Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

lilly

lilly

14-08-2010 om 23:16

Reactie.... Homeopathisch middel voor druk kind.

bedankt voor de reacties!...

ik weet ook dat dit normaal peuter gedrag is maar allen bij hem is het zo extreem...hij piept echt de hele dag door .als hij ze zin niet krijgt wordt hij echt boos en gaat met dingen speelgoed gooien..hij kan niet 1 tel rustig zitten...hij slaapt wel goed ..overdag slapen 2 en half uur...en dan heb ik even tijd voor me zelf..en savomd liggen ze om half 8 op bed tot 7 uur sochtend..
dus dat is dan wel weer oke!..
ik ga ook vaak met ze naar buiten...ook naar het park..
dan kunne ze lekker uitrazen...
maar ik vroeg advies over hoemopatisch middel...om dat ook erg onrustig is hij is zo druk ..dat hij geen tijd heeft om te gaan leren praten.....
dus daarom mijn vraag aan jullie...baadt het niet dan schadt niet tog???...

mvg..lilly..

dc

dc

14-08-2010 om 23:58

ik snap het nog :-)

Ik vind dat je met allerlei middeltjes wel kan schaden. Er komt in mijn kinderen echt niets wat niet nodig is hoor.

Mijn jongste is nu 2.5 en begint nu pas een beetje te praten (woordjes, niet echt zinnen). Mijn oudste babbelde al hele zinnen toen hij 2 was. Het ene kind is het andere niet, en ze hebben gewoon hun eigen tempo!

"ik weet ook dat dit normaal peuter gedrag is maar allen bij hem is het zo extreem"
Nee hoor, het is echt hetzelfde als mijn jongens op die leeftijd, en ik vind ze echt niet extreem. Het zijn lieve jongens die beide heel veel lichaamsbeweging nodig hebben om zich een beetje te kunnen gedragen. En dan moet je door die hele driftperiode en niet- luisterperiode heen rond die leeftijd.

Mijn jongste wordt rond 7u wakker, is de hele ochtend aan het ballen, klauteren, etc etc, heeft lunch, gaat om 1u naar bed, slaapt tot 15.30 ongeveer, en gaat weer vrolijk actief verder tot avondeten om 19.00u, en gaat dan na het eten nog stoeien met papa en oudste broer (en dat gaat er echt fanatiek aan toe), dan spelletje, verhaaltje, bad en bed rond 21.00u.

Hij luistert nu wel goed, maar ik heb toen hij tussen de 18mnd en 26mnd was regelmatig met mijn handen in het haar gezeten en flinke huilbuien gehad, omdat hij NIET luisterde! Het hoort er echt bij.

buzz

buzz

15-08-2010 om 09:20

Ik kom op een idee

een vriendje (of lees klasgenootje op de peuterspeelzaal en vriendje uit de speeltuin) vertoonde ook heel buitensporig gedrag. Ook daar konden de artsen niets vinden, en de mama voelde zich niet serieus genomen.
De oplossing vond zij via het conseltatie beuro. Omdat de huisarts en kinderarts niets konden vinden hebben ze thuis camera's opgehangen via een of ander opvoedings onderzoeks instelling, en door dat daarna te bekijken hebben ze ooraken en oplossingen gevonden.
Zomaar aan pilletjes te beginnen terwijl je niet precies weet wat er aan de hand is lijkt mee een onbegonnen zaak, dan kan je blijven proberen, en kijken wat werkt.
Ik weet niet precies hoe het werkt enz, maar wel dus dat ze via het cb verder is geholpen (door is gestuurd of zoiets) wie weet heb je hier wat aan.
Via een paardagen camera is het gedrag wel duidelijk zichtbaar voor artsen.
groetjes buzz sterkte er mee

Rembrand

Rembrand

15-08-2010 om 10:26

Video home training.

