merken zij de ggd. Ik zij hoe kan dat nou? Nou zij ze bij gewoon eetgedrag komt het meestal vanzelf goed, het baby vet is er nu af, en je hebt bewegen en eten in goede balans. Goed gedaan als er niets mag worden kinderen er vaak ook nog extra op gefocust en dat geeft dan weer op latere kinderleeftijd problemen, evenwicht dat is het belangrijkste.
Eerlijk gezecht zou ik eerder eens naar de huisarts gaan om te vragen hoe het zit of je desnoods door te laten verwijzen naar een dietiste, want je gaat toch niet klakeloos het cb volgen en op deze manier te werk?

laura1977

laura1977

05-05-2011 om 08:56 Topicstarter

Normaal voedingspatroon?

ik vind het niet nodig om dit met de huisarts te overleggen omdat ik vind dat we niet met haar aan het lijnen zijn.

's ochtend 1,5 broodje, melk
appeltje tussendoor, water of in het weekend wel eens een liga
broodje met lunch 1 - 1,5 soms 2, melk,
water
appelsap/limonade/water
soepstengel, rozijntjes, liga of iets dergelijks
avondeten, yoghurt
water

Met het mooie weer krijgt ze wel eens een ijsje en op een verjaardag plakjes kaas/worst en hapjes van de taart

Toch niets geks aan?

Massi Nissa

Massi Nissa

05-05-2011 om 10:03

Laura

Jouw dochter eet veel meer dan mijn dochter ooit heeft gedaan, en die is nu al ruim vier. Ik vind het een heel verantwoord eetpatroon. Het idee dat je een kind op dieet zet als het niet de hele dag door sap krijgt, is natuurlijk een beetje lachwekkend. Ik zou er niet op ingaan.
Ik heb ook twee verwenoma's. De ene zit ver weg en kan maar een paar weken per jaar losgaan met koek, snoep en ijs. De andere woont heel dichtbij. Omdat onze dochter slank is, vindt deze oma (mijn moeder) dat er best heel veel lekkers mag worden aangeboden. Ik heb toen een keertje heel voorzichtig en vriendelijk uitgelegd dat er na al dat lekkers helemaal geen hap groente of fruit meer ingaat 's avonds, en dat was/is al elke keer een gedoe. Ze had er begrip voor. We hebben toen afspraken gemaakt - dan en dan mag ze zus of zo hebben. Dat werkt redelijk goed. Ik zou dus toch weer overleggen, eventueel met iemand erbij. Ik had het geluk dat mijn zus met hetzelfde zat en we hebben er dus allebei een gesprekje over aangeknoopt (op een niet-confronterende manier, met veel complimenten richting oma etc.).
Groetjes
Massi

Kapitein

Het probleem is, denk ik, dat oma niet doet wat moeder wil. Moeders hebben toch allemaal hun eigen idee en kunnen daar nogal vasthoudend in zijn. In voorkomende gevallen moest hier weleens mijn vader bemiddelen over zaken waar mijn moeder het niet mee eens was. Kan erg futiel zijn. Maar ook ernstiger. Mijn moeder kon niet geloven dat het er echt toe doet dat je een kind met een pindaallergie niets geeft waar dat in kan zitten. Dat werd een gevalletje eerste hulp. Daarna was het wel duidelijk. En alle neefjes en nichtjes kwamen graag logeren, zelfs nog als puber, en hebben goede herinneringen aan oma, die er niet meer is.
Ik denk dat je hier het conflict niet moet zoeken. Zeker niet over voeding. Dat is uiteindelijk ook naar voor jezelf om steeds zo schrap te moeten staan.

Rosase

Rosase

05-05-2011 om 10:08

Dit is wel normaal ja

Het voedingspatroon dat je in je laatste post beschrijft is wel gewoon ja. In je openingspost schrijf je echter dat ze alleen in het weekend sap krijgt. Dat is toch echt heel wat anders.

Als dit haar voedingspatroon is, dan moet het toch mogelijk zijn om nog iets van de lekkere dingen te bewaren voor als ze bij oma is?

Overigens zou ik niet alleen afgaan op het cb-advies. Bovendien heb je sowieso altijd stevige en minder stevige kinderen en zijn die groeilijnen ook niet altijd alleszeggend.

En verder valt mij op dat vooral de kinderen die op streng regime staan qua zoetigheid, als ze groter worden bijna allemaal doorslaan naar de andere kant. Je moet wel heel goed uitkijken dat je het niet juist extra interessant maakt door het te verbieden. Geldt wat mij betreft overigens ook voor computer, tv en nintendo gebruik.

