Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Daphne mv Jochem

Daphne mv Jochem

18-09-2008 om 08:47

Tweede komt eraan

Hoi,

zeer binnenkort (hopelijk deze week nog) ga ik bevallen van de tweede.
Ik ben toch wel bezig met hoe het zal verlopen met mijn zoontje van (bijna) 3.
Zullen we hem gewoon laten slapen, op laten halen door Oma, bij de bevalling laten als hij dat wil of iets anders.

Ik ben eigenlijk benieuwd hoe jullie dat hebben gedaan bij de bevalling van een tweede kind.
Ik hoop dat ik gewoon thuis kan bevallen, maar voor het geval dat ik toch naar het ziekenhuis moet, heb ik wel wat voor hem geregeld, dus dat is geen probleem. Het gaat er juist om wat te doen als ik thuis kan bevallen.

Bedankt alvast voor jullie reacties,

Daphne

Oma

Wij zijn nog niet zover, maar ik heb al besloten dat peuter naar Oma gaat. Ik ben overigens van plan (weer) in het ziekenhuis te bevallen, maar bij een thuisbevalling zou ik het niet anders doen. Bij de eerste is het bepaald niet geruisloos verlopen ;-), ik ben bang dat het arme joch zich naar schrikt. Om van bijwonen van de bevalling maar helemaal te zwijgen (hij houdt niet zo van bloed etc). En ik wil me niet bezig hoeven houden met hoe grote broer het allemaal beleeft terwijl ik zelf de tweede eruit moet zien te werken.

Aan de andere kant: een vriendin van mij is inderdaad thuis bevallen terwijl haar eerste in de kamer ernaast rustig doorsliep. Het kan dus wel. Maar mijn keuze is het niet.

Groeten,

Temet

Hier

Toen ik moest bevallen van de 2e was mijn oudste toevallig dat weekend bij zijn vader. Maar we hadden van te voren mijn moeder gevraagd of zij bij ons wilde komen om oudste op te vangen als het nodig was. Voor het geval de baby 's nachts geboren zou worden en hij wakker zou worden inderdaad of als ik onverwacht naar het ziekenhuis zou moeten.
Van de derde ben ik ingeleid en toen heeft mijn moeder ook op de andere 2 gepast en nu is nummer 4 onderweg (al duurt t dan nog een half jaar) en ook nu vragen we mijn moeder weer om in geval van nood de kinderen op te vangen. Mocht ze het niet op tijd redden dan heb ik altijd nog een lieve buurvrouw die daar niet moeilijk over doet.

3 kids mam

3 kids mam

18-09-2008 om 09:43

Ook naar oma

Ik ben 1,5 maand geleden bevallen. Ik heb ook tot het eind getwijfeld wat ik zou doen. Uiteindelijk vond ik het op de dag zelf, toen ik al aardig weeen had prettiger dat mijn meiden (3 en 1,5) naar oma zouden gaan. Zij heeft ze 's avonds opgehaald en uiteindelijk ben ik 's nachts bevallen. Ik vond het wel jammer dat ze er vervolgens niet direct bij waren maar het leek me beter ze lekker te laten slapen. Daarnaast was het wel lekker dat ik zelf een paar uurtjes kon slapen. Om 8.30 kwamen ze gelukkig. wat een geweldig moment het eerste contact met hun broertje. Ik denk dat je het beste kan doen wat je op dat moment het prettigst vind. Ik dacht dat ik ze misschien wel thuis wou laten en eventueel er bij wou laten zijn maar op dat moment vond ik het rustiger dat ze naar oma gingen. Doe wat je gevoel je ingeeft.

Michaela.

Michaela.

18-09-2008 om 10:18

Thuis

Ik had geregeld dat als ik zou bevallen er iemand bij ons in huis zo komen zodat pappa zich volledig met mij kon bemoeien, en zodat er alvast iemand was mocht ik naar het ziekenhuis moeten.

Afhankelijk van het moment (dag of nacht) en de persoon (niet iedereen wilde tijdens mijn bevalling in huis zijn) zouden ze thuis blijven of het kind meenemen. De verloskundige raadde mij aan om als de bevalling 's nacht zou beginnen het kind te laten liggen, omdat ze er 99 van de 100 keer doorheen slapen.

Uiteindelijk heb ik overdag weeen gehad terwijl het kind op het KDV zat. Pappa heeft hem opgehaald, en oma en opa waren inmiddels bij ons in huis. Bij thuiskomst heb ik kind een zoen gegeven en ben ik naar boven vertrokken. En 45 minuten later, terwijl zij lekker zaten te eten was nr 2 er.

Ik ben flink aan het schreeuwen geweest, maar hij heeft dat niet eng gevonden oid. Heeft 1x heel nuchter tegen oma gezegd. 'Mamma au', en at toen weer lekker verder.

Wat ik héérlijk vond is dat we een uurtje na de bevaling al met z'n viertjes op bed zaten te keuvelen.

Oma in huis had overigens nog een voordeel, want de kraamzorg kwam pas royaal nadat de baby geboren was, dus oma heeft nu foto's van het doorknippen van de navelstreng kunnen maken, en die hadden we anders gemist.

