Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Asa Torell

Asa Torell

02-12-2009 om 20:54

Onrust bij het avondeten

Hoe doen jullie dit met je peuter: peuterdochter is hier vaak een stuk eerder klaar dan de rest en mag dan van tafel. Vaak heeft ze dan ook flinke buikpijn doordat de darmen op gang komen (opstipatie) en is heel onrustig. Maar vervolgens gaat ze voortdurend aan ons hangen en haar broer lastig vallen ipv. rustig te spelen zoals haar broer op die leeftijd deed. Dus dat eet niet echt relaxt.
Ik vind gewoon wel aan tafel moeten blijven niet zo'n goed alternatief, doordat ze echt last heeft en ik het ook algauw te lang vind duren voor zo'n kleintje. Maar andere tips om het rustiger te krijgen zijn welkom!

Massi Nissa

Massi Nissa

02-12-2009 om 21:14

Iets doen aan tafel?

Hier een dochter die eigenlijk nauwelijks eet, vooral 's avonds. Zij mag aan tafel kleuren, kleien, stickers plakken en zelfs af en toe met wat yoghurt vingerverven tot we klaar zijn. Nou ja, dat vingerverven mag alleen als papa er niet is, die kan daar niet tegen, haha.
Ik hecht eraan om mijn met zorg bereide maaltijd in betrekkelijke rust en vrede naar binnen te werken. Dochter mag dus lekker rommelen aan tafel. Eerder van tafel mag allang niet meer, dat is hier ook geen succes.
Groetjes
Massi

Guinevere

Guinevere

03-12-2009 om 10:56

Pippi langkous

Die van mij mag op de bank Pippi Langkous kijken. Omdat ie dat al 4000 keer heeft gezien, gaat ie dan dus gewoon spelen. Dus wij eten met Pippi Langkous op de achtergrond. Maar ja, ik wil gewoon rustig kunnen eten, dan maar met de tv aan. Voordat we gaan eten hebben we meestal al menig heftig crisismoment achter de rug namelijk. :(
Meestal eet peuter trouwens eerder dan wij, hij redt het niet tot onze etenstijd en hij piekert er niet over om iets anders te nuttigen dan crackers en appelmoes, dus dat is makkelijk.

Indd iets doen aan tafel

Hier mag meneertje altijd iets uit de kast kiezen, voor aan tafel. Dan zit hij af en toe te spelen en dan weer een hap. En ik wil absoluut niet dat hij eerder van tafel gaat, hij moet gewoon dan maar eventjes wachten.
In jouw geval met dat snelle eten, kleinere porties geven en geleidelijk aanbieden. Tellen van het kauwen, eerst 5 keer kauwen tot je weer een hap neemt.

3kids mam

3kids mam

03-12-2009 om 20:26

Hier

Bij ons moeten ze meestal aan tafel blijven maar als het erg lang duurt, ze erg moe zijn o.i.d. mogen ze rustig met hun knuffels of een boekje op de bank zitten of liggen. Iets anders mogen ze niet. Ik vind nl dat ze het eigenlijk moeten blijven zitten en het dus niet te leuk moet zijn om van tafel te mogen. Daarbij vinden ze het als ze moe zijn of last van hun buik hebben prima om rustig op de bank te zitten. Vooral onze oudste kiest hier nog wel eens voor de andere twee houden meer van de gezelligheid aan tafel.

Asa Torell

Asa Torell

04-12-2009 om 09:41

Haha

Dat is een goede, iets leuks aan tafel doen! Daar was ik nog niet eens op gekomen. Tv is hier geen optie want ik kan er zelf niet tegen tijdens het eten. Maar kleuren en puzzelen vindt dochter heel leuk (vingerverven met yoghurt vast ook ;-) ) dus wie weet kunnen we daar wat mee bereiken. Ik vraag me een beetje af hoe het met de buikpijn zal gaan, maar dat zien we dan wel weer.
Overigens schreef ik 'snel eten' maar ik bedoelde eigenlijk vooral 'snel niet eten' dus in kleine porties geven oid, dat werkt niet. Wel iets om te onthouden voor als de peuter-eetkuren over zijn.

ayla

ayla

04-12-2009 om 11:53

Hier ook buikpijn

Ayladochter heeft dat ook dat ze buikpijn krijgt tijdens het eten, volgens de ka heft dat te maken dat de darmen dan gaan bewegen en dat doet pijn als er ontlasting in zit. Ik dwing haar dan ook nooit om door te eten. Hier gaan ze meestal van tafel als ze klaar zijn, dan mag ook de tv nog even aan. Dan kunnen wij rustig verder eten

Massi Nissa

Massi Nissa

05-12-2009 om 07:47

Asa

Ik wil graag dat dochter hier de gezamenlijke avondmaaltijd gaat beschouwen als normaal en gezellig. Vandaar dat ik haar er toch bij zet, ook als ze al heeft gegeten. Tegenwoordig laat ik haar namelijk best vaak al om een uur of vijf, half zes iets eten - wij eten pas rond zeven uur i.v.m. de werktijden van mijn man. Ik heb gemerkt dat ze vaak een paar uur eerder wel iets eet. Ook niet veel, maar net genoeg om mijn moederlijke zorgen weg te nemen :-). Ze zit er dan om zeven uur voor spek en bonen bij, neemt nog wel een stukje Turks brood of een paar hapjes yoghurt, maar verder zit ze er alleen bij omdat wij dat prettig vinden.
Wat betreft die buikpijn, hele stomme vraag, maar drinkt je dochter wel genoeg? Ik hoorde pas van de cb-arts (ja, ik weet het, hele betrouwbare bron, haha) dat veel peuters simpelweg te weinig drinken - onze dochter tot voor kort ook. We boden het veel aan en zagen niet in dat ze heel vaak de halve beker liet staan.
Groetjes
Massi

Asa Torell

Asa Torell

05-12-2009 om 21:43

Massi

Dochter drinkt inderdaad niet fantastisch, maar gelukkig tenminste wel braaf elke dag haar laxeermiddel - we lopen al bij de kinderarts. Het is een lastig probleem omdat ze soms dus echt zielig is als ze moet zitten, en het soms eerder een beetje lijkt te gebruiken voor aandachttrekken. Ik heb trouwens geen moederlijke zorgen over hoe weinig ze eet, dat maakt me echt zo goed als niks uit zolang ze gezond en niet te mager is (wat jouw dochter wel is, als ik me goed herinner, dus dat is een ander verhaal). Behalve dat ze daardoor dus aan tafel weinig 'te doen' heeft.
Inmiddels hebben we het gister trouwens wel geprobeerd met puzzel, maar dochter wilde die toch liever op de bank doen en ging ons vervolgens toch weer lastig vallen. Kortom er moet nog een strakker beleid uitgedacht worden.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.