Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Telkens zo vroeg wakker, wat te doen?

Mijn zoontje is nu 1,5 jaar en hij komt nu al 2 weken lang om 6 uur 's ochtends, wat we doen is gewoon laten liggen, totdat die echt keihard gilt en trapt en dan loop ik er heen, zet muziekje aan en zeg dat hij nog even moet slapen, meestal wordt hij dan weer rustig en dan begint hij weer te gillen om 6.45 en dan gaan we er meestal maar uit.
Hij presteert het nu al 2 dagen om om 5.30 te komen! Het lijkt wel of het steeds vroeger wordt. En het nadeel, hij begint rond 9 a 10.00 weer moe te worden.Maar komt niet in slaap als ik hem in bed leg (hoort blijkbaar niet bij zijn ritme)
Vanochtend heb ik een poging gedaan om hem een fles warme melk te geven in bed, maar helaas
Hebben jullie tips voor me, want ik ben best moe aan het worden eigenlijk en dat gehang en getrek de hele ochtend ik vind het zwaar

femmetje

femmetje

19-08-2010 om 14:39

Hoi

Hey Thein!!

Is het wel donker genoeg op zijn kamertje? Wij hebben toen Fem steeds zo vroeg wakker werd andere gordijnen genomen en toen werd het dus donkerder in haar kamertje.
En werd ze niet wakker van de dag zeg maar...
Hoe laat leg je hem in bed??? en hoelang slaapt hij in de middag?
Fem heeft nog steeds 2 slaapjes... 1x ander half uur en 1x 2 a 2 en half uur dan leg ik haar s avonds rond 19.30 in bed en slaapt ze tot ongeveer 8 uur.

Maar wij hebben terror Jelle nog hahahaha... Die wil we vroeg wakker worden dus moet ik toch nog vroeg mijn bed uit. BALEN!

Ik hoop dat hij snel lang slaapt jullie mannetje!

Femmetje.

Lastig

vervelend om zo veel slaap te missen. Ik ken dat wel hoor, maar dan van er 's nachts steeds uit moeten.
De dochteer van een vriendin van mij heeft de eerste 3 jaar van haar leven nooit langer geslapen dan tot half 5, half 6 (dat was al uitslapen....). 's Middags sliep ze amper een uur. Ze had gewoon-helaas!!- niet meer slaap nodig. Zelf eerder naar bed gaan is het enige wat je eraan kunt doen, vrees ik. Nu is ze 3,5 en slaapt ze tot "maar liefst" half 7.
Kan het zijn dat je zoontje het koud heeft? Dat heb ik wel eens gehoord dat het om dat tijdstip de kou kan zijn...
Succes!!

dc

dc

19-08-2010 om 16:57

Hier ook gehad

Zelfs een periode 5 uur, totdat de klok verzet werd, toen werd het weer redelijk 6 uur.

Ik kwam er al snel achter dat ik het veel vermoeiender vond om proberen kind aan mij aan te laten passen, dus ik paste mijn ritme aan, en ging gewoon om die tijd m'n bed uit. Ik lag regelmatig om 9 's avonds in bed, tegelijk met de kinders.

De kamer was het toen niet, want die was volledig verduisterd. Vroeg naar bed ook niet, want hij ging om 21u naar bed. Maar hij was gewoon WAKKER. Vanaf z'n derde ging hij wat meer "uitslapen" en nu (4) is hij pas om 7u z'n bed uit!

rozenstruikje

rozenstruikje

19-08-2010 om 17:41

Herkenning

Mijn oudste heeft ook toen ze klein was een flinke tijd gehad dat ze zo heel vroeg wakker was en met geen mogelijkheid rustig in bed wilde liggen of verder wilde slapen. Met slaapjes overdag schuiven hielp niets of lukte niet.
Wat ik toen maar ben gaan doen was zelf vroeger naar bed gaan en dat hielp in elk geval voor mij.
En misschien kun je dan op de tijd van zijn eerste slaapje overdag gaan wandelen zodat hij in de wagen in slaap valt? Ik ging ook vaak een klein rondje fietsen met dochter op matrasje in de bakfiets, en dan was ik zo weer thuis en sliep zij nog lekker een poos door in de bakfiets in de tuin. Of als hij een beetje moe wordt en gaat hangen en trekken (inderdaad zo irritant en vermoeiend ook voor jezelf) iets aan tafel gaan doen zodat hij in de kinderstoel zit?
Ik heb ook heel lang tijdens het middagslaapje van jongste een half uurtje meegedut, en dan oudste op de bank met een filmpje.
Het wordt beter!