Wat Buzz bedoelt is video home training.
M.

ijsvogeltje

ijsvogeltje

15-08-2010 om 12:28

Lilly

Hm, lastig hoor. En omdat je er twee (+ nog een ouder kindje) hebt, kunnen ze elkaar ook nog eens lekker versterken.
DC schrijft "Nee hoor, het is echt hetzelfde als mijn jongens op die leeftijd, en ik vind ze echt niet extreem."
Nou DC, ik vind dat je dat niet zomaar kan stellen. Wat weten we nu van de situatie? Lilly vind haar een kind zelf wel extreem en zoekt naar een manier om hem iets rustiger te krijgen. Ik kan mij dat wel voorstellen.
Lilly, de vraag is of de oplossing die je voor ogen hebt, wel de meest voor de hand liggende is. Met een van onze kinderen hebben we wel eens valeriaan geprobeerd (te koop bij drogist), maar nooit enig verschil gemerkt. Van anderen hoor ik dat ze er wel positieve ervaringen mee hebben. Maar ik denk dat je er niet te veel van moet verwachten. Een kind dat geen tel stil kan zitten (zoals je beschrijft), wordt niet opeens een rustig en gezellig hummeltje.
Ik denk dat je allereerst zou kunnen kijken wat je in je eigen houding/regels/gedrag kan aanpassen om hem meer rust te geven. Daarmee bedoel ik nadrukkelijk niet dat je het nu 'fout' doet hoor! Maar sommige kinderen hebben een wat andere aanpak nodig. Ik heb zelf een rustig kind én een stuiterbal, en die hebben een heel verschillende gebruiksaanwijzing. Voor stuiter-zoon was het echt heel erg zoeken wat voor hem werkte, hoe wij (en hijzelf) het beste met zijn 'inwendige stuiterballetjes' kunnen omgaan. Valkuil bij drukke kinderen is dat je ze ook veel extra drukke en actieve dingen laat doen (want ze moeten hun energie kwijt). Terwijl die drukke activiteiten soms veel extra prikkels opleveren, waardoor kind nog drukker wordt. Juist rust op z'n tijd is zo belangrijk. Even op een stil plekje (geen andere kinderen in de buurt!) een boekje voorlezen of een muziekje luisteren. Samen met iets spelen, kleuren of wat dan ook maar.
En verder de algemene-en-altijd-belangrijke-opvoedtips: voorspelbaar zijn, veel structuur bieden, positieve aandacht, heldere regels etc.

Guinevere

Guinevere

15-08-2010 om 17:00

Ja, ik

Ja, dat ben ik van die valeriaantabletjes (die niet homeopatisch zijn). Ook bij een peuter dus. En ja, het werkte, het was feitelijk de enige manier waarop we onze peuter de rust konden geven die hij nodig had voor zijn dagelijkse gedragingen. Achteraf vraag ik me wel af hoe wanhopig ik toen geweest moet zijn, dat ik zo zelf ben gaan dokteren met hem, en waarom ik niet naar een deskundige ben gestapt met deze problemen.
Ik denk dat het antwoord is dat het drukke gedrag van zoonlief door anderen én onszelf jarenlang is gebagatelliseerd, terwijl aan de andere kant een stemmetje in mijn hoofd zei dat het niet normaal was, zo hyper als hij zich gedroeg. Hij kon bv. helemaal doorslaan in zijn enthousiasme, volledig uit zijn dak ging hij dan. En omdat hij nogal enthousiast is aangelegd, ging dat dus de hele dag door. Zó druk dat ie bv. niet eens meer kon slapen. Achteraf bleek onze zoon ADHD te hebben, dus geen wonder dat hij zich zo gedroeg.
Waar het nu bij Lilly om gaat: JIJ ervaart het als een probleem. Het gaat er niet om wat anderen er van vinden. Dus Lilly, laat je niet met een kluitje in het riet sturen. Als je kinderarts niet meewerkt, probeer het dan nog een keer of ga naar een ander. Of naar het Consultatiebureau, een kinderpsycholoog of wie dan ook. Wie weet ligt het aan de aanpak van je zoontje, aan zijn leeftijd, aan zijn karakter of aan wat dan ook, maar je kunt hulp krijgen!
Verder sluit ik me (weer eens) volledig aan bij IJsvogeltje. Een druk kind steeds maar weer laten razen "om zijn energie kwijt te raken" kan ook averechts werken. Natuurlijk moet zo'n kind wel beweging krijgen, maar fijn samen zitten met een boekje of een spelletje werkte hier veeeel beter.

lilly

lilly

15-08-2010 om 22:06

Guinevere en de rest....

hallo allemaal...

bedankt alle voor de reacties!...

