Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Tirsal

Tirsal

08-02-2010 om 20:55

Peuter aan de borst?

Hallo,

Ik ben heel benieuwd of er hier nog meer moeders zijn die hun peuter borstvoeding geven. Mijn dochter is net 2 en drinkt nog twee keer per dag met heel veel plezier moedermelk. Omdat ik zooo vaak onwetende en negatieve reacties krijg op het moment dat dit ter sprake komt en ook weet dat er moeders zijn die het er om deze reden nooit over hebben (wat alleen maar in de hand werkt dat mensen denken dat het zelden voorkomt) ben ik nieuwgierig of er onder deze moeders nog voedende mama's zijn??

Enne, laat dit alsjeblieft geen discussie worden over borstvoeding versus kunstvoeding want dat heb ik niet op het oog en het wekt vaak aan beide kanten onbegrip, dus... liever niet.

Mening

Hoi,
Ik heb m'n dochter 13 maanden bv gegeven. toen vond m'n dochter het wel genoeg. Ze gaf toen zelf aan dat ze niet meer hoefde, hoofd wegdraaien, huilen. toen zijn we gestopt. Zelf vond ik dat wel een mooie tijd, heelmaal omdat ze het zelf aangaf.
persoonlijk moet ik er niet aan denken om m'n peuter nog aan de borst te hebben, dat voelt voor mij niet goed.
Hoe lang wil je nog bv geven? Totdag je dochter zelf aangeeft dat ze niet meer wil?
Groetjes Marije

Aïda

Aïda

08-02-2010 om 21:51

Wie weet

mijn oudste heb ik 11 maanden bv gegeven. EN toen ik mijn schoonzus met dochter van 15 maanden aan de borst zag, had ik zoiets van hallo, nu is het toch wel klaar??!!!

Dus toen ik zwanger was van de 3de had ik zoiets van ik wil wel weer bv geven en als het kan tot zo rond 11 a 12 maanden, want een kind van 15 maanden vind ik geen gezicht meer.
MAAR.... de jongste is nu 15 maanden, en drink nog erg graag 4 a 5 soms zelfs 6x per dag bij mij. Als ik niet snel genoeg snap dat ze drinken wil, dan trek ze bruut mijn shirt omhoog, dat vind ik dan wel wat minder. Maar ze heeft er nog veel behoefte aan. En ik heb er zelf nog geen moeite mee, dus van mij mag ze.
En net wat je zeg, mensen om je heen vinden het nu onderhand wel genoeg. Ze vinden het vaak raar dat je nu nog geef. (dat heb ik zelf ook lang gedacht).. Ik denk niet dat ik de 2 jaar ga vol maken. Maar ik denk dat ik de 18 maanden wel ga halen. Of dochterlief moet er ineens anders over gaan denken.

marsja

marsja

08-02-2010 om 22:07

Ja hoor

2 jaar en 4 maanden en probeert nog dagelijks 1x bij me te drinken. Probeert, omdat ik zwanger ben en de melk zo goed als op is sinds een paar weken. Maar hij probeert iedere dag zo enthousiast dat ik hem niet wil weigeren.

De natuurlijke speenleeftijd ligt tussen de 2 en 4 jaar, dus ik vind het niet vreemd om een 2 jarige nog bv te geven. Ik ken nog zat 4 jarige die een flesje krijgen voordat ze naar bed gaan :)

Biene M.

Biene M.

08-02-2010 om 22:54

Ook

Ik was van plan met de bv te stoppen toen met 9 maanden mijn kolfverlof eindigde. Maar mijn zoontje heeft amper gegeten tot met 17 maanden zijn neusamandel eruit ging en ik vond dat hij die borstvoeding nog wel goed kon gebruiken toen. Bovendien wordt hij 's nachts nog steeds wakker en dan is er geen beter slaapmiddel dan de borst. Hij krijgt nu dus allen nog 1 tot 3 keer 's nachts, verder niet meer, behalve als hij ziek is. Als hij gaat doorslapen, is het afgelopen met de borst. En als hij met een jaar of 3, 4 niet doorslaapt is dat jammer, maar dan stop ik toch met de borst. (Denk ik.)

O ja, mijn zoontje wordt begin volgende maand 2.

