Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Maryb

Maryb

02-03-2009 om 11:16

Psz onenigheid

Mijn zoon zit sinds een paar weken op de peuterspeelzaal en heeft het geweldig naar zijn zin daar. Maar nu komt het. Toen ik hem aanmeldde, stond in het aanmeldformulier dat hij eventueel ook twee ochtenden per week kon. Leep me super, want hij slaapt nog 's middags. Hij kan echt het slaapje niet overslaan, heeft het nog zo hard nodig. Als hij niet slaapt loopt de rest van de dag en avond op een drama uit, en dat is het me niet waard.

Toen ik hem voor de eerste keer op de psz bracht, kreeg ik te horen dat twee ochtenden bij hen dus niet mogelijk is. Alleen een ochtend en een middag en die zitten aan elkaar vast. Vond het vreemd en verwarrend, want dit was niet vermeld in het aanvraagformulier. Heb dus aangegeven om de middag maar te willen laten vervallen. In ieder geval totdat hij zijn slaapje kan missen.

Dit kon niet, aldus de leidster. De middag *moet* afgenomen worden, zelfs al kan hij niet. Nou zou dat niet zo'n punt zijn, maar ik betaal 90 euro per maand. Dit moet ik dus betalen voor maar 3 uurtjes in de week nu. Dat is te gek voor woorden. Heb geprobeerd het te overleggen met de manager om zo te proberen iets te regelen, al is het maar tijdelijk, en de manager wil wel maar de peuterspeelzaal leidster ligt dwars; ze weigert mee te denken. De enige uitzondering word gemaakt voor kindjes met een taalachterstand, en dat heeft hij niet.

Hoe kan ik dit het beste oplossen zonder dat mijn zoon de dupe ervan word? Hij vind het echt leuk daar, staat iedere ochtend met zijn rugzak om te roepen dat hij naar school wil. Maar verplicht 450 euro per jaar te moeten betalen voor iets waar hij (nog) geen gebruik van gemaakt kan worden gaat me te ver. Misschien is hij met twee maanden van zijn slaapje af, maar het kan ook nog een half jaar duren. Ik vind het gewoon raar.

Linda99

Linda99

02-03-2009 om 11:22

Is ook raar

Bij ons hadden ze ook zo'n regel: een ochtend en een middag was het standaard pakket. Nu was mijn dochter al 3,5 toen ze naar de peuterspeelzaal ging dus was het qua slapen geen probleem (wel qua tijden, wat een ramp zeg).

Nu hoorde ik van mijn schoonzus die in dezelfde wijk woont dat haar 2-jarige binnenkort naar een psz gaat waar wel 2 ochtenden afgenomen kunnen worden. Misschien een idee om te kijken of er alternatieven zijn? Nu is switchen misschien nog wel te doen.

ayla

ayla

02-03-2009 om 11:29

Hier ochtenden

Hier mag je zelf weten wat je afneemt, ochtenden of middagen. Probleem is alleen dat de ochtenden geliefder zijn en de wachtlijst dus langer is. Bij de psz in onze oude woonplaats hadden ze zelfs als regel dat de kleintjes tot 3 jaar alleen de ochtend mochten komen. Zij hadden de ervaring dat de meesten nog sliepen 's middags en als ze al niet meer slipen dat het dan toch vaak te vermoeiend voor ze was.
anders gezegd, belachelijke regel, is er geen andere psz in de buurt?

Linda99

Linda99

02-03-2009 om 11:42

Manager

De manager was toch wel meewerkend? Dan kun je misschien een deal sluiten over die opzegtermijn. Beetje dreigen met de klachtencommissie (je bent immers foutief voorgelicht) doet vast ook wonderen.

suus36

suus36

02-03-2009 om 13:26

Ze zitten te trappelen om kinderen

Hoi Maryb,

Ik heb begrepen dat peuterspeelzalen het helemaal niet zo makkelijk hebben. DOordat veel kinderen naar kinderdagverblijven gaan, hebben zij een terugloop. Ik weet dat ze hier "vechten" om kinderen. Ik zou gewoon naar een andere psz gaan. Ik vind het zo ontzettend aanbodgericht om te zeggen dat anders zalen leeg staan om bepaalde dagdelen. Blijkbaar willen de klanten niet komen op die dagdelen. En waar gaat het nu om? Sneu als daardoor banen op de tocht komen, maar op de lange termijn zullen alleen maar meer kinderen komen als die ook wat te zeggen hebben over tijden. Ik vind middagen voor een peuter ook ondoenlijk (althans die van mij slaapt van 13.00 tot 15.00. Als dat niet kan, is ze echt poepchaggerijnig).

Groetjes,
Suus

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.