mischien is dit ook wel normaal peuter gedrag.???..
en moet ik het maar gewoon door heen..alleen hij heeft zo veel energie dat ik aftoe. denk is dat wel gezond...maar blijkbaar dus wel...nou gaat hij over tijdje naar voorschool en ik hoop dat het dan wat beter wordt?..laat ik heel duidelijk zijn dat ik ook niet zo van pillen geven ben .voor mijn kids als het echt niet nodig is ....maar het vreet heel veel energie..ik heb nog zijn tweelingzusje dat is ook pittige..en ook zij kan druk zijn maar heb meer het iedee dat ze wordt opgejut door haar broertje..ik heb een strak schema van eten slapen spelen op de dag ...hij is ook niet zo druk dat hij niet in slaap kan vallen dat gelukkige weer niet.. daarom vroeg ik advies voor een homeopatisch middel....baadt het niet dan schaadt het niet is mijn mening...
mijn vraag aan Guinever...waar heb jij die valiriaantabbeltjes gekocht en is dat dan speciaal voor peuters.. en hoelang heb je dat gegeven aan je zoontje???....en ik dacht dat valiriaan homeopatisch was???.....

mvg.lilly....

Tja

Ik snap lilly wel. Mijn oudste was op die leeftijd ook zo vreselijk druk. Mijn andere kinderen ook, vooral mijn dochtertje, nu 3 is heel druk, maar op een heel andere manier. Ik had bij mijn oudste toch altijd het gevoel dat er meer aan de hand was. Hij blijkt ook ADHD (en ASS) te hebben. Maar goed, hij was duidelijk niet alleen druk, maar ook heel snel overprikkeld wat zijn drukke gedrag versterkte en enorme heftige driftbuien veroorzaakte.
Ik heb toen ook heel vaak gehoord, dat is normaal, alle 2 jarigen zijn druk. Toch was hij anders.
Ik zou niet zomaar inderdaad pillen gaan geven, homeopathisch of niet.
Ik zeg ook verder niet dat je zoon misschien wel adhd kan hebben, hij is sowieso nog te jong om dat vast te kunnen stellen. Maar ik leef met je mee en hoop dat hij in de loop van de tijd er toch een beetje overheen groeit en wat rustiger wordt.

dc

dc

16-08-2010 om 10:25

Moe

Het lijkt me sowieso dat je zelf met een tweeling erg moe bent, en dan kun je ook minder hebben en gaat de sfeer er snel aan lijkt me.

Ik kan natuurlijk niet beoordelen op een afstand of je kindje ADHD of iets dergelijks heeft, maar wat je beschrijft klinkt voor mij normaal. Aangezien hij blijkbaar te jong is voor een diagnose, kun je weinig anders doen dan je door deze periode heen te slaan. Dat lijkt me rusten wanneer je kan, het huishouden af en toe het huishouden laten, lekker veel naar buiten, en als je thuis bent beginnen met aandacht geven aan je kindjes.

Ik merk namelijk dat als ik eerst even een half uurtje met mijn kids ga spelen (spelletjes memo/lezen/lego, etc), ze daarna heel lief doorspelen. Als ik gelijk probeer het huishouden te doen enzo, blijven ze me maar "lastigvallen" en om aandacht vragen. En daar word ik heel kriegelig van. Dus het echte huishouden doe ik meestal zaterdagochtend wanneer mijn man met de kinderen op stap is, verder hou ik het maar een beetje bij.

Ik hoop dat je een manier vindt om met je kindjes om te gaan. Sterkte in elk geval!

dc

dc

16-08-2010 om 15:16

Berber -ot

Ik heb nooit een tweeling gehad, dus ik denk alleen maar aan het dubbele aantal werk! (luiers, aankleden, schoenen/jassen etc etc)

Maar met een 2e niet zo lang na de eerste heb je ook dezelfde voordelen. (hier 23mnd verschil, en ze spelen heel erg goed samen).

buzz

buzz

16-08-2010 om 15:51

Dc ot

hier 2 die schelen20 maanden, ze spelen meestal lief samen, oefenen ook in ruzie maken, en vechten haha, wie er aan de beurt is.....enz enz.
Groot probleem, de oudste is wat afwachtend en gevoelig, de jongste snel en wil ik ook.
Nu al bijna een jaar probelemen op de basisschool. de jongste wil ook, maar helaas die moet nog een jaar naar de peuterspeelzaal.
Ben benieuwd dadelijk met zwemles, heb de oudste nu opgegeven, als we het er overhebben is het de hele tijd ik wil ook.
Ben vrij hard nee als je 4 bent zo is het nu eenmaal tranen met tuiten is het resultaat, herken je dit. Vaak denk ik was het maar een tweeling hahahaha

dc

dc

16-08-2010 om 17:24

Ja en nee -ot

Ik heb soms ook wel eens dat de jongste gefrustreerd is, maar ik zeg dan ook gewoon dat hij daar te klein voor is. Over het algemeen accepteert hij dat goed gelukkig. En de oudste is hier ook vrij vlot, en zegt ook tegen z'n kleine broertje dat hij dat nog niet kan!