Ook nog steeds (2,5 jaar)

Mijn zoontje van bijna 2,5 jaar (gecor.) drinkt ook nog steeds bij me, met veel plezier. Ik bied het niet meer aan maar hij vraagt er vaak om, als ik in de buurt ben, vooral als hij moe is. Hij laat ontzettend goed merken dat hij het heel erg fijn vindt, een tijdje geleden begon hij te juichen als hij de borst kreeg, nu zingt hij tijdens het drinken of stormt op me af. Ook maakt hij er grapjes over, of laat de beer het doen. Ik vind dat alleen maar leuk. Het is trouwens een wondermiddel, wordt het hem allemaal te veel, dan is hij na de borst weer helemaal rustig en prettig. Maar ik vind het niet leuk als hij 's nachts of 's ochtends vroeg wil drinken. Maar dat zou ik ook niet vinden als ik zonder bv 's nachts zou worden wakker gemaakt.

Het advies van de Wereldgezondsheidraad is om tenminste 2 jaar borstvoeding te geven. Dus het is niet raar, integendeel, het is eerder raar om het niet te doen. Maar vreemd genoeg is dit advies in NL niet zo bekend, lijkt het.

Ik vond de bv na 6 maanden alleen maar makkelijker en leuker worden. De druk is er dan vanaf. Het wordt geen eerste levensbehoefte meer, maar iets extra's.

Wat ook meespeelt is dat mijn zoontje twee maanden te vroeg is geboren (31w3d), en dat ik ontzettend veel moeite heb moeten doen voor de bv - twee maanden uitsluitend kolven, kind moeten leren van sondevoeding naar flesvoeding naar borstvoeding over te gaan, en nooit genoeg melkproductie hebben kunnen krijgen voor vollige borstvoeding, dus altijd bv en kv gecombineerd. Wat niet in de breedte kon, doe ik maar in de lengte, zoiets :-) Bovendien vond ik het zonde van alle moeite om snel te stoppen. Bij 3-4 maanden en ca. 9 maanden was ik bang dat zoontje er mee zou stoppen, maar daarna heb ik nooit meer gemerkt dat hij geen zin meer heeft. Nu hij ouder is kan hij overdag wel lange perioden druk met andere dingen zijn; en als ik weg ben is het ook geen enkel probleem. Ik wil wachten tot hij uit zichzelf stopt, dat lijkt me het makkelijkst. Ik bied het nu niet meer aan, dring niet aan, en zeg nee als we buitenshuis zijn en het niet uitkomt.

Ondanks de moeilijke start gaat het erg goed met ons zoontje. Je weet natuurlijk nooit waarom zoiets gaat als het gaat, waar wij hebben wel het idee dat de bv daaraan heeft bijgedragen. Dat is een extra motivatie. (In het ziekenhuis werd sterk benadrukt dat bv juist voor prematuren ontzettend belangrijk is.)

Gelukkig krijg ik geen vervelende reacties uit mijn omgeving, hooguit nieuwsgierige. En er zullen vast wel mensen zijn die het raar vinden, maar die zeggen er niks van. Twee vriendinnen, een collega en een buurvrouw hebben ook lang bv gegeven, dat helpt natuurlijk. Als ik bang ben dat mensen het raar vinden, dan zeg ik zoiets als: "ik volg het advies op van de wereldgezondheidsraad om tenminste twee jaar bv te geven".
Ik loop er niet mee te koop, maar ik schroom ook niet om bij andere mensen of in het openbaar borstvoeding te geven als ik dat goed vind (ik doe het niet als ik het teveel gedoe vind).

Normaal voel ik me snel erg gestresst/angstig, maar tijdens de zwangerschap verdween dat, een hormonaal effect denk ik. Dat was een geweldige ervaring, een zalig gevoel. Borstvoeding geven houdt dit "antistress"-effect in stand (als is dat geleidelijk aan wat afgenomen, net als de melkproductie vermoed ik). Dat is stiekem voor mij ook een motivatie om niet snel te stoppen. Ik ben benieuwd hoe ik mij voel als de bv helemaal gestopt is, soms zie ik daar om die reden tegen op. (Hoewel een vriendin vertelde dat ze na het stoppen met de bv veel meer energie kreeg, wie weet gebeurt dat...)

Kolven

Vanaf ongeveer 9 maanden heb ik niet meer gekolfd op mijn werk, dat was niet meer nodig. Als ik een paar dagen voor werk zonder kind weg was naar het buitenland, kolfde ik drie maal per etmaal voor mijn eigen gezondheid (en spoelde de mmm door de gootsteen). Dit op advies van de lactatiekundige.

