Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Rot waterpokken!

Hai meiden,

Moet even wat frustratie van mij afschrijven hoor! Ik heb vorige week al gemeld dat ik officieel een hekel heb aan de waterpokken, maar op dit moment is hekel aan, nog aardig geschreven. Mijn dochter begon 2,5 week geleden met de waterpokken en dat was zielig. Ze sleepte zich er als een hele stoere meid doorheen en liet zich braaf insmeren met waterpokkenspul. Krabben deed ze ook bijna niet, maar wel zachtjes wrijven. Ze is er nu aardig vanaf en bijna alle korstjes zijn weg. Nu heeft mijn zoontje afgelopen donderdag zijn eerste waterpokje (lees waterpopje) gekregen en dat is een heel ander verhaal. Het mannetje heeft het echt slecht! Hij krabbelt zich rot (wil wel met die warmte) en afgelopen nacht was het echt drama. om de 5 minuten huilen en op een gegeven moment hebben wij hem maar bij ons in bed gelegd omdat wij een ventilator boven ons bed hebben. Hij woelde en draaide, ging van papa naar mama (soms met geweld tegen je aanrollen) huilde, knalde een paar keer met zijn hoofd tegen de achterkant van het bed en krabde (hoe schrijf je dat?) behoorlijk door. Zo zielig allemaal! Daarnaast zijn papa en mama nu behoorlijk brak. Kleine man is nu thuis met grote man en hoop echt dat hij zich beter voelt. Hoop maar dat dit het hoogtepunt was en het snel overgaat.

Moest even mijn frustratie eruit gooien over die kl*te waterpokken, ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh (lucht wel op:-)).

Greetz
Mariska

Deel ik met je

Mijn kinderen waren er achter elkaar dik 3weken flink ziek van. Ondanks veel moeite was het me niet gelukt ze te laten vaccineeren (kan tegenwoordig gelukkig wel).

Polly Shearman

Polly Shearman

06-07-2009 om 10:56

Wat een verschillen zijn dat toch

hier hebben alle 3 de kinders waterpokken gehad, de jongste net een paar weken geleden maar we hebben er nauwelijks iets van gemerkt.
Hij had hier een daar een blaasje, geen koorts, geen jeuk, helemaal niks!
bij de oudste 2 ging het ook al zo?
Zijn sommige waterpokvirussen hardnekkiger als andere? Ik zie idd wel eens kindjes lopen die helemaal van top tot teen onderzitten en de hele dag in een havermout bad moeten zitten.
groet, polly

Mamvantwee

Mamvantwee

06-07-2009 om 11:19

Havermout!

En daar ben ik weer met de tip: havermout! Deppen met de havermoutsmurrie en vooral niet erafspoelen of -vegen. Helpt echt tegen de jeuk.

Tja, hier ook zulke grote verschillen destijds: zus zat helemaal onder, echt een krentenbol, en was er ook flink ziek van. Broertje had 2 mini-pokjes, en was er met een paar dagen vanaf (maar goed hij was zelf ook nog maar een baby, we twijfelen nu 3 jaar later nog steeds of hij de ziekte eigenlijk wel hád).

sterkte hoor.

Familie

Zelf ben ik ook heel ziek geweest van de waterpokken. En de lidtekens zie je nu ruim 40 jaar later nog duidelijk (o.a. in mijn gezicht). Mijn zusje kreeg zelfs plastische chirurgie in haar knieholte omdat de lidtekens de groei belemmerden. Mijn broer heeft het een heel jaar van zijn studie gekost.

Ik denk dat het een familieding is. Toen ik hoorde van vaccinatie wilde ik dat dan ook meteen. Maar goed toen ik in Australie was was het vaccin net op, en in Nederland werd ik door de CB arts uitgelachen. Uiteindelijk hebben ze het allebei gekregen en flink ook. Al weer 4 jaar geleden maar de lidtekens zien er nog zo vers uit dat de schoolarts pas nog vroeg of ze het net gehad hadden. En ze waren er dus 3 weken flink ziek van, net geen opname gehad.

