Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Slapen zonder luier

Al een aantal maanden is onze dochter van 3,5 's nachts zo goed als altijd droog. Ze had dan nog wel een luier aan, dat wilde ze zelf. Sinds een maand mocht ie af. De eerste weken ging het super, geen ongelukje of iets. De laatste 2 weken echter gaat het geregeld mis en is het hele bed nat. Nou vraag ik me af hoe we hier het beste mee om kunnen gaan. Gewoon bed verschonen en blijven doorzetten, of toch maar weer een tijdje een luier omdoen. Bijkomstigheid is dat ik over 3 weken uitgerekend ben van haar broertje, is dus misschien ook een beetje een moeilijke periode die eraan zit te komen.
Iemand tips of ideeen??

Kadonaj

Kadonaj

22-01-2010 om 21:39

Inlegger in onderbroek?

Dat hebben wij een tijdje bij de oudste gedaan, die plaste dan een klein beetje, maar werd daar wel wakker van (gewoon tena inleggertjes ;)) Hij wilde toen echt geen luier meer aan, maar een inleggertje vond hij wel prima...

Toeval?

Hmm, zoon van 3.5 was al maaanden 's nachts zindelijk (zonder luier) op heel af en toe een ongelukje na. Een maand voor z'n kleine broertje kwam begon hij regelmatig in bed te plassen. Dat duurt nu al zo'n 3 maanden. We gaan nu maar eens een plaswekker proberen, want hij vindt het heel vervelend. (en wij ook)

De link met de geboorte leek mij onwaarschijnlijk, maar als ik jouw verhaal nu lees ga ik wel twijfelen...

Rafelkap

Rafelkap

23-01-2010 om 18:46

Almonde

Zo'n plaswekker is bij mijn weten vanaf 7 jaar. Waarom niet gewoon weer even een luier om 's nachts? (en als beloning bij x aantal droge luiers weer met onderbroek)
Heel logisch dat je kind weer ongelukjes heeft bij de geboorte van een broertje! (gefeliciteerd trouwens!)

Dank je.

Een luier voelt wel heel erg als een stap terug. Als het maanden goed is gegaan zou het met een beetje hulp toch weer moeten lukken?

De leverancier vindt 3.5 ook wel een beetje jong, maar het kan volgens hen geen kwaad zolang het kind gemotiveerd is en weet wat de bedoeling is.

Mijn zoontje vindt het heel spannend, hij liet net trots zijn broekje met het zendertje aan z'n oma zien. We zullen wel zien hoe het gaat. Als het na een paar weken geen effect heeft stoppen we er gewoon mee. Dan maar weer terug naar de middernachtelijke verschoningen ;)

marije123

marije123

23-01-2010 om 19:41 Topicstarter

Toch luier om

Hier hebben we toch besloten weer een luierbroekje aan te doen. Moet er wel eerlijk bij zeggen dat het ook uit eigen belang is. Als ze in d'r bed had geplast, en ik dat dus verschoond had, kon ik niet meer in slaap komen, en ik slaap al zo slecht met die dikke buik. Nu heeft ze sinds 3 nachten weer een luier om en dat gaat goed, ze is steeds droog en vindt het niet erg om 'm weer om te doen. Als de baby er een tijdje is, en ze is nog steeds meestal droog dan proberen we het gewoon weer opnieuw.
Bedankt voor jullie reacties!

Groot gelijk

Het is allemaal al zwaar genoeg!

Maartje

Maartje

24-01-2010 om 20:05

Wat wij deden...

een luierbroekje over de pyama heen. Als het mis gaat hoef je het bed niet te verschonen. Voor het kind voelt het niet prettig aan zo'n koude natte pyama, maar dat is juist de bedoeling. Als het wel goed gaat kan je de volgende nacht hetzelfde luierbroekje weer gebruiken. Ons-bent-zuunig!!!!
Succes ermee en natuurlijk met de laatste weken van je zwangerschap!
Groetjes Maartje.

Jeanette

Jeanette

29-01-2010 om 21:55

's nachts laten plassen

Wij laten onze zoon 's avonds voordat we naar bed gaan nog een keertje plassen. Hij wordt dan niet echt wakker en zit half te pitten op de wc. Doen we dat niet, dan gaat het geheid mis.
Dan hoef je niet terug naar een luier, maar hou je de boel toch droog (althans als het werkt).

marije123

marije123

30-01-2010 om 11:04 Topicstarter

Geprobeerd

Dat heb ik ook een keertje geprobeerd, maar toen zat ze huilend op de wc omdat er geen plas kwam. Het lijkt mij voor een kind ook een beetje onduidelijk. Want hij plast dan eigenlijk in z'n slaap, terwijl hij moet leren om er wakker van te worden. Maar goed, als het werkt, dan werkt het!
Bedankt voor je reactie!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.