19 maanden

Ik heb gevoed tot 19 maanden. Toen ging hij loslopen en vond ik het een mooie gelegenheid om te stoppen. Ik weet niet wat ik had gedaan als hij met 8 maanden liep :-)

Hier was het 2 jaar

Wij -nou ja, mijn vrouw dan- hebben borstvoeding gegeven tot vlak voor de 2e verjaardag van onze Ilse. Het was al een flink aantal weken nog maar 1 keer per dag en ze had al het gevoel dat het al een tijdje alleen maar even om het moment samen ging dan dat het ging om de melk die er was, want die was er niet meer.
Het heeft veel moeite gekost om de borstvoeding op gang te krijgen. Uiteindelijk na een bezoek van een lactatiekundige begon het te lopen.
Mijn advies aan anderen is dan ook om bij eventuele problemen zo snel mogelijk contact op te nemen met een lactatiekundige. Blijf niet doormodderen, het moet juist leuk zijn. En stop al helemaal niet. Bijna alle problemen met borstvoeding geven zijn op te lossen.
Het advies is inderdaad om 2 jaar borstvoeding te geven, ben erg blij en trots dat we dat gehaald hebben.
De reacties -ook uit de familie- waren soms verbaasd en ongelovig om het positief uit te drukken. Verwijtend gaat te ver, dat was het niet. Maar men vond soms wel dat het allemaal erg lang was.
Ben het met Hennah eens, het is gezien het advies van 2 jaar minimaal eerder raar om kort/geen borstvoeding te geven dan dat het raar is om het 2 of 3 jaar of langer te doen. Vanzelfsprekend alleen als er geen lichamelijke oorzaken zijn die het onmogelijk maakt.
Blijf lekker doorgaan! Het is quality-time in optima forma samen met je kleine.

3,3 jaar

hier, en toen werd het broertje geboren en hoefde de oudste niet meer, alleen nog een keer toen ie een keer héél hard was gevallen. Ik had van te voren niet gedacht zo lang te voeden, maar mijn zoontje wilde het graag en ik vind het zelf ook erg leuk, een kindje aan de borst. De jongste krijgt nu ook alweer een jaar borstvoeding.

Ik gaf wel met twee jaar geen borstvoeding meer in het openbaar, vanwege de negatieve reacties en later vanwege het 'drinkpatroon' van mijn zoon. Die wilde mijn borst ook zíen, dus dat is niet zo discreet natuurlijk ;-)

Maar ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik zo lang al borstvoeding geef, juist om die reden die jij noemt. De reacties zijn vaak inderdaad wat ongelovig (wat, vind ie dat nog steeds lekker?) maar goed. Als je het zelf nog fijn vindt en je kind heeft er duidelijk behoefte aan, dan vind ik het juist iets om trots op te zijn (zoals dat je trots kunt zijn op goede prestaties/leuke dingen in het algemeen)!

MariaV

MariaV

09-02-2010 om 11:54

Best veel hoor

In mijn omgeving voeden best veel vrouwen ook na een half jaar vrolijk verder. Ik ben zelf met bv grootgebracht, dus mijn zussen en ik vonden dat normale babyvoeding. Mijn oudste heeft 2 jaar en 3 maanden bv gehad, toen vond ik het zelf wel mooi geweest. Na een maand of 9 kreeg bv meer de rol van drinken bij (nou ja, na) het eten, en later kreeg hij alleen nog een slokje 's ochtends en 's avonds of in panieksituaties. De jongste gaf na ruim 18 maanden zelf aan dat ze het niet meer nodig had: ze kroop 's ochtends niet meer bij me in bed voor een slokje, wilde liever spelen. Prima dus. Op mijn werk hoorde ik er aanvankelijk niemand over, maar als je doorvraagt, voeden best veel vrouwen lang door. Moet wel zeggen dat ik alleen met hoogopgeleiden werk en dat de baas ruimte geeft voor bv, dat is wel te merken.

Puck

Puck

09-02-2010 om 12:26

Ook lang

Oudste heeft 15 maanden bv gehad en wilde daarna zelf niet meer. Jongste heeft tot 2 jaar niet door willen slapen en zoals hierboven aal gezegd werd: bv was een ideaal slaapmiddel voor ons allebei. Ook om 's avonds bij in slaap te vallen werkte het daarna nog erg goed. Jongste heeft tot 3,5 bv gehad en daarna had ze er genoeg van.

