Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Mama_Lynn

Mama_Lynn

30-12-2012 om 16:44

Verjaardagsideeen, zoon 3 jaar

Hoi allemaal,

De titel zegt het al. Binnenkort wordt mijn zoon 3. Van ons zal hij een houten loopfiets gaan krijgen en wellicht nog iets kleins erbij, maar familie en vrienden zullen ongetwijfeld gaan vragen wat de wensen zijn. Nu kom ik wel tot een paar dingen, maar ik vind het toch wel lastig. Vooral omdat zoon een heel ander kind is als dochter destijds en we ook al heel veel spullen hebben. Zoon speelt vreselijk graag met zijn auto's, met de houten trein, met de duplo (en daar hebben we dus ook behoorlijk wat van). Duplo erbij vragen vind ik niet zo zinvol, omdat hij over 1-2 jaar waarschijnlijk met de lego verder gaat en we al een kist vol hebben. Verder is hij gek van bob, thomas en cars, maar die spullen zijn vaak behoorlijk duur (vanwege het merk) of toch wat klein voor zijn slopersneigingen. Kortom, ik zoek ook iets wat nog langer meegaat dan een week na zijn verjaardag. (en hij is sterk, hij heeft zelfs de brug van een houten trein gesloopt, deurtjes uit stevige metalen auto's, van man nog van vroeger).

Wie heeft goede ideeen voor een zeer enthousiast en daardoor af en toe heel slopend spelend jongetje van 3?

Alvast bedankt voor jullie input!

Lynn

Josha

Josha

30-12-2012 om 20:47

Succesnummers

Lego, met stip op 1. Duplo is helemaal uit voor hem. Hij bouwt zelf autootjes en vliegtuigjes en sloopt ze net zo hard weer. Ik heb laatst 10 kg lego gekocht op Marktplaats. Ze hebben nu meteen veel om mee te bouwen.

Schleich jeep met paardentrailer (kan je slopen en weer in elkaar zetten) en de Schleich paarden van zus passen erin.

Klei met toebehoren (vormpjes, roller, mesjes, etc)

Een groot tekenblok met z'n eigen stiften.

Thomas de treinspullen

Het autospeelkleed dat hij van Sint heeft gekregen

Clowntje

Clowntje

30-12-2012 om 23:34

Iets wat op gaat

Klei en aanvullen met armen, benen en hoeden (potato heads heet het geloof ik). Erg leuk om mee te spelen, klei kan je met goed fatsoen weg doen als het niet meer goed is.
Boeken altijd leuk, Cars placemat, Cars beker.
Vast beginnen met kapla (vindt mijn 3 jarige ook leuk).
Garage (maar die heb je misschien al), knikkerbaan.
Sjoelbak.
Spelletjes. Zijn zeker te vinden voor 3 - jarigen. Zeker de haba spellen waar je samen kan winnen.

Rafelkap

Rafelkap

31-12-2012 om 06:15

Dvd's van Buurman en buurman zijn natuurlijk een must voor een kleine sloper. Verder boeken (de Gruffalo, Aadje Piraatje, Kikker en pad), cd van Sesamstraat (vriendjes voor altijd), nieuwe mooie regenlaarzen enz

Mama_Lynn

Mama_Lynn

31-12-2012 om 07:11

Reactie

Dank alvast voor jullie reactie. Dit is ongetwijfeld een heel verwend jongetje, want de helft hebben we al :) Garage hebben we inderdaad, is een megahit geweest vorig jaar.

