Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Daphne mv Jochem+Hidde

Daphne mv Jochem+Hidde

06-05-2009 om 07:55

Steeds harder praten

Hoi,

Mijn Peutertje van 3,5 jaar gaat steeds harder praten, tot schreeuwen aan toe. En dan bedoel ik niet dat ie staat te gillen, maar gewoon schreeuwend praten.

Het is een vrolijk ventje, speelt goed alleen maar heeft het misschien toch wel een beetje moeilijk met het delen van de aandacht met zijn 7 maanden oude broertje.

Mijn reactie op het schreeuwen is dat ik steeds zachter ga praten (dus niet harder om er bovenuit te komen) en vraag hem steeds om minder hard te gaan praten. Maar het feit is dat ie wel de aandacht heeft, dus zijn methode is effectief.

Wie heeft er tips voor mij om hem dat harde praten af te leren?

dank, Daphne

Weet je zeker

Dat zijn gehoor goed is? Hier is dat een reden om harder te gaan praten.

Mijn dochter

van 3.5 gaat vaak ook wat harder praten, maar dat is meer gewoon in haar spelen en enthousiastme..
als het om aandacht gaat is het vaak zo dat ze daadwerkelijk gaat schreeuwen.
Je zou een keertje naar de huisarts of cb kunnen om zijn oren te laten checken. Je kunt het zelf ook een beetje testen.. mijn ouders deden dat vroeger bij mij door als ik met mijn rug naar ze toe stond iets zachtjes tegen mij te zeggen en kijken hoe en of ik reageerde.. en zo kwamen ze er bij mij achter dat het tijd was voor de kno-arts..

Als het niet zijn oren zijn en dat is goed, dan is het waarcsheinlijk een kwestie van aandacht en het meest gegeven advies is negeren.. pas reageren op iets dat hij zegt als ie op normaal volume praat.. Wel laten weten aan hem natuurlijk.
Als Tessa gaat schreeuwen zeg ik een keer.. als je zo schreeuwt luister ik niet naar je. Je kunt normaal tegen me praten. en vaak praat ze dan weer normaal.

liora

liora

06-05-2009 om 10:59

Oren en regels

Hoi,

Ik zou inderdaad zijn oren laten checken. Als die in orde zijn, zou ik zeggen dat hij niet zo hard mag praten.

Zelf zachter gaan praten snap ik totaal niet.

Liora

Massi Nissa

Massi Nissa

06-05-2009 om 17:00

Liora

"Zelf zachter gaan praten snap ik totaal niet." Hoe het werkt, weet ik ook niet precies, maar ik doe het ook als mijn klas te luidruchtig wordt. En het werkt vaak wel, ze gaan erin mee. Soms ook niet, hoor ;-).
Groetjes
Massi

Daphne mv Jochem+Hidde

Daphne mv Jochem+Hidde

06-05-2009 om 21:37

Daarom zachter

"Zelf zachter gaan praten snap ik totaal niet. "

dat is eigenlijk heel simpel: mijn zus gaat juist haar kinderen overschreeuwen, wat oplevert dat er daar in huis de hele dag geschreeuwd wordt. Die kant wil ik zeker niet op.
En als ik zelf zacht ga praten, kan Jochem mij helemaal niet verstaan omdat ie zelf zo hard praat, dus ik hoop dat ie daarom met mij meegaat in het zachter praten.

Overigens is er niets mis met zijn oren. als mijn man en ik zacht praten omdat hij het niet mag horen, hoort hij altijd precies wat we zeggen....

Daphne

Mamvantwee

Mamvantwee

07-05-2009 om 08:52

Ook gehad met onze zoon

Onze zoon ging afgelopen jaar ook steeds harder praten, en daarbij ook nog vaak met een piepstemmetje. Hij was toen net 3. We dachten eerst ook dat het aan zijn oren lag. Maar blijkbaar had hij een nieuwe gewoonte, al dan niet onbewust gekopieerd van iemand (kinderen op de crèche misschien? als je hard praat, krijg je aandacht - hoewel soms negatief?).
Wij hebben hem duidelijk gezegd dat hij niet moest piepen of brullen. En elke keer als hij iets riep, vroegen we eerst om het normaal te zeggen. Het duurde een week of wat, maar daarna is het verminderd. Het praten met een piepstem is zelfs helemaal over, het schreeuwen zit nou eenmaal in een peuterjongen, dus dat vergeet hij elke dag wel weer. Maar het gaat steeds beter.

groet, Mamvantwee

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.