Tijgeroog

Tijgeroog

09-02-2010 om 13:20

Ook

De oudste heeft tot hij bijna 4 was gedronken. Dat was op een gegeven moment nog eens in de 2 weken ofzo, alleen als hij er 's ochtends nog om vroeg. Op mijn verzoek zijn we uiteindelijk helemaal gestopt.
De laatste keer was precies 1,5 jaar na de geboorte van z'n zusje. Ik heb dus ook een tijd getandemd. Zusje is nu 2 jaar en 4 maanden en drinkt ook nog 2 keer per dag, 's ochtends erg uitgebreid, 's avonds steeds vaker maar heel kort.

Tijgeroog

Tijgeroog

09-02-2010 om 13:22

Marsja

Leuk dat je ook nog bv geeft, we zaten ooit in hetzelfde draadje in gezellug. Bij de zwangerschap van de 2e heb ik ook een tijd lang volgens mij veel minder melk gehad, oudste was steeds na een paar tellen klaar. Maar ik ben al die tijd aan blijven bieden, en vanaf dat ik een maand of 5, 6 zwanger was ging hij weer fanatieker drinken, volgens mij omdat de melk weer terug kwam.

Kadonaj

Kadonaj

09-02-2010 om 17:04

Nl anti bv land...

Toch al raar dat je hier niet eens de mogelijkheid meer krijgt om na 9 maanden te voeden/kolven... Al zaten ze op mijn werk na 1 maand al te zeuren wanneer ik ermee stopte. In verhouding heb ik helemaal niet lang bv gegeven, de eerste 6 maanden, de tweede 9 maanden, vond ik zelf ook wel genoeg en ik vind het zelf ook een beetje een vreemd gezicht, zo'n groot kind aan de borst. Al weet ik verstandelijk dat dat dus eigenlijk normaal is...

en zo'n opmerking of je het 'lekker' vind, alsof het iets erotisch is een baby aan je borst...

Biene M.

Biene M.

09-02-2010 om 18:29

Gek gezicht

Hm, nooit bij stilgestaan of het een gek gezicht is, ik kijk nooit in de spiegel tijdens het voeden ;-) Ik heb het net mijn man gevraagd en die vindt het geen gek gezicht.

dc

dc

09-02-2010 om 21:01

17 en 18 mnd

Beide zijn ze zelf gestopt, en heb ik toen doorgaan niet echt aangemoedigd. Bij de eerste was ik toen zwanger, en bij de tweede vond ik het wel leuk zo. Maar als hij zijn interesse niet zelf minder was geworden zou ik door zijn gegaan.

Inderdaad ook veel negatieve reacties gehad, dat het vreemd is en onnatuurlijk. Maar goed, dat is hun probleem. Als we met z'n allen openlijk gaan langvoeden, wordt het taboe vanzelf minder.

dc

dc

09-02-2010 om 21:08

Kadonaj

nederland is juist heel borstvoeding vriendelijk. Het kan natuurlijk altijd beter, maar frankrijk kan er niet aan tippen.

Hier heb je recht op een uur kolfverlof de eerste 6 maanden, maar onbetaald...
geen regelingen voor een afgesloten ruimte. Zeker geen mogelijkheid om later te beginnen of vroeger weg te gaan om live te voeden.

Dus ik zou zeker niet klagen over nederland.

En verder is het bij 9 maanden niet meer nodig om op je werk te kolven om je productie op pijl te houden. Dan kun je live voeden wanneer je er bent en verder als je wilt nog thuis een keer kolven. Tenzij je kind het om medische redenen enkel op de borstvoeding moet doen, zie ik daarom niet in waarom je na 9 maanden nog gaat kolven op werk.

Emmawee

Emmawee

10-02-2010 om 00:04

Al bijna 7 jaar

Bij Stoffer ben ik gestopt met 4 jaar en 2 maanden. Ik ben gestopt, want hij had er nog geen genoeg van. Blik drinkt nu alweer bijna 3 en half jaar. Ik verwacht dat ik daar ook zelf een punt achter zal moeten zetten, maar goed... we zullen zien. Voorlopig vind ik het nog wel even gezellig!
Groeten! Maw.

Kadonaj

Kadonaj

10-02-2010 om 08:37

In theorie wel bv vriendelijk...

Maar in de praktijk heb ik nu al twee keer in een achterafkamertje gezeten, met de pieper naast me, want ik ben avondverantwoordelijke. Schiet dan lekker op met je toeschiet reflex...NOT! Pieper wel eens afgegeven, kwam mijn collega tijdens het kolven zonder kloppen binnen om te vragen wat ze moest doen, zit je dus ook niet rustig...