Niet per se familie

Mijn oudste was echt vreselijk ziek van de waterpokken, heeft 3 dagen op de bank gelegen met 40 graden koorts. Ik was echt ongerust!
Middelste was eigenlijk niet ziek, had alleen wat blaasjes.
Jongste weet ik niet, heeft ze nog niet gehad,

Jesse_1

Jesse_1

06-07-2009 om 15:51

Geen familieding

Oudste had het vrij licht, middelste nauwelijks en jongste zat er helemaal onder!
Jesse

Malihu

Malihu

06-07-2009 om 21:02

Mamvantwee

ik wil je niet bang maken hoor. Maar dikke kans dat je zoon het nog een keer krijgt. Ik had het zelf als baby ook al gehad. Maar op mijn 16e heb ik dubbel en dwars nog een keer de waterpokken gehad :-(
Hoe ouder je bent, hoe meer last, op je 16e geen pretje dus. Huisarts had het nog nooit zo erg gezien!

Voor het 1e jaar de waterpokken telt schijnbaar nog niet helaas.
Ik hoop dat mijn kinderen het jong zullen krijgen, je kunt het maar gehad hebben....

Hier ook verschillend,

oudste (toen bijna 6) was helemaal gespikkeld maar ging vrolijk door en was alleen een betje sneller moe, maar dat kan ook komen doordat we op vakantie waren. Jongste (op haar 2e verjaardag!) zat ook helemaal onder, in haar nek en op haar schouders was geen ongepokte huid meer te zien. Die was wel ziek en hangerig, wilde niet in een havermoutbad en die hebben we dus gewassen met een havermoutsok. Gelukkig was het na een paar dagen over.
Ik heb het zelf geloof ik ook 2x gehad (of was dat de mazelen?), 1x als jonge baby en later nog een keer.

Marisie

Marisie

06-07-2009 om 22:11 Topicstarter

Tis toch wat he

Ja, die van de havermout ken ik en gebruik ik ook. Werkt supergoed! Maar daarnaast smeer ik ze ook in de ochtend nog in met dat nieuwe speciale pokkenspul (Pox Clin) en misschien dat het wel een beetje helpt. Maar het rare is gewoon dat ze het nu allebei binnen een maand hebben gekregen (is eigenlijk helemaal niet raar met een tweeling, hahaha) en er zo verschillend op reageren. Nu merken we altijd wel verschil met het ziek zijn hoor. Mijn zoontje is dan vaak in de nacht aan het spoken en slaapt veel overdag en mijn dochter net andersom. Maar waar het om draait is dat ik het zo zielig vind voor mijn zoontje. Manlief mag niet eens de luier verschonen. Dat doet hij uiteraard wel, maar schopt, bijt en slaat mijn man. En dat doet hij normaal gesproken echt niet. best een makkelijk mannetje (beetje ondeugend, maar dat moet kunnen). Het is gewoon een heel ander kind. Nu maar hopen dat het snel overgaat. Als ik de verhalen lees met al die koorts en heftigheid, dan valt dit nog mee. Maar het blijft rot om je kind zo te zien. En ik hoop echt dat hij zo een beetje van de korstjes af kan blijven, want ik zou het zo zonde vinden als hij onder de littekens komt te zitten. Wij blijven gewoon ons best doen en bedenken maar dat het volgende week vast weer een heel stuk beter is:-).

voor mij blijft het van nu af aan altijd die kl*te waterpokken:-). Fijn dat ik het even van mij af kon schrijven en niet de enige ben.

Greetz en truste, want ik duik nu heel snel mijn bed in om een beetje aan slapen toe te komen (please!)

Jakiro

Jakiro

06-07-2009 om 22:42

Kl*tepokken!

