Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Pookie

Pookie

16-03-2009 om 10:29

Stotteren komt en gaat

Mijn zoon is 3 jaar en heeft af en toe van die periodes dat hij stottert. Meestal duurt het een paar dagen en dan is het ineens weer over. Op dit moment zijn het vooral woorden die met een medeklinker beginnen. Het is zo sneu om hem te horen worstelen... Hij zegt dan ook altijd dat hij dan even niet kan praten of hij gaat andere woorden gebruiken. Op zich heel slim natuurlijk. Ik vraag me af of dit betekent dat hij later (op school) ook zal gaan stotteren.

Zijn er mensen die dit herkennen?

MLN

MLN

16-03-2009 om 11:09

Dank voor dit draadje

Ons zoontje van 2,5 jaar stottert sinds een week of twee. Zomaar uit het niets. Woorden die met een 'b' of een 'm' beginnen, komen er ineens stotterend uit. Dus 'b-b-bos' en 'b-b-bus'. Heeft hij voorheen nooit gedaan, dus ik was al aan het twijfelen of ik er iets mee moest doen. Prettig om hier te lezen dat het vrij normaal is en dat het hoort bij de ontwikkeling van het praten. Ik heb hem gisteren gevraagd of hij bus kon zeggen en toen zei hij gewoon bus. Hetzelfde met andere woorden waar hij nu dus bij stottert. Het zal dus idd te maken hebben met de gehaastheid om iets te willen zeggen.

Massi Nissa

Massi Nissa

16-03-2009 om 21:45

Hier ook

Onze dochter (2j3m) hakkelt en stottert ook sinds een paar maanden. Vooral als ze heel snel iets wil vertellen, inderdaad, of als ze halverwege het verhaal de draad een beetje kwijt raakt. Het is niet echt stotteren, meer onsamenhangende klanken uitstoten eigenlijk. Mijn moeder zegt dat je er vooral geen aandacht aan moet schenken, het hoort erbij en gaat bijna altijd vanzelf weer over.
Groetjes
Massi

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.