Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Esc

Esc

08-03-2009 om 20:46

Update haren wassen

We wassen weer haren! Ik heb de tips opgevolgd: niet forceren, even helemaal stoppen. Toen begonnen met kleine bekertjes water in bad. Was eigenlijk helemaal geen probleem, heb haar zelf water over haar hoofd laten kiepen en toen zelf er water overheen gekiept. Al snel over gegaan naar grotere bekers en alle haren nat maken. Vanmiddag voor het eerst weer shampoo erin mogen doen! En met uitspoelen deed ze zelf haar hoofd achterover: ging redelijk goed alleen water over oren vindt ze nog steeds niet zo tof. Ik had toevallig een stapel van 5 bakjes, en pakte steeds de volgende, waardoor ze kon zien hoeveel bakjes er moesten. Daarna uitgebreid geprezen natuurlijk, en steeds opnieuw aan papa laten vertellen hoe goed ze haren had gewassen. En ze wilde inderdaad ook een beker over mijn hoofd kiepen, dus ik eerst een beetje gillen: vond ze prachtig. Ik heb haar ook een klein flesje gegeven waarmee ze de haren van de badbeesten wast (die ze niet hebben, maar wat maakt het uit?). Iedereen bedankt voor de tips! Alleen water is heus niet erg, maar het rúikt zo lekker, die met shampoo gewassen haartjes :)

shampoo

shampoo

09-03-2009 om 08:04

Goed zeg!

Hoi
Goed zeg dat het nu beter gaat! ik heb recent jouw draadje gevonden en gelezen omdat ik met onze dochter ook problemen heb met het haren wassen en toch vaker haren wil wassen dan ik deed (het was mss 1 x p m ofzo onder het mom 'alleen water is ook goed'). Wij waren nl pas bij de 'kinder-kapper' en daar kreeg ik de vraag of ik wel af en toe shampoo gebruikte want het haar zag er versleten uit (dat zag ze aan kleurverschillen, verder zag het er niet pluizig uit of zo) en dat zou komen door 'onzichtbaar' vuil in het haar. Tja, ik weet ook niet wat ik er van moet geloven, maar volgens die kapper is het toch echt wel belangrijk 1 x pw shampoo te gebruiken.

Nu ja, wat is belangrijk... maar ik wou toch nog even laten weten dat de shampoo toch meer functie heeft dan ik altijd dacht :-) Het reinigt het haar beter dan enkel water, dus ik ben er maar weer mee begonnen. Gaat nu ook iets beter trouwens...

We gaan zo door!

Juliëtte

Juliëtte

10-03-2009 om 10:58

Water over oren

Hallo,

Ook hier een dame die absoluut niet van haren wassen houd, nou ja eigenlijk is het het water over haar hoofd waar ze moeite mee heeft. Ze is enorm gevoelig voor aanrakingen en het gevoel op haar huid/hoofd. Maar goed, heel zachtjes aan gaat het haren wassen beter, ook hier de bekertjes en veel praten.

Over het water over de oren, dat vond ze ook verschrikkelijk. Na heel veel praten mag ik nu watjes in haar oren doen en nu gaat het veel beter, voor haar gevoel loopt er dan geen water in haar oor. Dus wie weet kun je dat nog proberen.

Chantal

Chantal

10-03-2009 om 17:02

Plastic schijf

Hoi,

Ik was vroeger zelf ook zo'n piepert wat betreft water over mijn oren. Mijn moeder had toen een soort plastic schijf, met in het midden een gat. Dat gat had rondom elastiek, net zoals die slabbertjes die je over het hoofd van een kind kunt trekken. Die schijf trek je dan zó ver het hoofd van je kind, dat de haren er boven uit steken, maar de oren (en ogen) nog onder de schijf zitten. Zo krijg je geen water over/in je oren/ogen. Mijn moeder heeft die toen bij de drogist gekocht, maar ik weet niet of ze nog bestaan (het is natuurlijk al 30 jaar geleden ;-).

hopelijk begrijp je een beetje wat ik bedoel.

Groetjes,
Chantal

Ja, die bestaan nog

Of eigenlijk, iets wat erop lijkt, een soort zonneklep. Ik heb de mijne destijds bij Jako-O gekocht toen ik daar ook iets anders moest bestellen.

Het was overigens maar een matig succes, zoon bleef piepen. Maar het helpt wel wat, en ik denk dat het voor sommige kinderen zeker een oplossing kan zijn. Ik weet niet of gewone winkels (Prenatal?) ze ook hebben eigenlijk.

Groeten,

Temet

Jawel

die bestaan nog, bij Prenatal te koop. Wij noemen het 'de waspet'

Wij hebben 'm ook gebruikt en inmiddels sinds een maandje of wat niet meer nodig (ook ons zoontje was apatisch van haren wassen).

Fijn Esc dat het nu allemaal lekker verloopt. Ik heb zo'n zelfde berichtje als jij geplaatst met hulpvraag en ook na aantal weken een soortgelijk berichtje dat alles goedgekomen was. Kun je soms blij zijn he met dit forum!

Duikbrilletje

hier een jongen die graag haren wast met een duikbrilop. Maar ja, dan komt het nog wel in je oren....

Oren

zag vandaag dat ze bij de Hema oordopjes in verschillende varianten hebben, oa 'aqua', kennelijk voor in het zwembad. Weet niet of ze ook in peuteroortjes passen, maar proberen kan altijd (ze liepen spits toe - en zo heel duur zijn ze niet).

Groeten,

Temet

Temet

waar liggen die oordopjes bij de hema?

Hema

Naast de andere soorten oordopjes ;-)

Flauw. Hier lagen ze in het schap met de verzorgingsproducten, contactlenzen, tandpasta etc. Die hoek dus.

Groeten,

Temet

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.