Mijn dochtertje (helft van tweeling) had het als eerste. Ziek dat ze was, niet te geloven hoe erg.
Overal zaten pokken, er was nergens een plekje zonder pok. Aan de binnenkant van haar oogleden, in haar anus, vagina, oorgangen, in haar mond. Ze jeukten ook niet, ze deden pijn !! En om de 3 dagen kwam er een nieuwe golf pokken aan.
Ik heb 5 dagen lang met een kind gezeten die alleen maar gilde van de pijn en de koorts. Daarna kreeg ik antibiotica tegen de oorontsteking die ze er van kreeg (blijkt een complicatie te zijn), antihistamine drankje omdat ze allergisch reageerde op haar eigen pokken, een lidocaine zalf om de ergste pijn weg te halen en zinkzalf pakkingen....
De meeste erge periode in mijn jarenlange ervaring als moeder.
Toen haar tweelingbroertje het 2 weken later kreeg hield ik mijn hart vast en begon gelijk met het antihistamine drankje.
Hij is er doorheen gerold en toen bij hem de korstjes er vanaf vielen, kwam er bij haar nog een enkel pokje op.
Bij hem zie je er niks meer van, zij heeft heel veel littekens, gelukkig maar 2 in haar gezicht.
Succes dus Marisie, want ik snap heeeeeeeel goed hoe je je voelt (is de ene er net vanaf, begint de volgende; doodvermoeiend :) )
Jakiro

Mamvantwee

Mamvantwee

07-07-2009 om 08:56

Malihu

Ja, ik weet dat een jonge baby de kans loopt om ze nog een keer te krijgen, zeker als hij nog mijn antistoffen heeft (had). Maar op de crèche heerst permanent waterpokken, en hij zit er toch regelmatig midden tussenin. Ook bij vrienden thuis zijn ze veelvuldig in contact gekomen met waterpokken.

Zekerheid heb je niet. Ook als je als kind wel waterpokken hebt gehad, kun je het later nog een keer krijgen. En andersom geldt ook: als je het als (jonge) baby hebt gehad, kán het zijn dat je het nooit meer krijgt.

We wachten het af.

groet, Mamvantwee

Marisie

Marisie

07-07-2009 om 10:05 Topicstarter

Uhh, kind schopt, bijt en slaat

en niet mijn man uiteraard:-). Zat het net even terug te lezen en toen leek het net of man dat deed:-).

Zal de vermoeidheid wel zijn geweest. Afgelopen nacht ging het gelukkig iets beter. Hij is de hele nacht in zijn eigen bed gebleven. Hij is wel een paar keer huilend wakker geworden, maar dat was vooral van de jeuk. Mijn man heeft hem toen nog een keer met dat pokkenspul ingesmeerd en daarna bleef hij slapen. Volgens mij hebben we nu het ergste wel achter de rug! Yeah!

irene3

irene3

07-07-2009 om 10:10

Hier ook, maar hoe lang duurt het?

Hier ook een echt krentebolletje en met die mentholpoeder is het net een oliebolletje...Nee even serieus; het is echt zielig; hij zit helemaal onder. tot op zijn piemeltje toe...Hij krabt gelukkig nauwelijks. Het begon vrijdag en is sindsdien alleen maar erger geworden. Zondag gaan wij op vakantie, Zou het dan wel wat beter gaan? Hoe lang duurt zoiets gemiddeld? En is het normaal dat het na een aantal dagen nog steeds niet afneemt maar alleen maar erger lijkt te worden?

groetjes
irene

Marisie

Marisie

07-07-2009 om 10:26 Topicstarter

Jakiro

Wauw, na het lezen van jouw bericht besefte ik dat wij nog mazzel hebben gehad. Mens, wat een narigheid! Je hoort wel eens dat ze er heel ziek van kunnen worden, maar zo ziek! Dat zal hel geweest zijn voor jullie allemaal. Gek he, dat er zo'n verschil inzit. Is jouw dochter vaak ook zieker dan haar broertje (meer last van)? Tweeling is geweldig, afwisselende ziekteperiodes uitgesloten:-)

Het eind is hier ook een beetje in zich en volgens mij hebben we het ergste wel gehad. 1 down many too go:-).

Marisie

Marisie

07-07-2009 om 10:28 Topicstarter

Irene

Volgens mij is het bij elk kind verschillend, maar die 2 van mij begonnen op donderdag en hadden beide op zondag/maandag de erste dagen. Daarna kwam er bij mijn dochter geen bultjes meer bij (zoontje zit er nu midden in, dus weet het nog niet). Ik ga er vanuit dat het zondag wel beter gaat en er niets meer bijkomt. Maar nogmaals, het is zo verschillend!