Guinevere

Guinevere

16-08-2010 om 17:56

Lilly

Je kunt gewoon valeriaandruppels kopen bij de drogist. Maar ik zou het niet doen, probeer liever hulp te vinden bij de omgang met je drukke zoontje!
Homeopatisch is niet het zelfde als plantaardig: http://nl.wikipedia.org/wiki/Homeopathie

lilly

lilly

16-08-2010 om 22:05

Guinevere

hoi Guinevere

waarom zou ik het niet moeten gebruiken voor mijn zonntje???.jij hebt het tog ook gebruikt voor je zoontje..en hielp tog ook?..
hij hoeft van mij geen zombie te worden .ik wil hem gewoon wat rust bieden..en als dat met valleriaan kan dan waarom niet...baadt het niet dan schaadt het niet tog?...daarom mijn vraag aan jou welke winkel en waren dat drupptjes of tabbeltjes...en is het speciaal voor peuters...of die van volwassen???...misschien kan je me ook zeggen wat er precies op het doosje stond...dan weet ik welke ik moet kopen.???...

alvast bedankt!...

vg lilly..

Guinevere

Guinevere

16-08-2010 om 22:22

Het waren gewoon de huismerkdruppeltjes. Ik heb ook wel eens pilletjes gekocht, die verpulverd en door het eten gedaan, maar dat werkt toch niet zo lekker. En het is niet speciaal voor kinderen.
De reden dat ik het niet wil aanraden, is dat je er zaken mee zou kunnen verbloemen die je eigenlijk met een expert zou moeten oplossen. Een kalmerend middel doet in principe niets aan het onderliggende probleem. Het lijkt me geen kwaad kunnen om het eens incidenteel te geven, op momenten dat het echt niet anders kan, maar ik zou zeker hulp zoeken omdat je de opvoeding van je zoontje als zo zwaar ervaart. Heb je een goede consultatiebureau-arts?

lilly

lilly

16-08-2010 om 22:52

Guinevere

hoi Guinevere..

het is niet zo dat hij elke dag een stuiterballetje is hij kan weleens..rustig zijn...en gewoon lief zijn..
maar ik heb ook zijn zus nog...en ik heb het iedee als hij zo druk is dat zij dan lekker meedoet terwijl ze eigelijk heeel rustig is en wel goed luistert..
en ik heb het al eens tegen de kinderarts gezegd maar dan gaat me zoontje..heel lief zitten te spelen in een hoekje..dus tja dan weet hij het ook niet...en zegt dan maar dat het er bij hoort...ik heb hele goede kinder arts...en zegt ook dat jongtjes nou een maal wat drukker zijn!...en dat het gewoon tijd wordt dat hij naar de voor school gaat en dat gaat ook gebeuren na de vakantie....dus tot die tijd wil het gewoon even proberen ..en hem gewoon wat meer rust geven..en hopen dat als hij naar de voor school gaat dat het dan wat beter gaat???..

mag ik mschien vragen...hoeveel druppels je gaf?
door het eten of niet?na het eten of voor het eten?..
hoeveel keer per dag...???
zijn dat toevallige die druppeltjes bij de kruitvat..in heel klein doosje..want die had ik al gezien...maar dat was dus voor volwassen...maar dat is dus wat jij ook gaf???...

alvast bedankt!...
vg.lilly

Guinevere

Guinevere

17-08-2010 om 13:43

Geen idee lilly

Ik weet het echt niet meer, Lilly, hoeveel ik gaf. Wel dat we het meestal door zijn melk deden. Ik denk iets van 20 mg ofzo, de dosering van die druppeltjes weet ik niet. En dan gaven wij het max. 2 keer per dag, indien nodig. Waarvan 1 keer in de avond, omdat hij anders zelfs niet sliep. De andere keer was dan als we bv. ergens naar toe gingen. Ik zou met bijna niks beginnen en dan kijken of je effect ziet. Kun je altijd nog een drupje meer geven tenslotte.
Ik vind het trouwens geen goede kinderarts als hij bij herhaling jouw signalen negeert. Zoals die van ons zegt: "de moeder heeft altijd gelijk". Die houding zie ik bij de jouwe niet terug.

