Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

ogi

ogi

06-08-2010 om 07:53

Vaak wakker (inmiddels 2 jaar)

Hallo allemaal,

Wie kan mij nog een hart onder de riem steken.
Onze zoon is bijna 2 jaar en wordt nog altijd meerdere keren per nacht wakker. Het enige waar ik naar op zoek ben is verhalen van papa's en mama's die hetzelfde hebben meegemaakt. Het is zo vermoeiend. Ongelofelijk.

Wanneer gaat het over. Gaat het überhaupt over?

Ben inmiddels ten einde raad.

Alvast bedankt voor jullie reacties.

Kiki

Kiki

06-08-2010 om 08:05

Ha ogi,

Lees mijn draadje in babytijd maar.

Mijn oudste is 2,5 en mijn jongste bijna tien maanden en ik raak er af en toe zwaar gefrustreerd van.

Geen van beiden slapen ze goed. Maar nou moet ik zeggen dat mijn oudste steeds beter gaat slapen. In normale omstandigheden slaapt hij ongeveer de helft van de nachten (relatief) door en de andere helft van de nachten is hij aan het spoken. Dat scheelt echt. Mijn jongste slaapt beter alleen vaak pas om half 11

Nu is mijn oudste verkouden en is continu wakker en ook als straks de verkoudheid over is gaat het weer heel lang duren voor hij weer gaat doorslapen.

Ik heb me er bij neergelegd. Ik zal wel iets verkeerds doen. Want een kind hebben wat niet slaapt is pech, maar met twee kinderen zal het wel aan mij liggen

ayla

ayla

06-08-2010 om 08:12

Yep hier ook

toen ik graag een tweede wilde twijfelde mijn man heel erg want de oudste was een ramp qua slapen. we hebben alles gedaan, inbakeren, laten huilen etc. Ach zei ik tegen hem, de tweede slaapt altijd beter, niet dus. Nummer twee was zo ongeveer nog erger. Maar er is hoop, ze zijn nu 3 en 6 en slapen over het algemeen heel goed, de oudste is wel nog steeds diegene die het minste slaap nodig heeft.Zij had ook altijd problemen met inslapen.
Mijn jongste sliep daar en tegen niet door. 5 keer op een nacht wakker was heel normaal.Een week ziekenhuis om te kijken of er iets mis was bracht geen oplossing, ook daar kregen ze hem niet aan het doorslapen. Hij heeft honger zeiden ze. Rond zijn tweede jaar kwamen we erachter dat hij continu vocht achter zijn trommelvliezen had. Als eerste zijn toen zijn neusamandelen gedaan en 2 maanden later heeft hij ook buisjes gekregen en 3 weken later sliep hij door. Sindsdien wordt hij eigenlijk nooit meer wakker.

vlinder72

vlinder72

06-08-2010 om 11:22

Zucht. hier ook helaas

Na drie heel goed doorslapende kinderen (en wij dachten nog wel dat dat aan onze fantastische opvoedingstechnieken te danken was) hebben wij nu een portret. Al zijn hele leven slaapt hij nooit meer dan 3 uur achter elkaar. En hij is nu 15 maanden. En in tegenstelling tot zijn broers en zus is laten huilen zinloos. Hij gaat gewoon niet meer slapen als hij wakker wordt. Hij wil dan even aandacht en het liefste een beetje melk. Zucht, zucht, zucht. Ik ben echt zo moe. Ik loop af en toe als een halve zombie door het huis. Het huishouden versloft helemaal. En op mijn werk heb ik af en toe luciferhoutjes nodig om mijn ogen open te houden. Maar heel soms lijkt het erop dat het beter gaat. Zo heeft hij twee nachten geleden geslapen van 11.00 tot 7.00 uur. Met wel een klein beetje gekreun tussendoor. Wij dus helemaal hoopvol. Maar het was maar een keer. Vannacht was het weer bal. En toen was hij zo moe toen hij wakker werd dat ik hem om 9 uur maar weer in zijn bed heb gelegd. Niet meer mee te beginnen. Dus wordt het beter? Ik hoop het toch van wel. Vanaf een jaar of 2,5 schijnen de meeste kinderen toch wel redelijk door te slapen. Dat zal die van ons toch ook wel gaan doen?

