Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Verlegen dreumes van 1,5

mijn jongste is volgens de nieuwe crecheleidsters verlegen en een "heel rustig kindje". Nou waren opa en oma gisteren op visite en heeft ze ook geen woord gezegd, meestal komt ze na een half uur wel los maar gisteren dus niet.
Issue 1: Nu zit ze sinds januari een 2e dag op kdv, in een andere groep want de groep van haar vertrouwde leidster is vol. En in de nieuwe groep (nu voor de 3e keer geweest) is ze dus duidelijk de hele dag "heel rustig en verlegen" wel wordt gezegd dat ze wel gezellig mee speelt, maar ze zegt dus geen woord en is niet overduidelijk vrolijk. Ik vraag mij dus even af ze het wel echt leuk heeft of dat het ronduit rond is omdat ze geen woord zegt. Bij haar vaste leidster is ze wel outgoing, zingen en praten, rond rennen, vrolijk gillen etc.

Mijn oudste is en was zo'n kind wat bij iedereen op schoot kroop/kruipt, altijd direct contact legt, het hoogste woord voert als er een publiek van opa's en oma's is, showtjes etc. Totaal anders dan de jongste dus.

Oh ja nog zo'n verschil. Mijn oudste is altijd erg kleinzerig geweest, heel hard huilen als ze valt, een kwartier op schoot etc. De jongste lijkt zich wel te schamen voor als ze valt en verstopt zich wel eens als ze pijn heeft en is na 1 minuut op schoot weer klaar met huilen en gaat dan heel nadrukkelijk iets pakken om mee te spelen, eigenlijk vind ik dat heel zielig voor een kleine dreumes, die mogen van mij best even heel hard huilen en zich uitgebreid laten troosten.

Gaat verlegenheid over of is dit het aard van het beestje ? Het is ook niet een vlotte prater, een paar woordjes maar, wel heeft ze alles door en komt ze op mij heel pienter over. Thuis is ze wel outgoing, vrolijk etc.

Manda Rijn

Manda Rijn

17-01-2011 om 12:56 Topicstarter

Ehh

kijk dat krijg je ervan als je je posting niet even checked.

dus: Ik vraag mij dus even af ze het wel echt leuk heeft omdat ze geen woord zegt.

En issue 2 is dus dat ze zich niet goed laat troosten, wat mij wel raakt omdat ik het zo sneu vindt omdat ze dan liever wegkruipt dan lekker alle remmen los gooit.

Ze is verder op dinsdag, woensdag en donderdag thuis met 1 van ons en krijgt dan alle ongedeelde aandacht (oudste zit op school).

Hmm, ik vind het gewoon zo sneu, dat ze nu dus op die kdv zit en niet mijn vrolijke mandarijntje is en dus blijkbaar zich niet veilig genoeg voelt bij die leidsters.

Gaat over

Mijn dochter is ook verlegen en heeft tijd nodig om te wennen, dat gaat wel over. Pas als zij zich op haar gemak voelt laat ze zich zien (nu bijna 4) als er invallers zijn is ze dus weer veel rustiger dan normaal. Ik zou het nog even tijd geven en misschien ook vragen of ze op de lijst kan voor haar eigen groep?

Wat troosten betreft is lastiger, misschien gewoon niet zo een outgoing type? Sommige dingen zitten er al heeeel vroeg in!

liora

liora

17-01-2011 om 16:02

Aard beestje

Hoi Manda,

Natuurlijk zal ze zich op de creche vast wel weer helemaal mandarijntje voelen, maar het is ook de aard van het beestje. Mijn oudste is best onzeker en verlegen en was dat als dreumes ook al wel.

Jongste echt totaal niet, groet mensen altijd vriendelijk, zwaait als we weggaan. Heeel soms is hij even verlegen maar dan echt een paar minuten of zo. Terwijl jongste echt als een aapje op mijn arm kon zitten heel lang.

Maar iedereen is anders en het maakt niks uit vind ik!!

Liora

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.