Rozenstruikje

Mariska

Mariska

19-08-2010 om 19:11

Thein

Ik zou ook shirtje lange mouwen en warmer slaapzakje proberen. Merkte hier ook dat de jongens (2ling 2 jr) vroeger wakker werden met alleen tshirtje. Maar of dat bij jou ook ei van columbus is? :)

thein

thein

19-08-2010 om 20:59 Topicstarter

Antwoord

we hebben in het voorjaar zijn kamer volledig verduisterd en dat werkte toen (ook na enige tijd) goed.
Hij ligt rond 19.00 in bed en tussen de middag is het erg verschillend nu heb ik het idee dat hij zijn slaap tussen de middag aan het inhalen is, gisteren sliep hij 3,5 uur en vandaag 2,5 uur. Maar "normaal" als hij dus om 7.00 komt dan is het 2 a 2,5 uur in de middag.
Ik heb in die 2 weken al geprobeerd zijn middagslaap in te korten maar kan niet echt zeggen dat dit echt effect heeft. (hij heeft ook wel eens gehad dat hij tussen de middag veel sliep en ook nog eens de ochtenden laat kwam)
Ik probeer het te rekken tot 11.30 en dan is echt de koek voor hem op, dan is die zo moe dan kan die zelfs op de grond kan slapen. Dus dan maar vroeg brood eten en dan naar bed en ik probeer op de bank nog wel wat te liggen (zoon van bijna 4 op de bank met dvd)
Ik vind het alleen nu zo vermoeiend dat hij zo de hele ochtend aan me hangt en alleen maar op alles "nee" zegt (tja de duidelijke nee fase zitten we erg in)Ik kan niks beginnen met oudste zoon, omdat jongste er steeds door heen hangt en mijmerd en zeurt. En we hebben de laatste paar dagen nu niet echt mooi weer gehad dus we moesten ook erg binnen vermaken. Dat zal er ook wel mee te maken hebben dat ik er wel een beetje klaar mee ben. 6uur is nog te doen, maar 5.30 is toch echt te vroeg.
Waren we nog maar in onze tent in Frankrijk, daar heeft hij 2 weken lang uitgeslapen tot 7.30 a 8.00! pff
Hier dus ook geen gouden tip voor me?
Hihi dan ga ik zo maar lekker slapen

Fianna

Fianna

19-08-2010 om 21:07

Thein

Nou ja nogmaals, aangezien je er niet op reageert, ga ik er van uit dat je er overheen gelezen heeft wat hiervoor een paar hebben gezegd;) Heeft hij het niet gewoon koud? Dat kan een reden zijn dat hij zo vroeg wakker wordt. Probeer hem een warmere slaapzak oid te geven. En sterkte hoor, hier ook van die vroege vogels. Vanmorgen dochter om 5 uur op, zucht.

thein

thein

20-08-2010 om 06:49 Topicstarter

Koud?

Ik denk het niet Fianna, hij heeft bijna altijd een fleece pyama aan, ligt in een slaapzak en daarover heen weer een dikke deken. Hij voelt ook gewoon warm aan.

thein

thein

20-08-2010 om 06:53 Topicstarter

Hier ook 5 uur

het lijkt wel of het steeds vroeger wordt.
Het is gelukt dat hij om 6.20 weer in slaap is gevallen, nadat ik eerst alle tutdoekkies en nachtlampje heb afgepakt (tja is erg maar probeer alles uit) en zo af en toe horen we hem heel even. Hij is er zelf dan ook zo naar onder en dat vind ik nog het ergst, dat hij gewoon zelf niet lekker in zijn vel zit. Het is erg dat ze vroeg komen, maar mn andere zoontje was daar heel gewoon onder en gaf dan om 10.00 aan dat die even weer een uurtje wilden slapen. Dan ga je d'r ook veel makkelijker mee om, als je kind gewoon lekker in zijn vel zit.
Kan het niet iets van eenkennigheid zijn? Als mijn man er heen loopt, huilt hij daarna om mama en ook andersom? Voelt hij zich misschien alleen zo in het donker?

Duurt nog wel even?

Zoon is nooit een langslaper geweest en na jaren eruit tussen 5 en 6 zijn we met het lampje begonnen. Maar daar is die van jou nog te jong voor. Waarom sliep hij op vakantie langer? Ging hij later naar bed, meer buitenlucht, actiever?

buzz

buzz

20-08-2010 om 10:14

Hahaha

Hier was het rond die leeftijd met veel geluk kwart over 5, om en om vroeg opstaan. Was echt geen loletje toen de klok net verzet was. Word vanzelf beter. Nu is het hier half 7 vakantie of niet zal hun een zorg wezen.
Beste oplossing zelf optijd naar bed gaan, en smorgens vroeg gewoon beginnen aan je dag.

Fianna

Fianna

20-08-2010 om 11:13

Thein

Nee dan is het dat niet.
Tja, dan is het vrees ik uitzitten. Ik ken het van mijn 3 oudste kinderen, waarvan mijn dochtyer dus nu in die fase zit. Kan inderdaad een vorm van verlatingsangst zijn. Het is soms zo moeilijk...

thein

thein

20-08-2010 om 14:35 Topicstarter

Denk fase

Hij heeft nu geslapen van 6.20 tot 8.30 en was redelijk te pas daarna dus dat scheelt enorm.
Ik denk ook dat het een fase is, want het ging voor de vakantie ook goed. Sliep hij ook tot 7.00 a 7.30 tijdens de vakantie had hij altijd wel een korter middagslaapje (veel te heet in de tent om te slapen) maar ging dan wel eerder naar bed (18.30)
Toen hij om 6.00 kwam vond ik het ook niet zo heel erg, indd om en om eruit, 's avonds vroeg je bed in. Maar 5 uur..pff. Fijn gevoel dat ik niet de enige moeder ben, die er zo vroeg uit is.

