Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Marie123

Marie123

10-05-2010 om 22:06

Warm eten weigeren

Mijn zoontje van 2 jaar en 4 maanden weigert zijn avondmaaltijd/ warm eten. Het enige wat hij wel warm eet is friet. Eerst was het een spelletje en at hij nog af en toe wat. Nu weigert hij al enkele weken iedere vorm van aardappelen, groenten, pasta, noem maar op. Fruit gaat prima, ook boterhammen met kaas of worst zijn geen enkel probleem. En hij is dol op pijnboompitjes en rozijntjes. Alles geprobeerd, belonen en straffen, ook met een lege buik naar bed. Zijn wil is sterk, heel sterk. Ik ben niet wanhopig, want hij eet zijn lunch (boterhammen) en groeit goed. Moet ik me hier nu bij neerleggen? Hoe kan ik dit nu het beste aanpakken? Herkent iemand dit? Komt het nog goed voor zijn achttiende? Alle tips zijn welkom. Alvast dank!

Hanne.

Hanne.

11-05-2010 om 08:51

Welkom in de wereld van de weigeraars

Welkom in de wereld van de weigeraars!

Om kort te zijn, ja het is heel herkenbaar, komt vaak voor en begint geloof ik meestal ergens rond het 2e jaar. Je zoon voldoet dus prima aan het boekje.

Zolang hij het verder goed doet (dus niet afvalt of erg ziek wordt) zou ik er niets aandoen. Hij kan waarschijnlijk zelf heel goed bepalen wat hij nodig heeft.

Of het goed komt voor z'n 18e? Ik mag aannemen van wel, zo nee is het tegen die tijd jouw probleem niet meer. Ik wacht ondertussen geduldig af. Hier duurt de fase al ruim 2.5 jaar, dus van mij mag m'n (inmiddels bijna kleuter) wel weer wat gaan eten 's avonds.

Maar ach, ik blijf het aanbieden, iedere avond 3 theelepels eten op het bord, en soms gaat het ineens op.

jds

jds

12-05-2010 om 22:48

Jahahahaha.... ahum

Ach hier precies hetzelfde.
Ik heb me er met mijn oudste druk om gemaakt, maar die eet inmiddels als een bouwvakker (en is nu 8). De middelste heeft duidelijk zijn voorkeuren (maar is gelukkig dol op groenten en pasta's) en de jongste (bijna 3) zit dus ook in de "ik wil niet wamme eten, vinnik nie lekker" fase.
Wat ze eet is meegenomen, en als ik echt twijfel of ze voldoende heeft, bied ik haar nog een boterham aan.
Maar iedere avond warm eten aanbieden. Rijst eet ze wel (liefst droog), aardappelpuree ook, alles waar gehakt in zit (dus ook worstjes e.d.), maar groenten zijn een ramp. Zo af en toe eet ze per ongeluk een gekookt worteltje, en de sperziebonen ontleedt ze, en dan eet ze kleine erwtjes (?) die erin zitten alleen op. Maar ze eet er in ieder geval iets van. Zoals ik al zei: gewoon variatie blijven aanbieden (iedere avond iets anders) en op een gegeven moment komt het wel goed, maar wanneer....?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.