Rosase

Rosase

05-05-2011 om 10:19

Wat ik dus eigenlijk wil zeggen

Is wat AnneJ ook zegt: kijk uit dat het geen machtstrijd wordt. Zowel met oma als met je kind.

Oma wil graag verwennen en dat is nu eenmaal wat oma's doen. En de truc is juist om iets te verzinnen zodat oma wel kan verwennen, zonder dat je kind de hele dag zoetigheid eet. Dus als ze iedere dag bij oma is, is het dan geen optie om het appeltje, het sap, de rozijntjes of de soepstengel voor oma te bewaren?

Om daarvoor te gaan verhuizen vind ik echt een paardenmiddel. Het voegt toch juist ook heel erg veel toe dat oma op steenworpafstand woont en alle tijd neemt voor je kind. Dat geeft haar een jeugdherinnering waar geen slanke lijn tegenop kan (zei zij met oma's die meer dan 100 km verderop wonen :-)

laura1977

laura1977

05-05-2011 om 11:18 Topicstarter

Het appeltje, het sap, de rozijntjes of de soepstengel voor oma

Het appeltje, het sap, de rozijntjes of/en de soepstengel voor oma bewaren is een goed idee ware het niet dat al gebeurd... we gaan zelfs expres al lunchen bij oma zodat zij het idee heeft dat ze veel geeft maar het is voor oma niet genoeg... er moeten nog druifjes, liga en nu met het mooie weer ook ijsjes etc. bij

Overigens geldt hetzelfde voor ons: we kunnen ons de hele dag scheel eten aan koek, chocola, snoep, gebak,worstenbroodjes,kroketten en patat verzin het maar!

Maar wij zeggen gewoon nee en dat doet een klein kindje niet

Nee zeggen

"Maar wij zeggen gewoon nee en dat doet een klein kindje niet"

Dat verschilt per kind. Mijn kinderen doen het wel, en vooral bij zoon is dit heel duidelijk te zien. Vol is vol. Al is het aanbod lekker, als hij verzadigd is zal hij het afslaan. Broccoli slaat hij eerder af dan chocola of ijs ;-), maar ook chocola of ijs worden regelmatig geweigerd. En dat is een hele geruststelling, want ik weet dan hij zich niet snel zal overeten.

Dochter doet het ook, maar minder duidelijk.

Maar dat is een kwestie van aanleg/temperament, sommige kinderen hebben niet zo'n ingebouwde rem. Heeft je kind die wel, dan kan je denk ik iets meer achterover leunen. Maar wel je kinderen duidelijk maken dat nee zeggen een goed idee kan zijn.

Mensen die hun liefde/zorg/betrokkenheid uiten door het aanbieden van veel te veel eten kunnen lastig zijn om mee om te gaan, kennelijk doet oma dit altijd, lees ik in je mail.

Wat ijsjes betreft: is er een mogelijkheid om af te spreken dat het bij waterijsjes blijft? Die bevatten vaak minder calorieën dan een glas sap.
Helemaal handig zijn de mini-waterijsjes van bijvoorbeeld AH, die zijn ook klein genoeg om snel op te hebben (geen gedrup). Maar goed, dat is allemaal maar gerommel in de marge natuurlijk. Het grotere probleem is dat oma geen maat kan houden, en daar heb ik helaas ook geen oplossing voor.

Mijn schoonmoeder is ook wat geneigd om erg veel en vaak eten en drinken aan te bieden, maar omdat ik vrij matige (en ook nog eens dunne) kinderen heb en omdat ze daar maar zelden zijn zonder dat wij erbij zijn maak ik me er verder niet zo druk om, die mazzel heb ik dan weer.

Groeten,

Temet

buzz

buzz

06-05-2011 om 14:26

Laura

Uit je eerste posting concludeerde ik dat je kind inderdaad min of meer op een streng dieet was.
uit dit zinnetje.

Ons dochtertje heeft aanleg om dik te worden en mag daarom alleen in het weekend 1 of 2 glazen appelsap/dag omdat ze maar dik bleef... en voor de rest water en een beker melk.

en uit dit zinnetje blijkt dat het je het misschien wel iets te serieus opneemt. wat mij betrefd en daarom dacht ik is het misschien best slim om er eens met de huisarts over te praten. Maar dat moet je natuurlijk helemaal zelf weten.
'
Het dringt maar niet door bij oma dat ze een slecht voorbeeld geeft en dat ze de gezondheid van ons dochtertje in gevaar brengt.

Je posting als reactie kwam heel anders over als de eerste posting, in de eerste posting zou je niet zeggen dat ze dat allemaal krijgt, want daar staat alleen water en alleen in het weekend sap, soms een toetje enz enz.

