Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Over de toeren na middagslaapje

Hallo allemaal,

Ik hoop dat een van jullie dit herkent en me wat advies kan geven. Mijn zoonje van twee is over het algemeen erg chagrijnig als hij na zijn middagslaapje wakker wordt. Krijsen en niets willen. Eerder wakker hebben we al geprobeerd, lief doen, kwaad worden, negeren. kwaad worden helpt nog het best. Gemiddeld duurt dit zo'n drie kwartier. iemand tips?

gr. lon

Linda99

Linda99

27-02-2010 om 16:43

Zelf?

Wordt ie zelf wakker na het slapen? Zo ja dan lijkt het me erg lastig.

Heb je al eens heel onverantwoord geprobeerd hem voor de t.v. te zetten als ie net wakker is? Sommige kinderen hebben het nodig om heel rustig weer op te starten na het slapen (zoals mijn kinderen).

Rafelkap

Rafelkap

27-02-2010 om 17:24

Bekend probleem

Gelukkig niet meer hier (nu 3), maar kwam vooral voor als zoontje iets te vroeg wakker werd. Wat hielp is niet bij het eerste kreetje hem uit bed halen maar hem wat langer laten liggen. Daarna met hem op de bank zitten en geliefd muziekje aan, rustig bij laten komen, drinken klaar zetten en bv een doosje rozijntjes, dat hij zelf kan pakken als hij er zin in heeft. Ik vind het wel erg zielig dat jullie boos op hem worden, het is gewoon een soort onmacht van hem (wel vermoeiend voor de ouders)

seilram76

seilram76

27-02-2010 om 19:06

Te diep weg

hier ook zo'n boos kind na het slapen. Dit gebeurt meestal als hij wakker gemaakt moet worden, of als hij te diep geslapen heeft en dan ineens wakker wordt. Inderdaad even met rust laten of het proberen weg te knuffelen. Met een grap wil het hier wel eens lukken.
Moet zeggen dat ik zelf ook niet de aardigste ben als ik te diep geslapen heb en ineens wakker wordt.
Boos worden lijkt me het juist erger te maken.
Wat Rafelkap zegt; inderdaad even laten liggen als je hoort dat hij wakker is. Kan hij daar bijkomen

Massi Nissa

Massi Nissa

27-02-2010 om 21:31

Hier combi

Hier inderdaad wekken en dan nog even laten liggen (laten doorslapen betekent dat ze 's avonds om tien uur nog wakker is). Vervolgens op de bank laten hangen, liefst tegen papa of mama aan, en een filmpje bekijken. Ze wil eigenlijk altijd filmpjes die ze verder al kinderachtig vindt: Dribbel, Nijntje, Hopla. Ik praat dan verder niet veel en dring ook niets op. Na een half uur is ze altijd weer helemaal bij.
Groetjes
Massi

Guinevere

Guinevere

27-02-2010 om 22:45

Ochtendhumeur

Dit klinkt als een zuiver ochtendhumeur, maar dan in de middag. Heeft hij daar 's morgens geen last van?
Het kan ook met honger te maken hebben. Dat de bloedsuikerspiegel na het slaapje zó laag is, dat er geen land meer met je zoon te bezeilen valt. In dat geval helpt het genoemde doosje rozijnen goed. Of goed vullen voordat hij gaat slapen.
Zoon hier (bijna 3) is ook geen makkelijke wakkerworder, maar dan in de ochtend. We parkeren hem dan inderdaad voor een "verantwoord" filmpje. Daar mag hij dan zijn ontbijt naar binnen werken. Dat scheelt een hoop voor de sfeer in huis!

lonneke73

lonneke73

28-02-2010 om 14:35 Topicstarter

Yep allemaal geprobeerd

Het zit nu zo, hij wil niet meer zijn bed in, maar voor het wakker worden maakt dat niet uit, hij was ook erg chagrijnig uit zijn bedje. Hij slaapt nu een uurtje of twee op de bank, meestal tegen een uur of twee, drie. Daarvoor heeft hij dan meestal gegeten.

Hij slaapt ook niet meer elke dag, maar als hij moe wordt, komt hij zijn speen en zijn lakentje halen en dan moet de tv aan. Prima, vind ik, hij valt dan na vijf minuten in slaap.

Hij slaapt dan waarschijnlijk wel erg diep, want ik kan de stofzuiger naast hem aan zetten, zonder dat hij wakker wordt. Als ik hem eerder wakker maak, dan moppert hij even, nestelt zich tegen je aan en gaat lekker verder slapen, blijf ik hem wakker maken, gaat dat de ene keer goed de andere keer niet, drama's dan.

