Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Ontwikkeling dreumes 2 jaar (hoofdomtrek valt buiten de curve)

Hallo allemaal,

Bij mijn zoontje merk ik achterstand op vele gebieden.

Hij praat nog niet. Zegt niet eens papa of mama en hij lijkt ook veel niet te begrijpen. Als ik bijvoorbeeld zeg, pak die jas weet hij totaal niet wat ik ermee bedoel. Ondanks dat ik echt alles benoem en zoveel mogelijk met hem probeer te doen..

Hij is geboren met een externe waterhoofd waarbij hij onder behandeling was van een neuroloog. De neuroloog gaf aan dat er niks meer aan de hand was omdat het vocht buiten de hersenen om zat en dat zijn hoofdomtrek uiteindelijk weer binnen de curve zal vallen. Dit was ook het geval tot pas geleden.. recentelijk hebben ze zijn hoofdomtrek weer opgemeten en deze viel buiten de curve.

Gezien de ontwikkeling en de hoofdomtrek buiten de groeicurve maak ik me echt zorgen.

Zijn er nog meer ouders die soort gelijk iets hebben meegemaakt ? Ik weet niet precies in welke richting ik moet denken.

De gehele situatie is zorgelijk en het enige wat ik kan doen op dit moment is afwachten op een brief dat ik langs kan komen.

Rixt

Rixt

23-01-2020 om 20:03

Zelf

Als je bezorgd bent kun je ook zelf een afspraak maken, eventueel via de huisarts, niet afwachten, maar zelf de regie in handen nemen. Sterkte!

MoedervanA

MoedervanA

23-01-2020 om 20:15 Topicstarter

Rixt

Al geweest. Zij kan helaas niks anders doen dan het laten afwachten. Ze heeft al een verwijzing doorgestuurd.

Vandaar dat ik dus benieuwd ben naar ouders met dezelfde soort gelijke ervaringen.

Mijntje

Mijntje

24-01-2020 om 10:16

niemand

Wel herkenbaar, al zag je bij mijn kind niets aan de buitenkant.
Het is nu gillende onzekerheid, hoop dat je snel bij de neuroloog terecht kan. Misschien dat ze ook een klinisch geneticus inschakelen.
Wat er ook uitkomt qua diagnose (als die al komt): niemand kan je voorspellen hoe het gaat in de toekomst. Het enige wat jij nu kan doen is proberen zoveel mogelijk de ontwikkeling te stimuleren (taal/bewegen) en genieten van je kleine mannetje. Hij verandert niet..

Op Facebook zijn er wel groepen zoals: Ziekte ONbekend. Daar vind je ouders die in eenzelfde situatie (er is iets 'mis' maar wat..) verkeren.
Sterkte!

Bellen

Ik kan me goed voorstellen dat je bezorgd bent. Weet je naar welk ziekenhuis en -poli je bent doorverwezen? Dan zou je de poli kunnen bellen en vragen wat de eerst mogelijke plek is. Soms scheelt dat weer een paar dagen of weken wachten. Sterkte

Mijntje

Mijntje

24-01-2020 om 10:32

lange adem

Mijn ervaring is dat je heel lang moet wachten zolang je kind niet bijna dood is. Ook op alle onderzoeken erna. Je moet echt een hele lange adem hebben.
Ik denk dat het voor je gemoedsrust goed is dat je informeert hoe lang het ongeveer kan duren voordat je een eerste afspraak hebt. Dan kan je je daarop richten.

Bo

Bo

24-01-2020 om 14:14

MoedervanA

"Al geweest. Zij kan helaas niks anders doen dan het laten afwachten. Ze heeft al een verwijzing doorgestuurd."

Waar ben je geweest (neuroloog?) Naar wie ben je doorverwezen? Als je er geen goed gevoel over hebt vraag je een 2nd opinion. Of je laat je huisarts je doorverwijzen naar een ander ziekenhuis. Niet afwachten, juist in deze fase is de ontwikkeling van een kind cruciaal en ik kan me je zorgen goed voorstellen. Heb je al fysio/logo? Ben je in beeld bij vroeghulp/TPG/etc?

Reageer op dit bericht

Als je wilt reageren moet je eerst inloggen of je aanmelden.

Aanmelden