Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Slaapprobleem no. zoveel: buikpijn, voetpijn, enge dromen, nachtangst? (lang)

Hallo, nu we toch slapen als thema hebben deze week sluit ik me aan met het volgende:

mijn zoontje (3,5) is nu al meerdere nachten aan het spoken 's nachts. Hij heeft in het verleden wel vaker een 'nachtangst' aanval gehad maar dat was zeer sporadisch. Nu heeft hij ze bijna dagelijks op het vaste tijdstip van 23.00 uur. Voorheen had hij 1 heftige en dan was het klaar, nu komen ze minder heftig maar wel soms 2 keer achter elkaar. Uiteindelijk gaat ie dan wel weer slapen, maar nu wordt hij daarna ook midden in de nacht wakker met pijn in zn buik of pijn in zn voet. Hij moet echt huilen, zegt dat ie pijn heeft en wordt alleen rustig van een paracetemolletje en wil bij ons slapen.

Overdag heeft ie nergens last van. Nog altijd een blij, vrolijke en uitgelaten peuter, speelt lekker, en business as usual. Geen buikpijn, geen pijn in zn voet. 's morgens zegt ie ook: nu is de pijn in de voet over mama! Er is ook helemaal niets te zien, hij is niet gevallen of gestoten en loopt (en rent) hele dagen als een kieviet... Die buikpijn heeft ie weken geleden 1 keer eerder gehad en omdat hij toen op de creche de hele dag klaagde over pijn zijn we naar de dokter gegaan.Die kon niets vinden. Terugkomen als ie koorts krijgt.

Ik weet dat buikpijn ook een synoniem kan zijn voor andere pijntjes of spanning en stress en dat die nachtangsaanvallen ook verergeren bij stress of vermoeidheid. Ons leventje is echter totaal ontspannen hetzelfde als altijd. Ik zou echt niet weten waar hij stress of spanning van zou moeten hebben. Op de creche draait ie ook lekker en heb al gevraagd of er iets anders dan ander is.

Het enige wat anders is, is dat ie af en toe zn middagslaapjes overslaat maar hij gaat dan ook vroeger naar bed. Ook als ie wel slaap in de middag, kan ie 's avonds gaan spoken, dus ik kan geen verband vinden.

Inmiddels ben ik redelijk moe na zoveel gebroken nachten en weet niet zo goed wat te doen. Huisarts? Vermoed dat die weer vriendelijk naar huis verwijst en terugkomen als het erger wordt of bij koorts. De standaard riedel. Een foto van zn voet laten maken? Buik laten nakijken in ziekenhuis? Dat is meteen zo rigoreus...

Na ja. het zal waarschijnlijk vanzelf wel overgaan (zoals met alles) maar is er iemand die dit herkent of wat zegt?

Dank, groet Jopi.

ayla

ayla

23-10-2008 om 18:50

Voor zijn

Kun je de angstaanvallen niet voor zijn door hem vlak voor die tijd even wakker te maken, even wat te laten drinken of even te laten plassen en dan weer rustig naar bed brengen.

Ilona

Ilona

23-10-2008 om 19:41

Goed idee van ayla

Als het een nachtmerrie is waar hij momenteel in zit, is het idee van ayla zeker het proberen waard.
Ik zou wel proberen dat paracetamolletje eruit te halen. Mijn dochter vraagt de hele dag om haar vitamine D druppels omdat ze het zo interessant vindt. De dochter van een vriendin moest een paar weken terug ook pillen voor iets en dat vind de peuter errug interessant. Zo erg dat ze kunnen zéggen dat er iets is, omdat ze het zo leuk en speciaal vinden. Misschien heb je een "dokter"-beertje in huis (gewoon eentje promoveren) die de pijn 's nachts weg kan halen?
Ilona

jopi

jopi

23-10-2008 om 20:40 Topicstarter

Tnx!

Dank voor de tips!

De 'dokters'-uil staat in zn bedje en we hebben afgesproken dat die hem beter maakt als ie pijn in zn voet of buik krijgt vannacht.
En we gaan eens kijken of het lukt om hem zonder problemen wakker te maken, te laten plassen en dan weer terug in bed te krijgen vanavond. Ben benieuwd of hem dat een aanvalletje bespaart. Hou jullie op de hoogte!

gr Jopi

angel3

angel3

23-10-2008 om 22:00

Groeipijn?

wordt ie missch wakker van pijn in benen/voet vanwege de groei??? Zoon hier heeft dit vaak s avonds. S NAchts kan ook....

Memma

Memma

24-10-2008 om 08:34

Herkenning!

hier is dat ook wel eens gebeurd. bv snachts klagen over zere duim als ze idd een wondje op haar duim had. overdag gaf ze daar niets om, maar snachts alleen in bed, op zoek naar aandacht, was zo'n ieniemini wondje toch reden om erg verdrietig te worden. (dat is natuurlijk wel duidelijker ' aanstsellerij' of aandacht nodig dan buikpijn, want dat kan ook echt iets zijn).
MEt rode billen heeft ze dit ook wel eens gedaan (is natuurlijk echt pijnlijk soms).

Hier gaat dat het snelste over door er niet te veel aandacht aan te geven, af te spreken dat ik er een kus op geef en dat ze dat zelf ook kan. Maar geen pleister, creme of pil, dat is te leuk midden in de nacht. Nu geeft ze zichzelf idd kusjes als iets zeer doet en zegt dan ' over'. ook midden in de nacht soms haha!

jopi

jopi

24-10-2008 om 11:39 Topicstarter

Ietsje beter!

We hebben een iets betere nacht gehad. Hij heeft geen nachtangsaanval gehad (maar we hebben hem ook niet wakker gemaakt want hij ging heel laat pas slapen na veel gemiep) en is om 3 uur en om 5 uur ook weer wakker geworden. Met buikpijn, maar zonder te huilen.

De uilendokter bleek ook 'snachts dienst te hebben :-) , dus daar kon zoonlief even naar toe en jawel: dat hielp! Geen pilletjes dus meer (maar het scheelt ook dat hij nu niet overstuur was en huilde, dus dan denk je ook niet zo snel dat hij echt pijn heeft).

De uilendokter houden we erin, en of het nou groeipijn of aandacht is... ik weet het niet... Nu maar hopen dat ook de 'pijn' een keer een nacht wegblijft.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.