Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Ouders Online

Ouders Online

01-05-2012 om 21:48

Verhalen over zindelijk maken

Hebben jullie al gezien dat er een verslag staat op www.ouders.nl over de eerste twee weken zindelijkheidstraining van een paar ouders die we volgen?

Zie www.ouders.nl.
Wordt vervolgd!

Redactie Ouders Online

Ja, gelezen!

Ik heb de verslagen met veel plezier gelezen. Of ik geloof dat het werkt is nog een tweede... Een leven zonder luiers klinkt aan de andere kant erg aanlokkelijk, dus ik ben me aan het beraden of ik de methode ook wil gaan gebruiken.
Ik kijk uit naar het vervolg van het experiment!

Hanne.

Hanne.

04-05-2012 om 17:15

Gelezen

Ik heb het gelezen, maar snap niet helemaal wat zo speciaal aan het boek is. Je moet je kind regematig op het potje zetten, de luier uit laten en belonen als het goed gaat. Dat klinkt als dat wat alle ouders doen, maar dan eerder dan gebruikelijk.

Wat ik niet snap is de claim dat het ook voor nachtzindelijkheid kan zorgen. Dat had toch met hormonen te maken? Of kan je die ook door te belonen stimuleren?

Ik ben erg benieuwd naar de resultaten. Vooral naar die van de nachtzindelijkeheid.

Gezien de intro heb ik de methode intiitief zelf wel gevolgd, resultaat 3 kinderen met uiterlijk 2.5 jaar zindelijk. Allen binnen 2 weken. De fase 'gezellig op de WC zitten' tel ik niet als training mee. Net zoals ik zandtaartjes bakken niet als de basis voor de patisserie opleiding zie.

Annika

Annika

13-05-2012 om 14:30

Met hanne eens

Ben het helemaal met Hanne eens. Volgens mij doet elke ouder het toch zo? En ik heb wel eens "vroeg" geprobeerd, maar het werkte bij mijn kinderen gewoon niet. Ze kunnen slecht stil zitten, misschien had het daar mee te maken, maar nadat de eerste opwinding over zo'n potje (of mijn pogingen het aantrekkelijk te maken) er af waren gingen ze er niet meer op. En later nog eens geprobeerd, toen ze zelf echt bewust waren van plassen/poepen en het ook redelijk snel vanzelf ging. Toen vonden ze het leuk, vooral om "groot" en zindelijk te zijn. Stickers en boekjes lezen, dat was eigenlijk maar bijzaal. En toen was het ook zo gepiept.

Bij de oudste twee in een week of twee overdag en 's nachts helemaal zindelijk. Bij de jongste is het 's nachts echt ondoenlijk zonder luier, tenzij ik hem elk uur wakker maak (en dan nog). Hormonen, lees ik? Ik wacht maar gewoon tot hij een keer redelijk droog wakker wordt...

Open deur

ik vind het niet zoveel nieuws onder de zon. Als je je kind zindelijk wil krijgen moet je er veel aandacht aan besteden. Als het kind wat jonger is kost dat meer tijd, dat is alles. 30-40 jaar geleden waren de kinderen veel eerder zindelijk, maar dat was ook omdat de moeder altijd thuis was en uitgebreid aan zindelijkheidstraining kon doen. Ik ken vooral verhalen (incl. die over mezelf) over kinderen die vanaf 1,5 tot 2 jaar overdag én 's nachts zindelijk waren. En wat dacht je van de derde wereld waar ze geen pampers hebben? Dat heeft niet zoveel te maken met of het kind al wel de juiste hormonen aanmaakt of dat hij pas op zijn 3e zijn sluitspieren zelf kan bedienen. Wel denk ik dat een heel jong kind dat zindelijk is misschien wat vaker ongelukjes heeft dan een kind dat bijvoorbeeld pas rond zijn 4e zindelijk is.

Bovendien ben je wel wat gemotiveerder om je kind uit de luiers te krijgen als je katoenen luiers gebruikt ipv pampers! (ik geef toe dat ik zelf voor het gemak ben gegaan; oudste was met 3,9 jaar pas zindelijk en jongste met 2,10 jaar).

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.