Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Berber.

Berber.

30-07-2011 om 11:16

Stickeren met meerlingen

Bij mijn oudste zoon heb ik veel en succesvol met het "stickerbeloningssysteem" gewerkt. Bij mijn tweeling werkt het echter niet echt. Omdat de één soms gewoon eerder ergens aan toe is en dan roepen die verdiende stickers nogal wat frustratie op bij de ander. Dat vind ik best wel sneu omdat het kind er niks aan kan doen en verder vrees ik ook dat het juist averechts werkt op het te bereiken doel. Weet iemand raad? Een ander systeem misschien? Of moeten we maar dealen met die frustratie en kan het geen kwaad?

liora

liora

30-07-2011 om 11:27

Misschien

Kun je het stickeren een gemeenschappelijk doel laten hebben? Dus bijv een weggetje tekenen met huisjes erlangs en dan een autootje dat steeds een huisje verder komt en als het huisje is bereikt een gezamenlijke beloning? Dan is het succes van de een ook het succes van de ander.

Liora

Berber

das een lastige inderdaad! Dat gemeenschappelijke doel van liora vond ik wel een goede. Maar aan de andere kant misschien werkt die frustatie ineens wel. Als hij denkt: mijn broer krijgt steeds een sticker en ik niet, laat ik ook nog beter m''n best doen.

DAt was namelijk wel zo toen mijn zoon zindelijk werd en mijn neefje van bijna een half jaar ouder nog niet. Die werd zo boos (en toen zeiden de ouders ook nog eens gemeen: je kleine neefje is wel al zindelijk..)dat hij ook ineens op de wc wilde.

Of misschien kan je de "langzamere" een sticker geven als hij op de wc gaat zitten zonder dat er een plas hoeft te komen. DAt hij het in ieder geval probeert.

liefs lisa

Asa Torell

Asa Torell

02-08-2011 om 20:44

Pfoe

al dat soort dingen (het eerlijk verdelen van beloningen en sancties, en klusjes, en van ongeveer alles wat je zou kunnen bedenken) gaan hier al zo lastig met 3 jaar leeftijdsverschil... met een tweeling lijkt het me echt ondoenlijk! Geen tips dus maar ik leef met je mee.

Asa Torell

Asa Torell

04-08-2011 om 20:36

Ha berber

Ik wilde net gaan schrijven dat het niet krijgen van een beloning terwijl de ander die wel krijgt, bijna hetzelfde is als een straf, iets wat je inderdaad niet wilt met zindelijk worden. Maar je was er al mee gestopt. Ik hoop dat het evengoed gauw voor elkaar is en je lekker uit de luiers bent!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.