Om maar niet te spreken over het live voeden in public. Ik ben een paar keer verzocht dit toch maar op het toilet van een eettentje te doen... grom...

Ik weet dat het in andere landen meestal slechter is, maar nederland loopt minder voorop dan ze roepen...

Tijgeroog

Tijgeroog

10-02-2010 om 09:34

Bv vriendelijkheid

Over het algemeen vind ik Nederland behoorlijk bv vriendelijk. Ik heb er bijvoorbeeld nooit problemen mee gehad om in het openbaar te voeden, geen vervelende reacties ofzo. Maar als je onderzoeken leest (zoals deze, maar er komen regelmatig dat soort berichtjes langs: http://www.oeiikgroei.nl/etendrinkeninfo.asp?id=937) zijn er toch best mensen die zich daar aan storen. Ik heb het nooit gemerkt...
Wat ik niet bv vriendelijk vind ik Nederland: het relatief korte bevallingsverlof. Veel vrouwen stoppen na 3 maanden met bv omdat ze moeten gaan werken en niet kunnen kolven op hun werk. Of niet willen kolven op hun werk. Of in een situatie zitten zoals Kadonaj. Of wel kolven, maar de productie loopt terug. In landen met een langer bevallingsverlof wordt vaak ook langer bv gegeven. Ik vind dat een gemiste kans.

Rieke

Rieke

10-02-2010 om 10:58

Ja hoor

Tot zoon ruim 3 jaar was bv gegeven, hij is er zelf mee gestopt op een gegeven moment.

Biene M.

Biene M.

10-02-2010 om 11:20

Bv-vriendelijkheid nederland

Gelukkig ben ik bij mijn jongste nooit met rare blikken of opmerkingen geconfronteerd, dat was wel anders bij mijn oudste, in 1995. Maar het scheelt misschien waar je woont. In Amsterdam, waar ik woon, wordt veel en lang borstgevoed en is het CB ook behoorlijk bv-vriendelijk (ze vinden het daar echt niet raar dat ik nog de borst geef). Maar als ik mijn collega hoor die uit Zuid-Limburg komt; haar zussen en vriendinnen daar beginnen allemaal op dag 1 al met de fles en dat schijnt daar heel normaal te zijn. Dus wellicht word je daar ook wel anders aangekeken als je op een terrasje je kind aanlegt.

Wat de hier aangedragen relatie tussen de duur van het verlof en borstvoeding betreft heb ik mijn twijfels. In Nederland geven werkende vrouwen vaker en langer borstvoeding dan thuisblijfmoeders en de meeste vrouwen die stoppen doen dat binnen twee maanden, dus voordat het verlof is afgelopen. Op het kdv van mijn zoontje, waar de meeste moeders pittige banen hebben voor 32 u/w of meer zie je de koelkasten ook vol staan met flesjes afgekolfde melk.

Wel is er op veel werkplekken nog winst te behalen met goede kolfplekken. Wat mij betreft mogen er best wat meer verplichtingen komen voor bedrijven met eenvoudige mogelijkheden voor personeel om maatregelen af te dwingen.

Tijgeroog

Tijgeroog

10-02-2010 om 15:28

Biene

"Wat de hier aangedragen relatie tussen de duur van het verlof en borstvoeding betreft heb ik mijn twijfels. In Nederland geven werkende vrouwen vaker en langer borstvoeding dan thuisblijfmoeders"
Interessant, heb je daar ook een bron ofzo van? Het verbaast mij wel, omdat ik het om me heen juist andersom zie. Ik ken behoorlijk wat langvoedende moeders, en daar zitten inderdaad ook werkende moeders met veel uren bij. Maar de thuisblijfmoeders die ik ken zijn allemaal lang voedend (minimaal een jaar), de "flessenmoeders" die ik ken hebben allemaal een baan.

"de meeste vrouwen die stoppen doen dat binnen twee maanden, dus voordat het verlof is afgelopen."
Is dat ook niet omdat ze voor einde van het het verlof al afgebouwd willen zijn, zodat ze dat op tijd geregeld hebben? Je bij "babytijd" toch met enige tijd berichten van vrouwen die willen afbouwen voor ze weer aan het werk gaan.

Biene M.

Biene M.

10-02-2010 om 16:13

Tijgeroog

http://www.borstvoeding.com/kolvenenwerken/borstvoeding-in-de-kinderopvang-2.html

Ik heb nog wat verder gegoogled en kwam zowel onderzoeken tegen waarvan de conclusie luidt dat werkende moeders vaker en langer borstvoeden als onderzoeken waarin werkende moeders een "risicogroep" zijn.

