Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Slaapzak / 'groot' bed

Zomaar even iets waar ik benieuwd naar ben:

Met welke leeftijd doen jullie je kind geen slaapzak meer aan? Al dan niet in combinatie met in een 'groot' bed slapen

Saveer

Linda99

Linda99

08-09-2009 om 23:18

Verschilt

Dat verschilt echt per kind. Oudste (goede slaper) ging met 2,5 naar een groot bed zonder slaapzak. Ging meteen goed. Jongste (slechte slaper) had wat meer moeite met het grote bed en ging pas met 3 jaar met succes over. In het begin nog met slaapzak maar nu zonder.

Massi Nissa

Massi Nissa

09-09-2009 om 07:55

En hier

Ging dochter met 2 jaar en 8 maanden in een groot bed. Had eerder gekund, ze was er echt aan toe, maar ze moest even wachten op de zomervakantie. Ik wilde meteen haar kamertje aanpassen aan een grotere peuter, vandaar. Dochter moet nu alleen nog een slaapzak aan als ze uit bed komt. Werkt goed, moet ik zeggen.
Zonder slaapzak wordt ze 's nachts wel iets vaker wakker omdat ze het koud heeft. Ik stop haar goed in, maar het is een drukke slaapster.
Groetjes
Massi

Hier

Onze dochter is in mei 3 jaar geworden en slaapt nog steeds in haar ledikantje. Ze geeft ook aan nog geen groot bed te willen.. Binnenkort moet ze er wel aan geloven hoor.. maar ik denk dat ik haar dan wel met slaapzak in bed doe... (voornamelijk voor de warmte, omdat ze ook vaak haar dekentjes afheeft)
Wij hebben de slaapzak niet zo heel lang gebruikt in het ledikant.. na 1,5 jaar niet meer.. toen was ze eruit en heb ik nooit een grotere maat aangeschaft ;-)

Ayanna

Ayanna

10-09-2009 om 17:31

Met 2,5 jaar

Tot die tijd lag hij in een ledikant met slaapzak. Hem eerst mentaal voorbereid op 'overgang' (je bent nu een grote jongen enz.) Samen met hem een nieuw bed gaan kopen en toen, zonder grote problemen, overgegaan op groot bed zonder slaapzak. Er ligt wel nog steeds een matrasje naast, alhoewel hij er maar 1 keer is uitgevallen. Wel regelmatig 'alarm' omdat knuffel kwijt is of omdat hij het koud heeft omdat hij onder het dekbed uit is gewoeld. Maar het viel hier eigenlijk allemaal reuze mee.

Aggie

Aggie

10-09-2009 om 22:22

Net 2

Met 2 jaar al van slaapzak naar dekbedje, wel nog in een ledikant. Ze had zo'n mooie combisleeper, maar sliep behoorlijk onrustig. veel woelen en daardoor ook wakker. Op gegeven moment viel me op dat ze in haar slaap dan steeds 'los, los' riep. Na even denken leek het me verstandig eens een dekbed te proberen. Dus ongeveer op de dag dat ze 2 werd overgestapt op dekbedje. Ze sliep meteen stukken rustiger, en meestal met het dekbed ergens bij d'r voeten :-) . Nog een half jaar later naar groot bed, een halfhoogslaper. Ook geen enkel probleem.

De enige keer dat ze ooit uit bed is gevallen, was toen ze op vakantie naast mij was gekropen in zo'n ienie-mini-dubbel bed in een stacaravan. Mama wilde kennelijk toch wat ruimer liggen en heeft haar (in m'n slaap he, overdag ben ik echt heel lief) langzaam maar zeker steeds verder naar de kant geduwd. Het eindigde met een doffe plof, diepe stilte en daarna HEEL HARD GEGIL.

groet Aggie

Malihu

Malihu

12-09-2009 om 09:24

Hier

Ging oudste met 2j2m in grote bed en dat ging meteen goed.
Alleen een paar keer hard huilen, omdat nijntje uit bed was gevallen en ze er niet meer bij kon. Een tijdje later zat de slaapzak een keer in de was en moest het middagslaapje zonder slaapzak. Dat ging ook goed, dus sindsdien is de slaapzak niet meer aangeweest.

