Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

ogi

ogi

28-10-2010 om 09:26

Vakantie met kleintjes (dan 2,5 en 4 jaar)

Wie heeft er nog goede tips voor een leuke zonvakantie met twee kindjes van (dan 2,5 en 4 jaar). We willen ergens in juni gaan.
Afgelopen jaar zij we in Turkije (hotel Saturn Palace in Lara) geweest. Geweldig maar volgend jaar willen we ergens anders naar toe. Bij voorkeur niet te lang vliegen, korte transfer van vliegveld naar hotel/app./camping, goed eten, kindvriendelijk, veel zonkans.

Wie kan er uit ervaring ons goede bestemmingen en accommodaties geven.

Alvast bedankt voor de hulp.

Groetjes fam. Sijbers

Wie heeft er nog goede tips

Mallorca en menorca inderdaad

Ideaal!

Niet lang vliegen, kort transfer, mooie stranden en heel kindvriendelijk. Zorg dat je op Mallorca een beetje uit de buurt van El Arenal blijft. Palma, Soller, C'an Pastilla zijn wat rustiger.

Op Menorca kun je ook goed fietsen (met kinderzitjes) huren om van baai naar baai te fietsen.

Mallorca

Vorig jaar heb ik een zelf een losse vlucht naar Mallorca gekocht en zelf via internet rechtstreeks bij zo'n complex (viva mallorca geloof ik) een appartement geboekt voor mijn gezin.

Het ging me er vooral om dat mijn vlucht midden op de dag zou vertrekken, zodat ik niet met twee kleine kinderen om 3.00 's nachts op Schiphol hoefde te staan. En mijn verbazing was groot toen ik zelfs nog goedkoper uit was dan met een standaard pakket via een reisbureau!

ogi

ogi

29-10-2010 om 07:38

Triple viva mallorca

Goedemorgen Triple,

Alvast bedankt voor de reactie (Berber en Swaen ook natuurlijk). Hoe lang duurt de vlucht en hoe lang is de transfer? Trouwens die transfer moet je dan ook zelf regelen want dan staat er natuurlijk geen bus van een touroperator klaar om je naar het hotel te brengen.

Alvast bedankt.

ogi

ogi

29-10-2010 om 07:49

Triple

Nog een vraagje? Op sommige sites staan ook foto's van een trampoline ed. voor de kindjes. Hoort dit bij het hotel of niet?

Auto huren

is dat misschien een mogelijkheid ?

vlinder72

vlinder72

29-10-2010 om 14:53

Griekenland

Wij houden meer van kleinschalig. En wij houden van Griekenland. Wij gaan dan met Ross Holidays. Meestal zoeken wij een maisonnette uit of een leuk appartement. Bijvoorbeeld Huize Electra in Stoupa. Of ook leuk de plaats Parga. Gewoon een mooi appartement in een leuke plaats. Verder meestal geen enkele voorzieningen in het complex. Maar ja, wij houden niet van entertainment, kinderclubs, all inclusive dus dat vinden wij juist prettig. Wel leuke restaurantjes in de buurt natuurlijk. En vaak mooie natuur voor de nodige wandeltochten en uitstapjes.

Verder hebben onze kleintjes zich ook wel eens prima vermaakt in bungalowpark Hyde Park Lane op Lanzarote.

Geen triple

De vlucht naar Mallorca duurt 2 uur en 15 minuten over het algemeen. Als je een pakketreis neemt is het inclusief transfer. Maar als je zelf een huisje huurt en met Transavia een ticket koopt (inderdaad goedkoper en leuker) neem je op het vliegveld gewoon een taxi. Die staan rijen dik voor de deur. Palma en C'an Pastilla is ongeveer 20 minuten rijden. Soller (is wat kleinschaliger, leuk oud trammetje, mooie treintocht door de bergen naar Palma, leuk plein met cafe's en restaurants, leuk haventje en strand) is ongeveer 45 minuten rijden vanaf het vliegveld.

Met kleine kinderen raad ik een hotel trouwens af. Het is zoveel makkelijker een aparte slaapkamer voor de kinderen te hebben en dat je zelf nog lekker buiten (balkon of patio) kunt zitten. En een koelkast te hebben en even iets makkelijks te eten kan maken mocht je dat willen.

Mallorca klinkt altijd grootschalig en sommige delen is dat ook zo maar als je weet waar je ongeveer moet zitten is het zo een prachtig eiland!

Ben d'r!

Wij hadden een huurauto en daarmee zelf naar het appartement gereden. Maar een taxi moet ook makkelijk lukken. Wij zijn 2x in Mallorca geweest: een keer in Viva Mallorca en een keer in een ander complex van Viva. In Viva Mallorca hadden we inderdaad maar 1 slaapkamer maar misschien hebben ze daar ook wel appartementen met 2 slaapkamers.
Er waren wel voorzieningen voor kinderen, zoals een minigolfbaan en een kinderzwembad. Het zwembadwater was wel ijskoud! De zee was een stuk warmer.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.