Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Heleentje

Heleentje

08-09-2010 om 11:37

Speelgoed tips voor ondernemende peuter

Mijn zoontje is 2,5 en houdt erg van klimmen en ondernemen.
Nu vroeg ik mij af als het slecht weer is, wat jullie thuis doen om die energie kwijt te raken.
Volgens mij heb ik wel eens een trampoline voor in huis gezien, eentje met een beugel om aan vast te houden. Maar weet niet waar ik die zou kunnen kopen. Of hebben jullie bijvoorbeeld een glijbaantje in huis? Dit soort dingen zit ik aan te denken.

Groetjes
Heleentje

Guinevere

Guinevere

08-09-2010 om 12:18

Iets algemeners

Ik heb zelf zo'n ding:
http://link.marktplaats.nl/373216207
Je kunt er mee schommelen, je kunt hem op zijn kop zetten en er overheen klimmen en onderdoor kruipen. Je kunt 'm op zijn kant zetten en dan heb je een hut. Je kunt er relaxed op liggen, verzin het maar. En...veilig voor de vingertjes.

Weinig

Thuis rennen we wel eens en we dansen maar verder is het meer lezen/spelletjes/spelen. Nu hebben we een auto maar voorheen gingen we altijd minstens even boodschappen doen zodat zoon toch even lekker kon lopen. Ook soms naar zo'n binnenspeelgedoe.

Ik zou niet zo snel een trampoline/glijbaan aanschaffen voor binnen maar ons huis is daar te klein voor :-)

angelina ballerina

angelina ballerina

08-09-2010 om 15:15

Kussens van tuinset

In de winter hebben ze hier de grootste lol met de kussens van onze loungeset die we in de winter op zolder hebben liggen. Wij hebben van die dikke, groote vierkanten kussens die we op regenachtige dagen tevoorschijn halen. We maken daar dan een klimparcourt van, zetten het lange kussen schuin tegen de bank zodat ze er af kunnen glijden, gaan er op springen, er over koppeltje duiken, de twee oudste bouwen er hutten van, kortom veel plezier met een paar groote kussens. Je kan hiervoor natuurlijk ook matrassen gebruiken.
Verder vermaken wij ons ook prima met allemaal niet fysiek actieve activiteiten maar als ik merk dat de kinderen hun energie kwijt moeten gaan we gewoon naar buiten, ook als het koud is of regent. Met laarzen aan en een regenpak aan in de plassen stampen is namelijk ook geweldig.

Heleentje

Heleentje

08-09-2010 om 15:56

Guinevere en angelina

Hoi Angelina Ballerina... wat grappig.. dat doen wij ook. Maar dan met de standaard goedkope kussens, dan kan mijn dochtertje er een hut van maken en daar kan ze zich inderdaad heel lang mee vermaken. Helaas maakt haar broertje haar hut nu iedere keer stuk :-(
Dat is zijn spelletje. Je kunt je voorstellen dat dat weer iets minder gezellig is in huis :-S

Hoi Guinevere,
die grondschommel is niet meer te koop bij de Ikea volgens mij, ik kan het op de website niet vinden in elk geval.
Ziet er trouwens ook wel heel groot uit (of lijkt dat maar zo?)

Nog maar tips zijn welkom!

Guinevere

Guinevere

08-09-2010 om 16:10

Ja, groot

Ja, klein is die schommel natuurlijk niet, daarom kan je er ook zoveel leuke dingen mee doen. Maar een glijbaantje is ook niet klein en die staat vermoedelijk meer in de weg en heeft minder mogelijkheden. Op Marktplaats staan er nog een paar, Ikea heeft ze niet meer inderdaad. Vagga heet dat ding.

dc

dc

08-09-2010 om 16:47

Gewoon naar buiten

ook als het regent neem ik mijn zoontjes mee naar buiten. Met laarsen en alles en thuis lekker in bad. Springen in de plassen vinden ze geweldig hoor!

Asa Torell

Asa Torell

08-09-2010 om 20:34

Ja een regenpak

ik ben het eens met dc. Meestal dan ;-), na vandaag heb ik wel even genoeg van al dat vieze weer. Maar de sfeer met een peuter in huis kan van een kort uitstapje soms enorm opknappen.

Tunnel, tentje, zachte ballen, grote wheelybug

Bij ons is deze "tunnel" een succes, wordt op heel veel verschillende manieren gebruikt. En na afloop vouw je het in en kun je het makkelijk opbergen:
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/90078848

Een tentje is ook leuk:
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/20072454
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/10094767
Die laatste kan dicht met klittenband en dat geeft veel lol.
Om in huis te ballen zijn deze zachte ballen handig:
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/40124409
Overgooien etc. is op deze leeftijd nog best moeilijk, dus dat kan ook binnen.

Voor een kleine wheelybug is je zoon nu al wat te groot, maar je zou de grote maat kunnen nemen (wij hebben de kleine vanaf 1 jaar):
http://wheelybug.nl/producten/wheelybug
Een glijbaantje zou ik niet kopen, mijn zoontje (nu net 3) wilde al snel naar de hoge glijbanen in de speeltuin, zo'n kleine is al snel te klein.
En wij proberen met slecht weer toch even naar buiten te gaan, ev. met regenkleding, om een stuk te lopen, te voetballen, met de loopfiets te rijden of toch even naar de speeltuin gaan. Het is zelden dat het echt de hele dag giet van de regen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.