Regenlaarzen vind ik wel een goed idee, die heeft hij nog niet in zijn nieuwe maat volgens mij. Boekjes hebben we inmiddels al zoveel dat ik bijna niet weet waar te laten, hoewel een mooi prentenboek altijd leuk is (is er niet een gruffalo 2, heb ik ooit gezien, met het verhaal vanuit de gruffalo gelezen, ipv uit de muis).
Lego vind ik zelf nog geen goed idee. Hij sloopt het en maakt dan de kleine dingetjes kwijt. We hebben het geprobeerd met sint, kreeg ie een leuk takelautootje, waar dus nu al het e.e.a kwijt van is. hij kan daar gewoon nog niet mee omgaan, maar vermaakt zich met duplo ook nog erg hoor.
Cars of thomas beker is ook leuk, het hoeft natuurlijk niet eens groot te zijn :D
En klei hebben we genoeg voor alsnog, maar op een of andere manier vind ik dat vaak zo'n gedoe...mmm misschien maar eens overheen stappen :D Die aardappelhoofden klinken dan wel weer grappig. Is dat met van dat grashaar?

en op kapla en 'buurman en buurman' zal ik eens googlen, want dat ken ik niet echt heel goed (van gehoord zeg maar).

Bedankt voor jullie input zover!

Lynn

Rafelkap

Rafelkap

31-12-2012 om 09:24

Je hebt hele leuke regenlaarsjes voor driejarigen. Krokodillenlaarsjes bijvoorbeeld. Evt. bijpassende paraplu!
Buurman en buurman is een grote hit voor alle jongetjes die van bouwen houden! Ook leuk voor volwassenen (die niet van bouwen houden). Molletje is ook leuk (ook Tjechisch).
Zachte klei is geen gedoe, maar sommige merken zijn niet fijn, dat plakt dan erg. Als het goede klei is krijg je er geen vieze handen van.

Rafelkap

Rafelkap

31-12-2012 om 09:36

Youtube

Kijk maar eens op youtube en zoek op "buurman en buurman" en "molletje".

Clowntje

Clowntje

31-12-2012 om 10:05

Die potato head dingen

Koop je bij intertoys of Bart Smit. Zijn armen, benen, neuzen, oren, ogen, monden en hoeden die je in de klei prikt. En goede klei geeft idd weinig gedoe, zo weer opgeruimd en ze zijn even leuk bezig.
Van de gruffalo is er een deel 2, het kind van de gruffalo.
Kapla zijn houten plankjes om te bouwen, erg leuk.
Buurman en buurman zijn echt leuk, komen ook wel in het theater, ook een leuk cadeau om naar toe te gaan.

Mama_Lynn

Mama_Lynn

31-12-2012 om 22:06

Thx

Buurman en buurman zal ik eens gaan bekijken, word wel benieuwd nu. De molletjes hebben we al compleet, is pure nostalgie :D Is kapla trouwens niet heel klein? Hij is gewoon nog een beetje lomp.

Ja en dat deel bedoel ik inderdaad, nou daar misschien nog maar eens naar kijken of vragen.

Lynn

Kapla

Kapla bouwsels kan je ook op youtube vinden. En gebouwde toren kan je weer fantastisch omgooien. Dat zal die 3-jarige prachtig vinden.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app

Snuggle's

Snuggle's

02-01-2013 om 15:19

Kapla

Kapla is helemaal geweldig, maar ook behoorlijk duur om als kleinigheidje te vragen. Om er leuk mee te beginnen heb je er namelijk wel de basisdoos voor nodig vind ik. Maar mss kan je het in gedachten houden voor volgens jaar om zelf te geven. Het is echt een aanrader!

Tango

Tango

03-01-2013 om 13:22

Marktplaats

Op marktplaats zijn bijv. volop spullen van Thomas de trein te vinden of Kapla w.s. ook wel. Overigens heb ik zelf ook nog wel een aardige set Thomas-spullen te koop staan, maar weet niet of je in de buurt woont, mama Lynn.

Rafelkap

Rafelkap

03-01-2013 om 17:37

Baufix

Baufix is ook leuk, dat zijn houten groten moeren en bouten om auto's enz. mee te maken, goed voor de motoriek. Vast ook wel op marktplaats te krijgen.
Met kapla kan je ook nog even mee wachten.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.