Mariska

Mariska

17-08-2010 om 15:03

Lilly

Ik denk niet dat je zoontje iets rustgevends moet innemen maar jij zelf...

"mijn zoontje is erg druk ik word af toe helemaal gek van hem..."

Wie heeft er hier een probleem?

Misschien zou iets rustgevends je helpen maar ik denk dat je vooral gebaat bent bij ondersteuning. Je zegt dat hij totaal niet luistert als je zegt dat hij iets niet mag doen.

Stel dat je met deskundige hulp het wel voor elkaar krijgt dat hij gaat luisteren. Ik denk namelijk niet dat het iets uitmaakt wanneer je hem iets kalmerends gaat geven.

Wanneer hij bij de kinderarts is... gedraagt hij zich namelijk wel voorbeeldig. Hij kan het dus wel. Wat maakt dat hij niet naar jou luistert?

Misschien verwacht je meer van hem dan dat hij kan waarmaken? Stilzitten - lukt hem niet. Je vergelijkt hem ws met zijn zusje die het wel kan - en hups, daar faalt hij. Stop met vergelijken. Hij is anders. Het feit dat hij zichzelf niet goed kan uiten (verwoorden) zal hem vast ook frustreren.

Ik denk dat jouw zoontje gebaat is bij heel veel geduld en een lange adem. Hoe ga jij dat hem bieden?

Groetjes, Mariska

Mark van Abcoud

Mark van Abcoud

17-08-2010 om 16:34

Homeopathisch

Echt homeopahtische middelen zijn zo vaak mogelijk verdunde oplossingen. M.a.w. gewoon water. Het zal dus niet schaden, lichamelijk tenminste, het schaadt wel je portemonnee. :-)
Valeriaan is geen homeopathisch middel, maar een plantenextract. De werking is niet geheel duidelijk en sommige studies konden geen enkele werking aantonen, maar in ieder geval lijkt het bij sommige mensen rustgevend te werken. het wordt algemeen als veilig gezien, maar ik zou persoonlijk neit zo snel mijn kind volstoppen ermee.

het lijkt mij verstandiger om eens te bekijken of je kind gedragsproblemen heeft, ADHD, of dat het gewoon een druk jongetje is. Misschien heb je meer aan opvoedkundige tips, hoe dan ook, het geven van homeopathische druppeltjes is zinloos en zonde van 't geld.

buzz

buzz

18-08-2010 om 13:14

Waarom

niet een informeren over die video home training?
Zo veel mensen hier zeggen dat ze niet aan druppels enz zouden beginnen. Natuurlijk het is een heel fijn idee, druppeltjes er in en je kind is rustig, maar hoe dan verder?
En natuurlijk lijkt het een gemakkelijke oplossing, maar is het echt een oplossing, iets rustgevends te geven wat dan misschien werkt, en als de druppels dan zijn uitgewerkt?
Het is niet zo dat ik denk dat je het verkeerd doet.... Ik vind die mensen waar ik het over had met dat hele drukke kind echt super ouders! En juist hun zijn aan die video home training begonnen, om hun zoon ECHT te helpen. Soms lukken dingen gewoon niet helemaal, en na wat tips hebben ze nu veel meer rust in het gezin, een manier om er goed mee om te gaan, en goede hoop voor de toekomst, zonder pilletjes enz.
Waarom zitten pilletjes of druppels zo in je hoofd? Ik zou echt eens verder kijken als alleen druppeltjes, Ga gewoon eens naar het vragen uurtje van het cb daar hebben ze alle info over die video training. Het lijkt mij zoizo wel fijn (als ik in jou schoenen zou staan) dat een arts of iemand die er voor geleerd heeft het gedrag waar ik zo mee zat of het moeilijk mee had dan ook echt eens zou zien, en me dan zou vertellen wat hij er van vond. Verder moet ik me bij een schrijver hier boven aansluiten, over die kinderarts, een goede kinderarts probeert problemen mee op te lossen zonder ze als normaal te bestempelen, wat kan hij er nu van zeggen als hij het gedrag niet ziet?
Ik zou me persoonlijk erg uit het veld geslagen voelen, als iemand tegen mij zomaar zou zeggen ach das normaal, als die persoon het niet gezien heeft.

