Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

liora

liora

15-07-2012 om 13:51

Overgang groot bed

Hallo allen,

Mijn peuter is drie jaar en ik wil hem van het ledikant over laten gaan naar het grote bed. Grote bed is al helemaal klaar. Het ledikantje staat er nog.
Gisteravond wilde hij in het grote bed slapen, maar net voordat ik wegliep zei hij dat hij toch in zijn 'eigen bed' wilde slapen. Dat heb ik toen maar gedaan.

Nu denk ik dat ik het ledikant uit elkaar moet halen en weg doen, maar ik heb niet zoveel zin in drie moeilijke avonden en nachten. Iemand nog tips?

Liora

Vic

Vic

15-07-2012 om 14:53

Nog 1 nachtje

Toen mijn kinderen een groot bed kregen heb ik het ledikantje uit elkaar gehaald nog voordat het nieuwe bed stond. Dat kon niet anders omdat twee bedden niet in de kamertjes pasten. Ik denk dat ik in jouw geval zou afspreken dat hij nog 1 nacht in het oude bedje mag slapen, als hij wil, en dat je dan morgen samen het oude uit elkaar schroeft. Ik denk dat drie moeilijke nachten wel mee zal vallen. Ik zou er ook geen emotioneel moment van maken, hij is een grote jongen dus vanaf nu in een groot bed. Succes!

dc

dc

16-07-2012 om 21:36

Keuze

Ik heb de 2 oudsten de keuze gelaten. Een aantal maanden beide in de kamer gehad, en ze mochten kiezen of ze in het ledikant of in het grote bed wilde slapen. Ze gingen vanzelf steeds meer in het grote bed, en op een gegeven moment mocht het ledikant weg.

Hier ging dat dus heel soepel eigenlijk. Wat ze vooral fijn vonden aan het grote bed was dat ze er zelf uit konden :-)

liora

liora

16-07-2012 om 21:59

Dank

Dank DC en Vic! Deze week moet ik nog heel hard werken en kan ik geen gedoe hebben dus het ledikant is nog in gebruik.

Daarna zal ik eens een beslissing nemen over een aanpak.

Geen keuze

de jongste heb ik gewoon verrast met een nieuw bed, 'oh wat een mooi groot bed'!.

ging zonder enige problemen. Ze heeft een antiek juniorbed van 160 x 70.

dc

dc

17-07-2012 om 12:28

Ligt ook aan karakter

Ik denk dat het echt aan het karakter ligt ook. Dat kun je zelf het beste inschatten. Mijn 2e verder heel stoere zoon, is vaak bang in bed. Dus hij wilde eerst ook een rekje op zijn bed, en heeel erg veel knuffels (nu 4 jaar, en ik vraag me soms af waar nog plek voor hem is, maar owee als ik er eens eentje uithaal), en het ganglicht moet aan met de deur wijd open.

Een verplichte verandering van bed zou me weken drama's hebben bezorgd!

Vic

Vic

17-07-2012 om 22:24

Karakter

Hmm nou die van mij zullen niet nalaten ergens een drama van te maken als dat ook maar enigszins mogelijk is. Maar de komst van een nieuw bed was hier een leuke gebeurtenis. Ze hebben zelf mee uitgekozen, en op de dag van de wissel meegeholpen om het oude bedje te demonteren. Volgens mij heeft jongste nog wel een beetje gemiept 's avonds, maar het bedje weer terugzetten was geen optie (iets met zachte heelmeesters ;-)

Yaron

Yaron

19-07-2012 om 13:27

Hier

Wij hadden de overgang van oudste gepland toen we gingen verhuizen, dat was niet zo slim, hij wilde niet slapen in het grote juniorbed. Toen het ledikant weer opgezet en na een paar weken heb ik voor zijn midagdut het matras van het ledikant weggehaald en toen was het voor hem wel klaar. Het oude bed was kapot en hij stapte zonder problemen in zijn nieuwe bed. Geen drama nachten gehad gelukkig.

Serwe

Serwe

19-07-2012 om 14:35

Hier

Mijn kinderen gaan pas over naar een ander bed als ze er zelf om vragen. Als ze oud genoeg zijn om in een ander bed te slapen leuk te vinden is dat vroeg genoeg. Dan mogen ze zelf een dekbed overtrek uit zoeken en een lampje voor op hun nachtkastje. Juist een feestelijk moment dus. Als ze het de eerste nachten nog wat eng vinden mag de ledikant best nog even blijven staan. Geen enkel drama dus.

elsje78

elsje78

21-07-2012 om 22:46

Vanavond voor het eerst in groot bed

Zoon wordt in september 3. Met dochter was het een hele toestand maar tot nu toe gaat het goed. Meteen gaan slapen...

Hoop dat dat vannacht zo blijft!

liora

liora

22-07-2012 om 08:30

En?

Hoe verliep de nacht?

elsje78

elsje78

22-07-2012 om 10:15

Goed!

Niet wakker geweest en riep vanmorgen om 8 uur dat hij wakker was. Hoop dat het zo door gaat!