Doe je hem elke avond in een havermoutbadje? Dat helpt tegen de jeuk maar zorgt er ook voor dat de pokken sneller uitdrogen (en dat is goed)!

Sterkte en alvast een fijne vakantie.

Mamvantwee

Mamvantwee

07-07-2009 om 10:29

Irene

Ja, waterpokken komen in golven. Er komen weer nieuwe als de oude nog niet ingedroogd en de korstjes nog niet afgevallen zijn. Het lijkt dus steeds erger te worden, maar het is gewoon een nieuwe golf.

In mijn herinnering was mijn dochter een paar dagen hangerig, en waren de waterpokken pas na een week of 3 weg. Helaas wel met littekentjes.

Maar je kunt wel gewoon op vakantie als je kind zich beter voelt. Pas alleen op dat je geen infecties krijgt als er nog een open plekje is.

Talia

Talia

07-07-2009 om 19:37

Hmmm havermout?

Nu word ik dan toch nieuwsgierig, ik dacht namelijk vanmiddag dat peuterdochter ook iets waterpokkigs kreeg. Dus ik havermout gekocht :). Maar wat doe ik er nu mee? Ik lees insmeren met havermoutsmurrie (hoe maak ik de smurrie?), wassen met havermoutsok (mag het ook een washand zijn?) en havermoutbad (sok in bad? losse vlokken in bad?).
Ik bedoel maar, ik kom er niet uit ;). Nu blijkt vanavond dat de uitslag bijna weg is, dus de waterpokken blijven ons misschien toch bespaard nu. Maar de havermout heb ik en deze uitslag kan ook gaan jeuken ... dus wie maakt me wijzer?

Groet, Talia

Havermout (talia)

Je kan het beste de havermout in een hydrofile luierdoen. Dichtmaken met elastiek en in het water doen. Het water wordt dan troebel. Als je in de doek knijpt komt vanzelf de smurrie eruit. Dit dan over het lichaam smeren. Werkt super inderdaad. Het verlicht en ze drogen erdoor sneller uit.

hopelijk zijn het inderdaad niet de waterpokken. HOewel ze het toch allemaal een keer krijgen....

succes!

liefs lisa

Jakiro

Jakiro

07-07-2009 om 21:11

Marisie (ot)

Een tweeling is zo'n ontzettende verrijking van je leven !!
Maar inderdaad, ook hier is mijn dochter altijd net iets zieker dan mijn zoon. De huisartsenpost kent haar bij naam en niet vanuit het dossier :)
Mijn zoontje is slechts 1x bij de huisarts geweest en toen kwam er gelijk een ziekenhuisopname achteraan, dus hij doet het wel gelijk goed ;)
Jakiro

Jesse_1

Jesse_1

07-07-2009 om 22:32

Havermout (talia)

Ik zweer erbij om de havermout in een oude panty te doen, omdat je die makkelijk dicht kunt knopen, maar een hydrofiele luier of een washand kan ook. Het gaan puur om het witte slijm dat er uit komt.
Jesse

Talia

Talia

08-07-2009 om 10:42

Snelle, praktische reacties, heel fijn! Het is me helemaal duidelijk. Ik stond klaar met de havermout, maar de uitslag is vannacht weer weggetrokken .... Waarschijnlijk toch een warmte-uitslag van de koorts dan. Ik zit niet te wachten op de rot-waterpokken, maar ik weet inderdaad dat het vaak erger is als ze ouder zijn. Dus ik had me er al bij neergelegd dat het ging gebeuren, het heerst ook op haar creche namelijk. Maar ach, het zal voor een volgende keer zijn denk ik.

Dank, Talia

Marisie

Marisie

13-07-2009 om 11:34 Topicstarter

Pokkentijd =

zo goed als achter de rug. Lucas was wel zieker dan zijn zusje, maar geneest blijkbaar toch sneller. Nog wel vlekken, maar bijna geen korsten en wij hebben ons vrolijke manneke weer terug. Yeahhhhhhh!

Voor ieder die nog moet, alvast veel succes. En als het meezit, kost het je maar 2 weken van je leven:-).

Bedankt dat ik mijn hart kon luchten tijdens deze rot periode!

Greetz
Mariska

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.