Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

kaat

kaat

30-10-2011 om 21:09

Schema 13 maanden,ik zit over de 300ml melk p.d maar dat wordt afgeraden,hoe is jullie schema?

Mijn dochtertje van 13 maanden krijgt meer dan 300ml melk p.d,op het cb werd max. 300 ml aanbevolen,waarom weet ik niet(geld dat voor normale melk en opvolg?)
Maar s'ochtends vind ze een papfles erg lekker en da's al 200 ml vervolgens tussen de middag nog 100 ml(in totaal)en s'avonds will ze ook nog 100ml,want dan is roosvicee of water niet goed,hoe is jullie schema,want ik wil natuurlijk niet dat ze teveel binnenkrijgt,anders s'middags flesje weglaten!
CB adviseerde toetje later en dan geen melk meer,maar
ze wil die melk hebben,of zouden jullie proberen om dat er af te doen!

Hanne.

Hanne.

30-10-2011 om 21:21

Hoe eet ze verder?

Hoe eet ze verder? Als ze verder gewoon eet, en niet heel weinig oid zou ik me er niet zoveel zorgen om maken. Hier werd in iedergeval verteld dat die 300 ml werd aangehouden omdat kinderen soms geen andere dingen meer aten.

Als ze verder slecht eet zou ik het evt wel proberen te minderne. Ik begrijp dat ze een avondfles (of tuitbeker oid) én een toetje krijgt. Dan zou ik inderdaad het een óf het ander doen. Of 's morgens een boterham en een beker melk ipv pap.

Yaron

Yaron

30-10-2011 om 21:43

Melk

Mijn dochter (21 maanden) drinkt per dag ook erg veel melk, totaal 600 ml en soms nog meer. Ik was deze week met haar op het cb, maar over de hoeveelheid werd niets gezegd, ze eet verder ook wel voldoende. Ik wil het graag minderen omdat ze 's avonds en 's nachts drinkt, maar verder geen probleem dus.

dc

dc

31-10-2011 om 07:45

Nou

rond die leeftijd zaten mijn kinderen ook nog op meer hoor. Ze aten verder wel goed andere dingen. Als je je zorgen maakt of ze verder genoeg vitamines enzo binnenkrijgt, zou ik altijd eerst iets anders geven en eventueel afsluiten met melk.

marie

marie

31-10-2011 om 09:16

Consternatiebureau

hallo
Bedenk dat het CB (consternatiebureau) er is om ADVIEZEN te geven. Het is aan jezelf en aan je gezonde verstand om er wat mee te doen.
Hier dronken de meiden op die leeftijd ook nog meer dan 300 cc (opvolg)melk. En ze deden het er prima op. Ze zijn nu al pubers en het is echt helemaal goedgekomen met ze.
Inderdaad 's morgens een papfles, tussen de middag beker melk bij boterham en voor het slapen gaan nog een papfles (anders gingen ze niet slapen).
Dus maak je niet te druk.
Succes

Hier ook

hier ook hoor, mijn jongste had geen stop met flesvoeding en ook niet met eten en alles is goed gekomen:) Als jou kindje er vrolijker onder is, lekker geven:)

Ely

Ely

01-11-2011 om 12:10

En het mooiste is...

Dat je minder melk/pap moet geven maar wel apart vitamine D want dat zat voorheen in de melk...
Ik vind het ook mooi, hier ook nog papflessen, ze is nu anderhalf, eet goed en gevarieerd, groeit precies via t middelste lijntje, ik vind het prachtig. zeg er ook niks over op het cb, kan het ook geen probleem voor ze zijn, t stelletje probleemzoekers....
Kortom: gewoon blijven geven!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

01-11-2011 om 22:05

Mijn zoon

heeft zeker tot zijn 2e een papfles gekregen 's avonds. Vond hij lekker en ik heb me er echt geen seconde druk overgemaakt.
Zolang kind verder gewoon eet, geen probleem hoor.

elsje78

elsje78

01-11-2011 om 22:36

Ook meer

Ook wel 400 ml melk en een toetje. En hij heeft nog steeds opvolgmelk (pepti) inmiddels wel wat geminderd want hij is best flink, en pepti zit toch wel meer in dan in gewone melk

Geen zorgen maken dus!

Ely

Ely

02-11-2011 om 22:17

I know, die melk is ook geen melk, zeg maar. Maar ik vind het cb erg omslachtig en procedurieel, dat bedoelde ik ermee. Het kan altijd maar op 1 manier en dat is hun manier, en dat vertelt door iemand die zelf geen kinderen heeft. Brrr

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Niet meer dan 300 ml. koemelk

ze roepen soms ook maar wat. Ik gaf (geef) mijn zoontje op die leeftijd nog vrij veel borstvoeding en toen werd mij dat ook afgeraden, want dan kreeg hij meer dan 300 ml. per dag. Onzin natuurlijk, want melk is op die leeftijd nog een heel belangrijke voedingsbron en veel kinderen eten rond 1 jaar nog geen hele maaltijden en boterhammen. (dat leggen ze op het consternatiebureau weer uit als dat het kind teveel melk drinkt en daarom geen eetlust meer heeft, natuurlijk :-\

Bij navraag bleek dat koemelk in grote hoeveelheden niet goed is voor hele jonge kinderen. Als je opvolgmelk geeft dan zal het wel prima zijn wat je doet.

Vic

Vic

09-11-2011 om 14:30

Mamahippie

"Bij navraag bleek dat koemelk in grote hoeveelheden niet goed is voor hele jonge kinderen. Als je opvolgmelk geeft dan zal het wel prima zijn wat je doet."
Opvolgmelk is ook koemelk.

Ja, maar...

opvolgmelk is nog wel bewerkt zodat het geschikt is voor kleine kinderen, toch? Wat ik begreep is dat die 300 ml. geldt voor 'gewone' zuivelprodukten als melk en yoghurt.

Biene M.

Biene M.

11-11-2011 om 08:04

Nee mamahippie

Opvolgmelk moet je ook meetellen.

anna

anna

11-11-2011 om 22:38

Kaat

Ik had precies hetzelfde schema met oudste. Heb toen langzaam de middagfles weggehaald, van 100 naar 50 naar 25 en toen weg (met hulp kvd).

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.