Carolien

Carolien

18-09-2008 om 13:51

Hmm

Omdat je niet weet hoe jouw bevalling zal lopen en je zult reageren tijdens deze bevalling is het verstandig mensen achter de hand te hebben, op het moment dat het er om gaat, weet je wel wat goed is.
Ik had het wel gewild, 's nachts bevallen en dat de oudere kinderen er lekker doorheen sliepen en dan heel gauw samen met het alle kindjes samen op het grote bed. Ik zag het helemaal voor me. Ik had van te voren wel allerlei mensen in onze omgeving gevraagd of we mochten bellen om de kinderen op te laten halen, als ik bijvoorbeeld naar het ziekenhuis zou moeten. Maar ik merkte toch dat ik me niet op m'n gemak voelde zo lang er nog kinderen in huis waren. Bij mijn laatste bevalling (bijna 14 maanden geleden) stopten de weeën zelfs toen ik een van de oudere kinderen (6 en 8) in de slaap hoorde omdraaien of zoiets. Toen de weeën opnieuw begonnen heb ik de kinderen gauw laten ophalen door iemand uit het 'noodscenario'. Toen zette de bevalling wel door. Uiteindelijk waren ze zo'n anderhalf uur na de bevalling weer thuis.
Groetjes,
Carolien

Mamvantwee

Mamvantwee

18-09-2008 om 16:17

Oma ja

In ons geval opa, maar toch. Ik zou niet kunnen ontspannen (zoals Carolien) en ik wilde ook niet dat mijn dochter van toen 1,5 zich rot zou schrikken. Die snapt toch niets van functionele pijn bij mama....!

Nee, opa kwam haar ophalen en ze waren de wijk nog niet uit of broer was geboren. Duurde uiteindelijk nog een paar uur voordat ze weer bij ons was, maar in de tussentijd waren mijn man en ik en onze zoon gezellig met zijn drietjes.

Een goede bevalling gewenst!

Thuis

Ik heb ervoor gekozen om 'm thuis te laten. Als de bevalling 's nachts zou zijn kon hij lekker dooslapen, als we naar het ziekenhuis moesten konden de we buren of een goede vriendin in de buurt inschakelen. En 'm dan bij voorkeur ook in z'n eigen bed verder laten slapen.
Als ik overdag zou bevallen zou hij wel door iemand opgehaald worden.

Uiteindelijk zette de bevalling door toen ik voor een controle in het ziekenhuis was, aan het begin van de avond. Ik heb de vriendin waar hij was gebeld met de vraag of hij wat langer kon blijven, tot bedtijd. (ha, ik ging er vanuit dat mijn bevalling wel de hele nacht zou duren, en dan had ik 'm het liefste thuis) Toen ze hem thuisbracht kwam ook de verloskundige. M'n man heeft 'm snel z'n pyama aangetrokken en voorgelezen in de badkamer (Nijntje en kleine pluis), terwijl ik onder de douche weeen stond op te vangen ("mama is lekker schoon" :-))Terwijl m'n man 'm in bed stopte heb ik me afgedroogd en ben ik de trap afgestrompeld naar de slaapkamer. De verloskundige heeft 10 minuten later de vliezen gebroken en nog eens 10 minuten later is m'n dochter geboren. Zoonlief lag heerlijk te slapen boven, is de volgende ochtend wakker geworden.

En achteraf? Vraag ik me af waarom ik hem in hemelsnaam niet bij m'n vriendin gelaten heb, zij had ook nog wel een pyamaatje en een schone luier voor 'm gehad. En vraag ik me af waarom ik zo naief was om te denken dat het nog zo lang zou duren.
Maar ook: ik ben heel blij dat hij lekker vertrouwd in z'n eigen bed lag en 's ochtends vertrouwd wakker werd, zodat hij meteen z'n nieuwe zusje kon komen bewonderen.

mamapien

mamapien

19-09-2008 om 10:20

Ook thuis

Ik ben 2 weken geleden bevallen van de tweede. De oudste (ook bijna 3) was thuis en heeft overal doorheen geslapen. En ik heb toch best wat lawaai gemaakt. Oma en opa stonden wel standby voor als hij toch wakker zou worden of als we naar het ziekenhuis zouden moeten, maar dat was uiteindelijk niet nodig. Ik ben trouwens beneden in de woonkamer bevallen en ik had een snelle bevalling. Als het wat langzamer was gegaan, hadden we tegen de ochtend wel m'n ouders gebeld denk ik. Maar ik vond het ideaal zo. Het was ook nog KDV-dag, dus de oudste daarna naar de opvang gebracht zodat wij konden bijkomen.
Groetjes

Oma o.i.d. standby

Ik ben twee maanden geleden (overdag) thuis bevallen van onze tweede zoon. Ik wilde graag dat de oudste thuis zou blijven, van mij hoefde hij niet "weg". Onze oudste was thuis tot halverwege de middag, daarna werden de weeen serieus en hebben we toch gevraagd of oma wilde komen en hem mee te nemen. Hij is naar hen thuis gegaan, heeft daar gespeeld en gegeten en om 18.30 uur was hij weer thuis. (broertje werd rond 18.00 uur geboren)

's Nachts had ik hem gewoon thuis gelaten en oma op standby laten staan. Ophalen kan altijd nog, vooralsnog liggen ze het lekkerste te slapen in hun eigen bed. Ik heb ook gehoord dat ze er meestal doorheen slapen.

Broertje kan heel hard huilen, maar de oudste slaapt er gewoon doorheen. Misschien omdat hij er nu een beetje aan gewend is, maar ik sta ervan te kijken dat hij het niet hoort.

Linda

p.s. succes met je bevalling.

Daphne mv Jochem

Daphne mv Jochem

21-09-2008 om 13:54

Bedankt voor de reacties

Hoi,

Nee, ik ben nog niet bevallen, maar toch alvast bedankt voor de reacties. Ik denk ook dat ik Jochem maar gewoon thuis laat. Buren en opa en oma zijn standby voor als ik naar het ziekenhuis moet of als ik er ook last van zou hebben dat hij in huis is.

Ik laat wel even weten hoe het is gegaan na de bevalling.

Daphne

Rafelkap

Rafelkap

22-09-2008 om 19:17

Sterkte!

Een goede bevalling toegewenst!
Komt vast allemaal goed met de opvang voor de grote broer!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.