En bij jou??

liora

liora

22-07-2012 om 14:01

Nog niks

Ik merk dat ik het gewoon niet aandurf. Stom hè? Dus hij slaapt nog steeds in het ledikantje.

elsje78

elsje78

22-07-2012 om 15:36

Ik snap het helemaal

Bij oudste was het dramatisch, moet zeggen dat zij altijd moeilijke slaapster was en is. Zij was net 2 toen ze een peuterbed kreeg en dat was een week heel erg. Avonden en nachten ellende en daarna ook vaak eruit komen. Ze is nu 6 maar komt er nog steeds vaak uit.
Dus zag er nu ook erg tegenop, maar mijn man is daar wat makkelijker in...

Jongste is een makkelijke slaper, maar dit was boven verwachting. Hopelijk vannacht weer!

elsje78

elsje78

24-07-2012 om 20:36

Nog steeds peuterbed

en gaat goed, ondanks dat hij weer eens last heeft van pseudo kroep dus regelmatig blaffend wakker wordt. Als het weer wegzakt kan ik hem weer terug leggen en tot nu toe is hij er nog niet zelf uitgegaan. Wat een verschil met de oudste. Die was wel jonger, maar mijn hemel wat maakte die er een drama van...

Ik denk dat we het ledikant wel af kunnen breken, dat had ik voor de zekerheid wel paraat laten staan...

groetjes

annnebelle

annnebelle

27-07-2012 om 20:36

Ledikantje weggeven

Wij hebben het ledikantje weggegeven aan een zwangere vriendin. Zoon was apetrots dat de baby dan in zijn ledikant zou komen te liggen!
De overgang naar een groot bed was toen heel makkelijk, dat ledikantje was nu echt voor de baby.

Annebelle

liora

liora

28-07-2012 om 22:13

Gelukt!

Gisteravond wilde hij zomaar in het grote bed. En vanavond weer. Morgen haal ik het ledikantje uit elkaar.

Mea Proefrok

Mea Proefrok

29-07-2012 om 08:27

Yes!

Wat goed! Hij wordt groot.

vaasje

vaasje

01-09-2012 om 08:16

Hebben jullie

Dan nog iets naast het grote bed liggen voor als ze eruit kunnen vallen? Of hebben jullie een hekje?

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Beide kinderen

hebben altijd bedden gehad met een opstaande rand. Tijdens de vakantie moeten we ook altijd tassen, boeken of andere dingen doen zodat ze niet uit hun bed vallen.

liora

liora

02-09-2012 om 15:08

Vaasje

Wij hebben inderdaad uitvalbeveiliging!

Vic

Vic

02-09-2012 om 21:16

Verschillend

Mijn oudste was al bijna 4 toen ze naar een groot bed, zonder rekje, ging. Dat is altijd goed gegaan. Jongste heeft een bed met een opstaand randje. Ik kan me nog een vakantie herinneren toen ze 4 was. Is het arme kind 6 keer uit het stacaravanbed gevallen ;-( Uiteindelijk stonden we midden in de nacht bedden te verschuiven, zodat jongste aan de muurkant kon met oudste als uitvalbescherming (zeer tegen diens wil ;-)

En ze hebben het niet van een vreemde

zowel ik als hun vader waren en zijn woelers. Ik ben als kind heel vaak uit mijn bed gevallen, bonk, en dan sliep ik gewoon door. Ook sliep ik regelmatig rechtop zittend met mijn hoofd tegen de rand van mijn bureau (wat er half over heen gebouwd was).

En mijn man die viel ook altijd uit zijn bed, of schopte de deken uit de hoes, wandelende en had hele gesprekken. Grappig was dat zijn zus dat ook deed en ze elkaar een keer tegen kwamen.

De jongste ligt ook regelmatig 180 graden gedraait in haar bedje en de oudste ligt dan half uit bed. Elke avond checken we het hier dus, oudste is 9,5 en jongste is 3.

Clowntje

Clowntje

02-09-2012 om 22:56

Ook uitvalbeveiliging

Hier jongste (3 jr.) nu ook in het (junior) stapelbed. Met uitvalbeveiliging.
Eerste nacht niet gedaan en ze lag heerlijk op haar knietjes naast haar bed te slapen toen ik nog even ging kijken toen ik zelf naar bed ging. Dus het hekje er maar weer bij gezocht, blijft ze lekker in haar bedje liggen. Hebben we met middelste ook gebruikt, niet heel lang trouwens, maand of wat en toen was ze er wel aan gewend. We hebben wel een los hekje, ik doe het er pas in de loop van de avond op, ik vind het zelf niet handig met onderstoppen, voorlezen en zo.

Ik denk zelfs dat het al zou helpen als je een opgerolde handdoek ik de lengte onder het matras legt aan de kant waar de muur niet zit. Dat geeft al een heuveltje waar ze volgens mij niet overheen rollen in hun slaap.

vaasje

vaasje

03-09-2012 om 22:20

Clowntje

Dat van die handdoek is ook een handige tip. We hebben een rekje die we mogen lenen, maar om af te bouwen kan ik idd die handdoek wel neer leggen.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.