Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

jds

jds

23-02-2011 om 21:47

Slecht glazuur

Mijn dochtertje van 3,5 heeft een behoorlijk slecht melkgebitje. Ik dacht eerst dat ze veel gaatjes had in haar onderste kiezen, en omdat het pijn deed met tanden poetsen, toch maar naar (kan ook niet anders) dienstdoende tandarts gegaan. Bleek dat haar glazuur heel slecht is, waardoor de tandjes zijn verkleurd, maar ze had geen gaatjes.
En nu maak ik me zorgen over haar eventuele blijvende gebit. Fluoridepillen zijn me niet aangeraden, maar ik zit er toch sterk aan te denken.
Ik hoorde meerdere verhalen van dat het steeds vaker voorkomt dat kinderen een slechte glazuurlaag hebben, en dat sommige kids die op het blijvende gebit ook niet hebben. En glazuur kan niet aangebracht worden (wordt mij verteld).
"Vroeger" slikten we iedere dag fluoridetabletten, naast de gewone tandpasta, en ik heb met mijn 41e nog nooit een gaatje gehad (misschien ook wel gelukkig geprezen met een goed gebit), dus ik vraag me af waarom ze tegenwoordig niet meer geadviseerd worden.
Had begrepen dat een te hoge fluoride-inname alleen kan leiden tot witte spikkeltjes op de tanden, maar liever dat dan geen glazuur.
Wie, o wie heeft advies (het komt erop neer, dat ik het antwoord van de tandartsen eigenlijk niet kan accepteren).

Clowntje

Clowntje

24-02-2011 om 14:51

Ken het ook

Onze oudste heeft ook slecht glazuur op de kiezen. Niets aan te doen, komt in ieder geval niet van veel snoepen of slecht poetsen. Daar ben ik erg streng in, 2x per dag poetsen door mij. Onze tandarts heeft de slechtste kiezen geseald toen ze 4,5 jr was. Pijn heeft ze er in ieder geval niet aan. Maar hopen dat het grote mensen gebit het niet heeft, is niets van te zeggen. Middelste heeft prima tanden en jongste lijkt ook goede tanden te hebben.

elsje78

elsje78

24-02-2011 om 20:41

Geen glazuur zelfs

Mijn dochter van 4,5 kreeg haar laatste 4 kiezen pas een jaar geleden, maar helaas alle 4 zonder glazuur. De andere tanden en kiezen zijn prima.

Half jaar geleden is het ontdekt omdat de tandarts toen voor het eerst tijdens de controle deze kiezen zag. Meteen 2 gaatjes die zonder verdoving zijn gevuld wat een waar drama was. Nu, 4 maanden na het boren weer 4 gaatjes en nu hebben we ons laten verwijzen naar een kindertandarts. Hij gaat onder een roesje boren want dit wordt nog een regelmatig terugkerend probleem en anders wordt ze zo bang voor de tandarts...

En nu maar hopen dat er op het blijvend gebit wel glazuur zit, dat is afwachten...

Dus geen tips maar ik leef mee

groetjes

jds

jds

02-03-2011 om 16:17

Clowntje en elsje

Ik kan er met mijn pet niet bij dat er niets aan te doen is.... Vroeger kwam dit toch helemaal niet voor, of hoorden we er nooit iets van?
En Elsje: ik wil best wel geloven dat het een vreselijk drama was! Moet er niet aan denken, dat mijn tandarts probeert te boren zonder verdoving. Wat ik al zei: heb zelf nog nooit een gaatje gehad, maar als hij een keer zou moeten boren dan niet zonder verdoving. En al helemaal niet bij de kids!
Ik zou wel willen weten hoe het straks verloopt als hij straks onder een roesje geboord wordt; wil je me op de hoogte houden aub?

elsje78

elsje78

03-03-2011 om 13:55

Jds

Dat zal ik doen! 26 maart is het gesprek met de kindertandarts...Wordt ook tijd, want ik zie de rotte plekken zitten, poets me een ongeluk maar het helpt niet. Ze ruikt ook uit haar mond, zielig hoor...

Succes voor jou en groetjes

jds

jds

03-03-2011 om 18:59

Elsje78

Nee, jullie succes! Ik hoop dat het allemaal mee zal vallen...
Groetjes!

Clowntje

Clowntje

03-03-2011 om 20:32

Jds

Ik denk dat je er vroeger niet over hoorde...
Hier valt het gelukkig wel mee, het zijn eigenlijk alleen 2 kiezen boven, de rest ziet er prima uit. En dat sealen doet denk ik wel zijn werk, zijn die kiezen mooi beschermd.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.