Dat geldt ook voor als hij zelf wakker wordt, de ene keer goed, de andere keer niet. 's Ochtends is dat overigens nooit een probleem. Ik was al zover dat ik de tv aan zet als hij wakker wordt en hem wat te eten probeer te geven, maar de laatste tijd wil hij dat niet meer, en gooit het eten weg en rent naar de tv om hem uit te zetten, hij wil gewoon helemaal niets.

In eerste instantie liet ik hem dan maar gewoon even uitrazen en dan op een gegeven moment was het over en was hij weer zijn vrolijke zelf, gisteren deed hij er een uur over en hield uiteindelijk op toen ik boos op hem werd. Zelf heb ik ook het idee dat het anders zou moeten kunnen, maar kan het nu niet verzinnen.

Ik ben niet wanhopig hoor, zo'n uurtje een huilend kind kan ik gerust tegen, maar ik vind het een beetje zielig voor hem, iets zit hem enorm dwars en ik krijg het niet voor elkaar dit op te lossen. Ik vraag me ook gewoon af waarom dit zo gaat. Kijk, als ik boos moet worden om het te doorbreken, dan doe ik dat, maar als er een mooiere oplossing is, zou ik dat graag willen weten.

Groetjes Lonneke

Esc

Esc

01-03-2010 om 08:44

Toch bloedsuiker?

Je zegt dat hij van te voren heeft gegeten maar als hij twee tot drie uur slaapt, zou het toch het bloedsuiker kunnen zijn? Ik moet zeggen dat het ook een fase is, we hebben het hier ook gehad. Ik probeerde er inderdaad zsm limonade in te praten, en dan hadden we het probleem niet.

Fase

Hadden we hier ook een tijd. Bij ons had het ermee te maken dat ze te laat ging slapen en dus ook vrij laat wakker werd. SOms wel van 14:00 tot 17:00 uur. Eerder naar bed lukte nooit, dan sliep ze niet. Ik kreeg het idee dat - wanneer ze om 17:00 uur wakker werd - ze al in de 'nachtstand' stond omdat het dan al donker was/werd. En om dan wakker te worden valt niet mee. Het duurde soms ook wel een uur voordat ze weer te doen was. Het gaat nu veel beter, misschien omdat het langer licht is. Ze slaapt nu ook korter, misschien heeft het daar wel mee te maken. Hoe dan ook, ik vind de suggestie van de bloedsuiker ook wel een goeie. Maar ja, bij ons is het vanzelf over gegaan. Overigens, de paar keer dat het wél lukte om haar vroeger op bed te doen, werd ze om een uur of half vier prima wakker....

Wat gek

het lijkt wel of jullie het over mijn zoontje hebben....
Sinds hij in december ziek is geweest heeft hij er last van. Helemaal overstuur wakker worden en erg chagrijnig zijn. Was het bij jullie ook plotseling, of zijn ze altijd al zo geweest? Hoe oud zijn/waren jullie kids toen het speelde? Sven is net 2.
De tv helpt hier wel goed. Maar ik heb het idee dat hij gewoon helemaal niet lekker in zijn vel zit op het moment. Misschien ook wel weer een sprong in de ontwikkeling ofzo....

essanlau

essanlau

03-03-2010 om 21:21

Diepe slaap

Hoi,

Zoon hier had dat ook altijd, werd ook altijd huilend wakker, en wilde eerst helemaal niets. Het duurde soms een half uur en soms een uur voor hij weer helemaal bij was. Ik heb het eens bij het CB gevraagd en de verklaring was toen dat kinderen bij de middagslaap net zo diep slapen als 's nachts maar dus korter en dus van heel ver weg komen als ze dan wakker worden.

Zoon werd hier altijd al huilend wakker, zowel 's morgens als 's middags. Rustig aan wakker laten worden en niet te druk doen hielp vaak wel en soms werkte het ook wel om hem niet meteen uit bed te halen. Maar het kon met de dag veranderen.

Hij slaapt nu helaas sinds een ruime maand niet meer, hij is nu 3. De enkele keer dat hij toch in slaap valt kost het hem nog steeds moeite om bij zijn positieven te komen.

Groet
Esther

lonneke73

lonneke73

10-03-2010 om 18:21 Topicstarter

Bedankt allemaal!

Bedankt allemaal voor jullie reacties! Het is al zo lekker dat ik niet de enige ben. Het lijkt de laatste dagen wel weer wat beter te gaan, dus we wachten het wel weer af, Ik hoop van harte dat het een fase is. Maar ik zal blij zijn als hij 'smiddags niet meer slaapt.

liefs Lon

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.