Vaak zat wakker (bijna 4)

Hier een dochter die nog nooit(!!)weken achtereen heeft doorgeslapen.
Tot haar derde verjaardag kwam ze iedere nacht wel (popje of tutje kwijt, deken weg, gewoon wakker), maar na een onderbreking van een halve minuut kon ik weer terug naar bed (maar zie dan maar weer in slaap te vallen en meerdere keren per nacht komt dan ook vaak voor).
Ik heb in de afgelopen jaren dus al een aardig slaapschuld opgebouwd en accepteer dat maar gewoon. Het is erg fijn als het een paar nachten stil blijft, maar je weet gewoon dat je binnenkort toch weer gewekt wordt. En wat het vervelende is, mijn vriend "hoort" het niet en ik ben direct wakker, dus ik ga er 999 van de 1000 keren uit en daar baal ik wel van. Als ik hem eerst wakker moet maken, ben ik al heen en weer geweest, bij wijze van....

ogi

ogi

07-08-2010 om 09:36

Reactie berber

Hij wordt inderdaad 's nacht meedere malen wakker.
Echter dit zijn korte momenten. Wij geven hem dan wat water en dan gaat hij weer slapen. Hij is dan ook echt wakker. In eerste instantie gaven we hem ranja. Dit hebben we al snel afgeschaft. Hij huilt lichtjes en roept mama. Soms als we bij hem komen en hij heeft al gedronken dan roept hij daarna "HEBBE". Dan nemen we hem bij ons in bed. Wel moet hij zijn laatste kiezen nog krijgen.

Ogi

Het stukje van Vlinder zou van mij kunnen zijn. Met als enig verschil dan dat die van 22 maanden is.

Enne: tips en trainingen???? Ik hou me van harte aanbevolen.

Hij had tot vorige week trouwens een periode van een dag of 14 waarin ie ineens zomaar om de nacht ofzo een nacht doorsliep. Ik al blij, want ik dacht: yes we zijn er. Maar helaas. Het is weer net als vroeger.

buzz

buzz

09-08-2010 om 07:49

Hier ook

vanaf de geboorte buikkrampjes, een gevoelig mannetje, die nu 4 is en het zelf ook erg vervelend vind dat het niet lukt.
Maar hij is, met deur open spooklampje, en overlooplicht aan vaak zo bang van zijn dromen.
Toen hij tegen de 3 was waren wij (pa en na) totaal uitgeput.
We hadden voor die tijd alle methodes geprobeerd, de zachte en de harde (al passen die niet bij mij) Het beste werkt voor ieder zijn rust hem de bescherming te geven die hij nodig heeft. Er word gezecht dat ze daar later ook sterker en veel meer vol vertrouwen door in het leven staan. Dus we hebben een bed bijgekocht, en hebben nu een hele volle bed slaapkamer. Hij mag komen of roepen als hij bang is, en daardoor gaat hij savonds lief en vol vertrouwen slapen in zijn eigen bed. Hij weet dat hij mag komen als hij bang is. Door een aai over zijn wang of een of een arm om hem heen verdwijnt zijn angst en slaapt hij verder. Zo word ik zelf ook niet echt wakker en slaap zelf ook weer snel verder. Als hij eenmaal bij ons in bed ligt en hij is bang kruipt hij wat dichter tegen me aan en slaapt weer verder.

Jammer voor hem dat het niet lukt, als hij in zijn eigen bed slaapt verhuizen we de kamers en gaan mijn man en ik naar de kleine kamer. Dat gaat nu niet die kamer is gewoon te klein voor 3 en soms 4 personen. (als mijn dochter ziek is komt ze ook)
Hij wil graag de grote kamer, doet goed zijn best, maar het lukt maar 1 keer in de maand tot een uur of 5 in zijn eigen bed te slapen.
Als we hem terug leggen (omdat we dat wel eens proberen) dan staat hij er toch binnen 4 minuten, mama ik ben echt bang mag ik toch komen) ja natuurlijk.
Ik ben een stuk meer uitgerust als vorg jaar, en heb het daardoor los kunnen laten.
Want ik was er echt dag en nacht mee bezig met het slechte slapen. Waarom en hoe beter??? Nu zien we wel, we hebben nachtrust, en verder zal het toch vanzelf wel een keer anders worden. Zelf was ik vroeger ook veel bang en heb heel wat nachtjes bij mijn pa en ma doorgebracht (van mijn ma mocht het van mijn pa niet, dus het was een beetje stikum). Toen ik 6 was vond ik het ineens niet meer fijn, mijn eigen kamer was ook ineens niet meer eng, en ik had ineens veel minder enge dromen. ergens in mijn achterhoofd hoop ik daar nu op.
Ik ken het dus maar al te goed, de enige tip die ik ja kan geven, is probeer het een en ander, en houd die manier een hele tijd vol. Als echt niets werkt , probeer dan een tussenoplossing te vinden, en laat het los, dat geeft al rust.

Pandia

Bedankt voor de tip. Ik ga hem zeker bewaren.

Al moet ik zeggen dat het de laatste tijd beste wel goed gaat. (gaat nu op zoek naar een heel dik stuk hout om dit af te kloppen....)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.