Volgens mij ken ik IRL geen thuisblijfmoeders en de vrouwen in mijn omgeving die in deze eeuw kinderen hebben gekregen, hebben allemaal minstens vier maanden bv gegeven, vaak (veel) langer. Het viel me wel op in het draadje bij gezellug van de maand waarin ik met mijn jongste was uitgerekend dat op één na alle werkende moeders bv gaven tegen geen enkele tbm (niet representatief, maar toch). Mijn collega's geven ook allemaal nog bv als ze weer gaan werken, behalve diegenen die diensten draaien (artsen).

Mariska

Mariska

10-02-2010 om 16:23

Tsja

Bij de eerste ben ik na mijn verlof gaan werken en heb ik gekolft. En de bv heb ik tot een jaar gegeven. Toen de 2e werd geboren ben ik gestopt met werken. Ook toen heb ik lang zelf gevoed. Een gegeven moment weer gaan werken. In 2008 een 2ling gekregen en hun een half jaar lang bv gegeven. Daarna ging ik weer aan het werk. Ik zag het niet zitten om voor 2 baby's af te kolven. Was ik thuis gebleven dan had ik wellicht langer gevoed.

In mijn omgeving is wel of niet werken niet zo relevant maar wordt het al dan niet geven van bv bepaald door andere factoren.

16 maanden

en nog steeds bezig.

Ik heb voorheen altijd overal gevoed (zelf tijdens de trouwplechtigheid op het gemeentehuis bij de bruiloft van zwager en schoonzus, maar goed dat was een noodgreep....) en eigenlijk nooit echt iets van afkeuring gemerkt. Nou zoek ik dat eigenlijk ook niet op, ik ga in een hoekje zitten en het liefst met mijn rug naar de menigte. En ik ben zelfs ook wel eens in een toiletruimte gaan staan omdat ik het restaurant in kwestie te veel op een aquarium vond lijken.

Nu mijn Flipje wat groter is zoek ik het niet meer op. Het is ook niet echt meer nodig want overdag kan ik hem heel goed andere dingen aanbieden en 's morgens en 's avonds zijn we meestal thuis. En bovendien heb ik het idee dat het ook wat minder geaccepteerd is: zo'n "groot" kind borstvoeden...

H

H

11-02-2010 om 10:52

Nu 13 maanden

en ook nog steeds aan de borst. Overdag niet zo vaak meer maar in de avonduren heeft hij er echt behoefte aan. Daar komt nog bij dat hij geen opvolgmelk, gewone melk, chocolademelk of alles waar maar melk in zit lust.

Ik moest van de week met m'n moeder mee naar het ziekenhuis, dus wachten wachten en nog eens wachten. Op het laatst heb ik hem maar aan de borst gelegd en natuurlijk komt dan net de dokter binnen. Hij maakte geen rare opmerking of zo maar ik kon wel merken dat hij het vreemd vond. Ik voed eigenlijk alleen nog maar thuis maar ik denk dat ik in het openbaar lekker een dekentje om hem heen ga wikkelen, lijkt ie lekker klein, ik heb geen zin om een bezienswaardigheid te worden. Hoe doen jullie dat?

Groetjes

Tijgeroog

Tijgeroog

11-02-2010 om 13:05

Biene

Dank je wel voor de link. Het verschil tussen de onderzoeken die je vindt zou kunnen komen door het opleidingsnivo, op bv.com wordt in eht artikel aangegeven dat hoger opgeleide moeders langer bv geven, en dat daarom werkende vrouwen gemiddeld ook langer bv geven.
En dan ligt mijn ervaring weer wel enigszins in lijn met het onderzoek, want de tbm's die ik ken zijn allemaal hoger opgeleid.
En als je een een echte tbm, irl, wil ontmoeten moeten we maar een keer afspreken. ;-)

Biene M.

Biene M.

11-02-2010 om 22:07

Tijgeroog

Hahaha, een echte tbm, spannend! Als je in (de buurt van) Amsterdam woont kunnen we wel eens afspreken bij de speeltuin of de kinderboerderij :-)

Tijgeroog

Tijgeroog

11-02-2010 om 23:46

Biene

Ik heb natuurlijk alle tijd van de wereld om door Nederland te rijden ;-) maar vanuit Brabant is dat toch wat ver. Dan wordt het de volgende OO-meeting. ;-)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.