Maar als ik jou was zou ik niet al te veel waarde hechten aan alleen het cb, dat was het enige wat ik bedoelede. Het komt namenlijk met een gewoon eetpatroon en zelfs af en toe een uitspatting, vanzelf goed. Het cb doet wel meer ouders zich nutteloos zorgen maken, dat lees je hier genoeg.

Voor de rest sluit ik me geheel aan bij rosasa, pas op dat het niet omslaat naar de andere kant, door er zelf zo mee bezig te zijn, en zo veel niet te laten mogen.
Hoe meer nooit mag hoe interesanter en lekerder.
succes met oma (mijn ervaring is, je kan zeggen wat je wil maar helpen doet het echt niet) (misschien in het geval met de pinda alergie en de eerste hulp, maar als het niet zo ernstig is, zijn oma's vaak hard leers)

Marlies

Marlies

09-05-2011 om 22:27

Loslaten

Hier passen opa en oma een keer per week op en dan krijgen de jongens dingen die ik nooit zou kopen en waar ik erg tegen ben(chocolade, wicky, kiloknakkers vlees en meer van die troep). Maar zij passen op en ik vind niet dat ik er dan wat van moet zeggen, ruzie erover maken vind ik echt zonde. De kinderen genieten enorm van deze dag. Dus de rest van de week gezond en op woensdag ongezond. Iedereen heeft zijn eigen regels toch?

Marlies

laura1977

laura1977

10-05-2011 om 10:55 Topicstarter

Er is gepraat

er is gepraat...

En Oma kon een aantal dagen later laten zien wat we afgesproken hadden.

Onze kleine probeerde het nog wel bij oma maar oma zei nee en dat was goed. Geen gedram, gezeur en gebiets meer!

Oma zei achteraf dat ze nu begreep wat we bedoelden dus we hebben goede hoop!

blister

blister

11-05-2011 om 22:55

Ik zou blij zijn

als het hier zou gaan om druiven en soepstengels. Om zoiets zou ik me sowieso nooit druk kunnen maken. Ik zou ook nooit mijn kind zo danig op dieet zetten dat het niet onbeperkt fruit mag eten bijv. Ik vind dta wel streng.
Ik snap ook goed dat grootouders vanalles willen geven. Wel meer mensen trouwens, ik ken veel mensen die het niet gezellig vinden als ik alleen maar een glaasje water kom drinken.
Maar hier een kind met een probleem met haar tanden, (glazuur) dus voor ons zijn het aantal eetmomenten per dag wel belangrijk, belangrijker dan voor andere kinderen. Ondanks tig keer uitleggen wil het kwartje maar niet vallen. Vooral mijn ouders willen er absoluut niet aan. Als we op bezoek gaan, is dat meestal voor een uurtje of twee. In die twee uurtjes hebben ze gemiddeld zo'n 4 momenten iets gegeven (glas drinken telt ook mee natuurlijk) Dat is voor ons teveel. (voor hun te weinig) Je komt zo nooit aan max 7 momenten per dag. En natuurlijk is elk moment boordevol suikers of zuren. Om die reden ga ik al minder op bezoek, maar ergens heb ik het gevoel dat het averechts werkt, het lijkt alsof ze zo al het snoep van weken op die ene dag willen geven. (wat is er mis met gewoon aandacht?)

blister

blister

13-05-2011 om 14:05

Ik moet blijkbaar concreter zijn, want zo werkt het iid niet. Ook al gaan we maar 1 keer per 3 weken, zo gemiddeld. Kinderen logeren daar toch ook weleens zo nu en dan, en dan wil ik helemaal niet weten wat ze allemaal krijgen.
Blijft lastig, want het is echt een issue. Het is een strijd tussen mijn vader en mij (ik laat me toch zeker de wet niet voorschrijven door mijn dochter, maar dat zegt hij uiteraard niet openlijk) en het is hun manier van emoties tonen naar de kinderen toe.
Ik wil de band tussen kinderen en grootouders ook niet aantasten, vind die erg belangrijk. En die band is verder erg goed.
Maar zoals het nu gaat gaat het ook niet, ze knikken altijd uiterst begripvol en doen er vervolgens niets mee, ik heb alles vaak genoeg uitgelegd. (en dan gaat het kort goed, en probeert mijn moeder heel onhandig een bakje druiven mee te nemen als ze op bezoek komt ipv snoep, alsof dat beter is voor tanden:-) maar het vervliegt weer even snel, zeker als we binnen het territorium van mijn vader zijn!)
Weet je, ik vind het vooral ook zo sneu voor hen. Zij zouden mijn kinderen veel erger missen als ze minder zouden komen dan mijn kinderen hen. Mijn schoonmoeder had ook moeite met doseren maar heeft zich inmiddels redelijk aangepast.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.