Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

zaatje

zaatje

25-03-2010 om 20:00

Slaan/hoofd bonken

He dames,

Ik heb een kleine meid van 1,5 jaar jong. Het is een pittige dame, maar een hele lieve. Nu doet ze vaak met haar hoofd tegen de muur/tafelpoot/grond bonken als ze iets niet mag of als ze een standje krijgt. Dit gaat helaas behoorlijk hard, zelfs dat de blauwe plekken op haar voorhoofd zitten. We hebben al geprobeerd haar te troosten en te vertellen dat ze dat niet moet doen omdat wij dat niet leuk vinden, straffen en negeren. Het is gelukkig minder geworden, maar af en toe doet ze het nog. Daarnaast doet ze zich ook af en toe in haar gezicht slaan als ze iets niet mag. Dat doet ze bijna niet meer, maar nu slaat ze wel andere kindjes. Meteen daarna loopt ze naar het kindje en zegt ze 'aai' en aait ze het kindje ook echt. Maar het is niet de bedoeling dat ze kindjes slaat. Bij de kinderopvang zeggen ze dat alle kindjes dat doen, maar hebben jullie nog tips of gaat het gewoon over? Even voor de duidelijkheid, wij hebben haar nooit geslagen, dus waar ze het vandaan heeft? Ze heeft ook nog geen broertje of zusje.
Sorry voor het uitgebreide verhaal, maar ik hoor graag jullie reactie.

Liefs

Vreselijk he?

Wij hebben een pittig kereltje die met hoofdbonken is begonnen toen hij anderhalf jaar oud was. Hij is nu 3 en doet het een enkele keer nog. Ik vind het iets vreselijks en had dus de neiging hem aandacht te geven op het moment dat hij het deed: oppakken, of zeggen dat hij niet mocht bonken, wat dan ook. Hij deed het soms zo hard, dat hij echt een enorme bult of blauwe plek had. Wij hebben uiteindelijk hulp ingeschakeld en hieruit blijkt toch dat je het moet negeren. Na de dritftbui kun je aan hem uitleggen dat hij dat niet moet doen. Sterkte ermee. Hopenlijk gaat het gauw over.
gr.Annala

zaatje

zaatje

30-03-2010 om 21:24

Bedankt..

voor je reactie. Ik heb niet veel reacties gehad, dus ik vraag me af of het vaker voorkomt. Ik herken je verhaal. Onze kleine meid had ook vaak bulten en blauwe plekken. We hebben niet veel foto's zonder blauw voorhoofd. Het is inmiddels al iets minder geworden. Momenteel zijn we in de negeer-fase en zoals ik al zei, het gaat nu redelijk. Af en toe als ze boos is of verdrietig dan doet ze het nog wel, maar al veel minder hard dan eerst. Nogmaals bedankt.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.