lilly

lilly

18-08-2010 om 20:00

Ik ben er uit!...

hallo alllemaal...

ik ben er uit..
mede door jullie verhalen over jullie kinderen besef ik eigelijk dat mij zoontje een heel normaal gedrag vertoont...het niet luisteren. gooien met speelgoed.
lekker opstandig.lange leven de peuterpubertijd!..mischien vergeleek ik mijn zoontje te veel met zijn zusje...die wel luister..en niet zo druk is.daarom vond ik mijn zoontje mischien extreem terwijl dat gewoon heel noormaal gedrag is..ik ken ook niemand met kids van die de leeftijd hebben van mijn kids...waarmee ik kon vergelijken...het is niet zo dat hij elke dag zo druk is ..want hij kan ook heel rustig zijn en wel luisteren!.dus heb ik besloten geen homeopatische druppels te geven ...en hem gewoon ze gang laten gaan
met duidelijke regels..die ik al had ..en gewoon heel veel geduld te hebben .die ik al had!...
even over mijn kinderarts...waar ik woon is dat de beste kinderarts die er is ..hij is ook gespeliceerd in prematuren kinderen..hij kent mijn kids al van af het moment dat ze zijn geboren.hij zei toen ik verteld had een aantal maanden geleden dat mijn zoontje zo druk was ging mijn zoontje heel lief zitten te spelen...toen zei hij ..dat hij wel druk kon zijn maar dat hij dus ook lief kon zijn ...en dat mijn zoontje geewoon veel enegier heeft en dat ik hem moet laten uit razen bijvoorbeel lekker vel naar park en naar de speeltuin...en mocht ik mijn nog zorgen maken dan zou hij mij door sturen naar een specalist...dat was dus een paar maanden geleden...een week gelden was ik daar weer..en ik zei dat hij wel druk was...maar ook gewoon rustige kan zijn ...toen zei de dokter...dat het gewoon tijd wordt...dat mijn kids naar de voorschool gaan ...en dat gaat ook gebeuren ...binnekort...en dat we dat gewoon moesten afwachten...en gewoon heel veel laten uitrazen....en voor de rest vind ik het heel goeide kinderarts...om dat als mijn kids ziek zijn ...dan kan ik hem altijd bellen...en niet eerst via de huisarts...maar gewoon meteen het ziekenhuis....bellen...en het is echt een hele lieve dokter met heel veel geduld ...en heel sociaal...kan je niet van alle doketrs zeggen. hahah....

vg.lilly

buzz

buzz

20-08-2010 om 10:12

Lilly

Hier is dat ook zo de jongste is echt heel anders als de oudste, geen kind is denk ik het zelfde.
Fijn dat je er uit bent. jaja die peuters toch!
Af en toe denk iedereen (um kan eigenlijk niet voor andere praten maar goed ik denk dat iedereen dat wel heeft) wel eens van wat zou er toch zijn met hem/haar. wij zijn gisteren naar de dierentuin geweest, en mijn jongste is nu zo druk en niet te doen,ze heeft al 5 keer een enorme huilbui gehad en luisteren ho maar, volgens mij gewoon last van een drukke dag van gisteren, en tja zo is er altijd wel wat. Nog even lilly, en dan naar de voorschool (hhhu ken het woord niet zo, peuterspeelzaal hier) En dan nog even en echt naar school, geniet maar van je belhamel met af en toe een zucht en een kreun, en plof savonds maar lekker uitgeput op de bank, maak je maar niet te veel zorgen. En wat je kinderarts betrefd, die zal het dan wel gewoon goed gezien hebben.
groetjes en veel plezier met je kids

dc

dc

20-08-2010 om 16:48

Fijn

Fijn, acceptatie is al heel wat! Ik hoop dat jullie je draai vinden kunnen!

Homeopatisch middel

ik heb voor me dochtertje van vsn voor drukke kinderen gebuirkt ze was zo drk ik deed et eerst door de fles en daarna gaf ik gewoon het piletje ze wert gewoon lekker rustig het geef ook geen schaden en ze slaap heerlijk op drukke dagen gebruik ik het nog steeds

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.