Vakantie winnen voor het hele gezin? Doe nu mee met onze leuke actie!
Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Lees ook op

Oorontsteking 2 jaar ervaring

Goedemorgen,

Ik weet echt even niet meer hoe ik mijn dochtertje verder kan helpen..
Mijn dochtertje heeft n beetje n spraakachterstand zoals in mijn vorige topic besproken,  ze zegt veel woordjes ook moeilijke woordjes vaak wel fout uitgesproken, ze maakt steeds meer 2 woord zinnetjes. Ze is 2 jaar en 3 maanden. 
Het is al vanaf dat ze n baby is een oren kind altijd zit ze aan dr oortjes. Maar elke keer zei de huisarts ik zie niks.. tot 14 november toen zagen ze opeens wel n flinke oor onsteking. Antibiotica gekregen, Maar 29 november klaagde ze weer over oor auw, weer naar de huisarts weer n oor ontsteking, nieuwe antibiotica gekregen en 12 december mochten we naar de kno arts. Zij zag op dat moment niks geks en zei dat t door de antibiotica kon komen dat het nu zo rustig was.. Helaas want ik hoopte op buisjes ook vanwege dr spraak. We moeten in februari terug. 
Alleen afgelopen woensdag was het weer mama auwww oor. En veel gillen tijdens het slapen. Naar de huisartsenpost en weer een oorontsteking. 
Nummer 3 in 6 weken tijd.. Ik vind het zo zielig… En ik weet ook bijna zeker dat dit haar spraak wel moet beïnvloeden. 
Hebben jullie hier ervaringen mee ? 

Ik ben geen arts dus ga je zeker geen advies geven kan je wel vertellen wat ik had.
Oorpijn is volgens mijn ervaring wel een van de meest erge pijnen die je kunt krijgen.
Ook ik had met grote regelmaat pijn aan mijn oor eigenlijk alleen links.
Ik was bij de huisarts voor iets anders maar had ook oorpijn dus gelijk maar opgegooid.
Mijn arts kon ook niets vinden maar gaf als mogelijkheid dat de zuurgraad in mijn oor niet goed was en daar kreeg ik oordruppels voor en ja na een paar keer druppelen was de pijn verdwenen.
De pijn komt nog wel eens terug maar omdat ik het voel aankomen begin ik al in vroeg stadium met druppelen en ook de tijd dat het nu terug komt is nu maanden i.p.v. weken.
Wil niet zeggen dat jou dochtertje het zelfde heeft maar hou het in ieder geval in gedachte.

Mijn zoon, inmiddels geen kind meer. Heeft ook heel veel oorontstekingen gehad. Hij liep ook achter met spraak, de huisarts wilde hem ook niet doorsturen naar een oorarts. Uiteindelijk is dit wel gebeurt en kreeg hij buisjes in beide oren. Daarna waren de ontstekingen over en begon hij later ook te praten. De oorarts vertelde mijn indertijd dat ik over het laat praten geen zorgen moest maken. 

Ik zou misschien eens via het consultatiebureau een doorverwijzing voor een gehoortest proberen te regelen. Is die spraakachterstand ook op het cb vastgesteld?

Zo zijn wij iig bij de kno-arts terechtgekomen voor buisjes. Via de huisarts schoot niet op, we hebben bijna drie jaar gerommeld met de oren en de assistente maar zeggen; ‘Ach ja je hebt een orenkindje..’

.. ik lees nog een keer.. jullie mogen in februari terug naar kno? Dan is het gewoon afwachten toch? Ik geloof dat drie/vier oorontstekingen binnen enkele maanden een reden is voor buisjes.

Dit doet me denken aan mijn zoon (inmiddels 30+). 15 oorontstekingen in 18 maanden. Bij hem was het meteen over toen zijn neusamandelen waren verwijderd. Met het praten is het helemaal goed gekomen.

mijn zoon heeft een spraakgebrek overgehouden aan continue oorontstekingen. Veelal had hij er geen last van tot we weer vocht uit zijn oren zagen lopen. Die zaten gewoon continue verstopt. Uiteindelijk buisjes gekregen en toen hielden de ontstekingen op. 
inmiddels 11 en flink wat jaren logopedie achter de rug maar zal altijd een licht gebrek blijven houden

Mijn zoontje had minimaal 1x per maand dubbele oorontsteking en antibiotica. Was echt uitzitten elke keer. Na een halfjaar naar de kno arts, we mochten meteen door voor verwijderen neusamandel en voor buisjes. Helaas enorme wachttijden, dus pas 4 maanden later na wachttijdbemiddeling en minimaal 4 oorontstekingen later aan de beurt. Daarna een jaar geen enkele oorontsteking gehad, nu alweer vier in 2 maanden tijd, maar we moeten het nu elke keer doen met oordruppels. Hoop dat onze eigen huisarts straks wil kijken of de buisjes nog wel zitten en anders een nieuwe verwijzing wil regelen naar kno. Hier denkt de huisarts gelukkig goed mee.
Het is echt even afwachten tot februari, waarschijnlijk mag ze dan door voor buisjes als ze nog meer oorontstekingen heeft gehad en dat kan dus echt groot verschil maken!

Tot die tijd elke keer terug naar huisarts zodat het in het dossier komt.

Overigens praatte mijn zoontje prima (was bijna 2 toen hij eerste keer buisjes kreeg), maar werd wel duidelijker verstaanbaar na het plaatsen van buisjes. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.