Home » Forum » Speen

Speen

10 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
JMoors
Speen

Hoi allemaal wanneer zijn jullie begonnen met het afleren van de speen? Onze dochter is redelijk verslaafd aan dat ding maar ze gebruikt het alleen bij het slapen. (Althans als ik er ben)! Mijn man doet er luchtig over en zegt ja als ze 6 is heeft ze heus geen tut meer. Maar ik wil er vanaf ze is nu 2,5 en ze krijgt mijn man steeds vaker zover om toch die speen te geven overdag, hij is veel met haar. Hoe kunnen we dit goed aanpakken.

Pirata
Mama

Ach, wat naar, mama heeft alle spenen meegenomen naar haar werk.... zoiets? En je komt in de avond pas thuis he!
Hier is met 3 jaar de speen van de jongste naar Sinterklaas gegaan, dacht ik. En bij oudste is ie uberhaupt nooit gebruikt, die sabbelde op een knuffel.

Lilian1
In bed laten

De eerste week en geen nieuwe meer kopen. Manlief zal zich dan moeten verkennen en dochter meoten weerstaan. Lukt dat niet, dan vrees ik dat jij er weinig aan kan doen als jij bent werken.of idd alle spenen meenemen....

Dees
Op 1 lijn

Eerst maar op één lijn zien te komen met je man. En dan afspreken dat jullie een x aantal spenen kopen en als die op zijn geen nieuwe meer. De laatste 2 spenen mogen alleen in de nacht.

Spenen gaan spontaan stuk maar als moeder kun je die spenen natuurlijk een handje helpen met behulp van een schaar.

Ik zou wel.beginnen met zodra ze slaapt de apen eruit te trekken. Deed ik bij mijn zoon ook (in zijn babytijd overigens) hij was rond het jaar wel van de speen af.

Juline
Drie jaar

Wij hebben de speen in de prullenbak gegooid toen ze drie werd. Dagen van tevoren voorbereid en elke keer benoemd dat als ze drie was, dat ze dan geen speen meer nodig had. Baby's hebben soms een speen, of als je een of twee bent in bed. Als je drie bent, dan hoef je geen speen meer.
Toen ze jarig was kwam ze de badkamer in en zei: ben ik nu drie? Mag ik nu mijn speen weggooien? En ze heeft hem zo in de prullenbak gemikt.

Maar, zoals Dees zegt, wel eerst samen op een lijn zitten. Anders werkt het natuurlijk niet.
Het effect op het gebit zal groter worden, des te langer ze de speen gebruikt. Weet niet of je man daar gevoelig voor is?

JMoors
.

Hoi ze is zowiezo al een papa’s kindje en de laatste tijd kan ik weinig goed doen in haar ogen en wil ze alles door mijn man laten doen. Ik probeer haar niet te dwingen ofzo maar soms doet het pijn als ik niks mag van haar. Mijn man geeft snel toe als het om haar gaat hij vind het snel zielig en dat weet ze natuurlijk ook.

Fraja
Speen afleren

Onze dochter is gestopt met de speen toen ze bijna 3 was. Voor die tijd zijn we al gaan minderen, alleen speen met slapen. Daarna bleef de speen in bed zodat ze er verder de dag niet mee rond liep. Ze was een echte spenen sabbelaar. Als het aan haar lag liep ze er de hele dag mee en was ze nu nog aan sabbelen.

Ik ken zat voorbeelden van kinderen die naar school gaan en nog steeds met zo'n ding rondlopen. Ik zou het echt gaan afbouwen. Dus niet naar je man luisteren, soms stopt het niet vanzelf..

Wij hebben het boek Stoppen met foppen gebruikt. Dat ging prima. Hooguit de eerste paar nachten had ze het wat moeilijker. Maar ook dat gaat over. Nu geeft ze niks meer om een speen

Succes!!

Barbara
stuk eraf

Mijn dochter ging steeds meer op die speen bijten en ik was bang dat ze er een stuk af zou bijten en erin zou stikken, dus uiteindelijk heb ik er een stuk afgeknipt (waar ze al in gebeten had) en gezegd dat hij bijna 'op' was. Op een of andere manier accepteerde ze dat hij 'op' ging, een paar dagen later nog een stuk eraf geknipt en toen vond ze 'm niet meer interessant. (ik geloof dat ze ook iets van 3 jaar was)

Tamar
hier

de ene speen ingeruild voor een poppenhuis toen ze jarig was (want een meisje zonder speen was daar groot genoeg voor), de andere twee in de schoen gestopt zodat Sinterklaas ze aan een baby kon geven en zij zelf wat leuks kregen voor grote kinderen. Omkoperij dus. :-)

Marit
hier

was oudste 2.5 en vond de tandarts het verstandig om te stoppen. Die hebben we dus de schuld gegeven ;) (mag niet meer van de tandarts he...zei ze al wijzend naar de speen). Weekje onrustig slapen, maar was ook gelijk overgang naar grote bed, ging verder prima.
Jongste was 18 maanden. Speen vergeten, maar moest toch naar bed. Met kwartiertje pruttelen sliep hij, toen zeiden we: doorpakken nu. Hij taalde er ook veel minder naar dan oudste. Overigens kregen ze bij ons de speen echt alleen bij het slapen of bij heel groot verdriet, anders niet. Dat scheelde wel denk ik. Op 1 lijn met je man is wel handig in deze.

Succes ermee :)

Marit