Dochter wordt in december 3 dus ligt nu ongeveer 7 maanden in het grote bed. Ze is er nog nooit zelf uitgekomen, blijft altijd netjes liggen tot wij haar komen halen. Ben wel benieuwd hoe lang dat zo blijft ;-)

Rafelkap

Rafelkap

12-09-2009 om 19:49

Met 2 jaar

kan een kindje ook veilig onder een dekbed slapen. Op een gegeven moment had ik een grotere maat moeten kopen dus wat het tijd voor een dekbed.
Het slapen in een ledikant (waar hij in en uit kon) had meer voeten in de aarde. Lang slaapproblemen gehad, hij kwam er telkens uit, we gingen er naast slapen en hij viel dan na 2 uren in slaap. Een paar weken geleden zijn we het anders aan gaan pakken, we zitten er nu bij tot oudste slaapt (slapen samen) en gaan dan weg (kamer ernaast). Hij komt er dan meestal nog 1 of 2 keer uit, wordt weer teruggelegd en meneer gaat slapen. Heel fijn! We hebben weer een avond! (en nu nog wat later opstaan)

Geprobeerd

Net tijdens de vakantie is zoon 2j 9m voor het eerst in een groot bed gegaan. Ondanks 2 stoelen ernaast is ie er toch een nacht uitgevallen. Hij bleef er trouwens braaf in en vroeg of hij eruit mocht voor hij eruit kwam. In het begin sliep hij in zijn slaapzak maar wilde later ook de "grote jongens deken" (dekbed). Maar na een week van meerdere keren 's nachts wakker worden van de kou heb ik hem weer in een slaapzak gestopt.

Nu thuis ligt hij mooi weer in zijn ledikant en slaapzak. Ik zou eventueel zijn bed wel kunnen ombouwen naar een peuterbed maar een dekbed ipv een slaapzak lijkt me niet handig nog - vraag me af of hij ooit leert onder de dekens te slapen?

Saveer

Saveer

15-09-2009 om 21:22 Topicstarter

Zonder slaapzak

Kleden jullie kinderen zich ook weleens uit als ze geen slaapzak aan hebben in bed. Of zelf zoals die van mij, met slaapzak achterstevoren aan, deze dan over haar schoudertjes trekken om hem vervolgens gewoon uit trekken. En dan daarna haar shirt en onderbroekje uit!
Lekker koel met 15 graden!!

Saveer

Massi Nissa

Massi Nissa

15-09-2009 om 21:40

Petal

Ik vind mijn dochter elke ochtend helemaal bovenin haar 'grote prinsessenbed' terug, rug tegen de spijlen van het hoofdeinde gekromd, deken ergens halverwege gestrand. Oplossing: 's nachts een romper met lange mouwen (verder draagt ze nooit meer rompers) en daaroverheen een dikke pyjama.
Ik vond het zelf veel enger, die overstap ledikantje - groot bed, dan dochter het bleek te vinden. Die voelde zich zo groot en trots dat ze de eerste week al om vijf uur 's middags vroeg of ze al naar bed mocht :-).
Groetjes
Massi

Hepij

Hepij

15-09-2009 om 21:41

Hier

ligt onze zoon van bijna 3 nog lekker met slaapzak in het ledikant, vindt hij zelf prima!
In de vakantie bij vrienden in huis mocht hij in een groot bed, als hij wilde, maar mooi niet! Lekker in het vakantieledikantje! En ach, het ledikant is groot zat dus we laten het maar even zo....

Koud kind

Ons probleem is dat onze zoon een ontzettend koud kind is in bed. Overdag geen probleem maar 's nachts wordt hij snel van de kou wakker. Het was zo erg dat hij vorige winter meestal in bed een romper met lange mouwen, pyjama, fleece trui en dan nog ook de combisleeper of zelfs 2 slaapzakken over elkaar aanhad. Erg he. Een dekbed zou voor hem dus beter zijn: want dikker en warmer, maar hij woelt zo dat hij er niet onder blijft.

Zoon slaapt trouwens in een ledikant dat een peuterbed kan worden, dus niet zo'n klein ledikantje. Hij kan zijn slaapzak zelf uittrekken maar doet dat vrijwel niet zonder dat wij het hem vragen.

Hij slaapt op het moment slecht omdat we een drukke tijd achter de rug hebben - en omdat hij de laatste kiezen nog moet krijgen - maar zodra het goed gaat kijken we wel verder wat we gaan doen met zijn bed/slaapzak.

ayla

ayla

17-09-2009 om 13:54

Koud ot

ik kan het zelf ook zo koud hebben 's nachts (en dat is echt niet fijn).
In de winter ga ik slapen met t-shirt, trainingsbroek, dikke fleecetrui, sokken, kruik en dubbel dekbed. En dan krijg ik het pas warm.

Ayla

Ben blij om te horen dat andere mensen ook zo koud zijn, ik vond het nogal vreemd. Wij zijn allebei best warm en slapen het hele jaar rond onder het dunste dekbed.

Voor zoon vind ik het wel lastig, we hebben al heel wat gebroken nachten gehad vanwege de kou.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.