thein

thein

20-08-2010 om 14:37 Topicstarter

Ow en die klok

Die hebben we ook indd voor onze zoon gebruikt, maar toen was die veel ouder (geloof 2,5) en dat werkte perfect. Die kwam altijd standaard 6.30 en nu slaapt hij altijd uit tot 7.00 a 7.30 (zonder wekker) Als we zeggen dat het weekend is en dus uit kan slapen, dan slaapt hij nog langer (soms wel tot 8.30)
Ach voor mijn jongste zoon is er nog hoop:)

Maartje

Maartje

20-08-2010 om 22:15

Fase

ik denk dat het een fase is, rond de 20 maanden veranderde mijn lieve knul in een draakje, idd nee zeggen,snel boos en vroeg wakker..wil veel opgetild worden . maar nu merk ik dat hij meer woordjes begint te zeggen en echt een peutertje aan het worden is in alles...Nu is hij weer rustiger dus het zal wel een fase zijn!

thein

thein

21-08-2010 om 06:40 Topicstarter

En..

ik was om 6.00 klaar wakker en mijn zoontje slaapt nog! Wowie, 1 zo'n daggie gewoon lekker slapen vind ik al top. Mijn dag kan niet meer stuk!
Ik hou het ook op een fase, hij heeft er ook veel momenten bij dat hij echt top slaapt.

femmetje

femmetje

21-08-2010 om 07:38

Mooi

Mooi Thein! Vandaag was het hier 6.15... Maar dan wel bij Jelle...
Jammer!

maartje

maartje

21-08-2010 om 08:26

Hebben ze geruild?

pff wat een nacht, mijn zoontje was om 4 uur al wakker, hij bouwde een feestje in zijn bed...flesje, oppakken, streng zijn niks werkte...heb maar oordoppen ingedaan.
om half 7 moest ik eruit ivm werk heb ik hem maar gelijk eruit gehaald...

Gisternacht trouwens ook en overdag wilde hij ook niet slapen.
Zit ik jou mooi advies te geven.terwijl het hier ook bagger is :)

thein

thein

21-08-2010 om 09:07 Topicstarter

Ben d'r ook nog langer niet hoor

maar deze dag pakken ze niet meer van me af! Hij heeft geslapen tot 7.30 en mijn andere zoon ook. Lekker voor de zaterdag!
Hoop voor je maartje dat het voor jou 1 malig is!

maartje

maartje

21-08-2010 om 09:25

Geniet er maar van

deze nacht kunnen ze idd niet van je af pakken.
Bij mijn zoontje lijkt het zich te verplaatsen, eerst viel hij laat in de avon din slaap 9 uur en nu is hij om 4 uur wakker..nou ja niks aan te doen..

thein

thein

22-08-2010 om 19:19 Topicstarter

Even van genoten

maar nu was het dikke mis. 6.00 wakker en meteen natuurlijk aan de gang, brood overal insmeren,waskrijt op de muren. Vroeg mn bedje in en morgen begint de 1e dag voor mijn zoon op de basisschool, ben zo gespannen!

hout anne

hout anne

28-08-2010 om 22:34

Hier ook

Mijn zoontje is de laatste tijd ook ineens vroeger wakker. Was het eerst half 8/ 8 uur, nu kan het zo maar ineens 6 uur zijn.
Ik heb de remedie nog niet helemaal gevonden, maar de laatste tijd gaat het wel weer de goede kant op, regelmatig halen we de 7 uur (behalve als papa eerder op moet voor het werk, aaargh, dan moet mama dus ook op)

Ik heb ook het idee dat het om 'kou'gaat. Als het flink warm is op zijn kamer slaapt hij langer (26 graden). Helaas is de zomer al enige tijd nergens te bekennen, dus die temperaturen halen we amper meer. Dus idd maar pyama met lange mouwen en een dikkere slaapzak. Dat werkt over het algemeen dus goed, behalve als het toch te warm blijkt op de kamer. Dan wordt hij dus wakker van het zweet dat afkoelt.
Daarnaast het het daglicht ook wat effect erop, hoe grauwer buiten hoe beter hij uitslaapt (als hij het niet te warm of koud heeft) Dus in dat opzicht is het wel weer lekker dat de winter er aankomt!

thein

thein

29-08-2010 om 20:34 Topicstarter

Oorzaak

hier is de oorzaak: gepoept te hebben en daar wakker van worden, heb ik ontdekt.
Ik heb nog niet uitgeprobeerd om hem te verschonen en met fles weer weg leggen, want gisteravond zei ik tegen hem: niet zo vroeg poepen he?
En wat denk je? Hij heeft niet gepoept en heerlijk geslapen tot 8.00.
Ik heb het deze avond maar weer geprobeerd, je weet maar nooit

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.