Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

klaverblaadje

klaverblaadje

30-11-2010 om 18:05

Wat is hét speelgoed voor een jongentje van bijna 1?

Ons lieve baby jongetje wordt over een maand 1 jaar. Wat gaat dat hard.
Ik ben op zoek naar een leuk kado. Genoeg te krijgen hoor, maar wat is nu ECHT leuk voor een jongetje van 1? Wat had bij jullie het meeste succes (behalve autootjes natuurlijk)?

vlinder72

vlinder72

30-11-2010 om 19:49

Loopfietsje

Bij mijn 1 jarige is het loopfietsje een succes. Zo'n houten ding met vier wielen.

bal
Playmobil 123
Duplo
Cars auto's
Monstertrucks
Zhu zhu pet

Nu moet ik er wel bij vermelden dat mijn zoon een vierde kind is en daardoor heel anders met speelgoed om gaat. Hij kijkt nauwelijks om naar dreumesspeelgoed. Hij speelt bij voorkeur met speelgoed van zijn oudere broers. Maar een zachte bal en een loopfietsje zijn echt van hem en daar mag ook niemand aankomen.

Massi Nissa

Massi Nissa

30-11-2010 om 20:54

Ja, loopfietsje!

Wij hebben zo'n houten Ikea loopfietsje en dat ding is nu al drie jaar in gebruik. Dochter was er vanaf het eerste moment weg van en speelde er dagelijks mee - ook toen ze met haar voeten nog niet eens bij de grond kon, dan ging ze gewoon scheef hangen zodat ze ermee kon steppen. Groot succes.
Ook erg leuk op die leeftijd: een grote plastic bak met grote-mensen-dingen om mee te spelen: een enorme verfkwast, een afwasborstel, een pan met deksel, een houten roerlepel, een zaklantaarntje, enorme handschoenen, een oude mobiel, een afstandsbediening, kortom, alles wat eigenlijk voor volwassenen is. Vond dochter echt helemaal te gek. Ik deed er ook regelmatig iets nieuws in, gewoon zomaar iets waar ik tegenaan liep en wat mij veilig genoeg leek om mee te spelen.
Groetjes
Massi

Guinevere

Guinevere

30-11-2010 om 21:36

Hmmm, voor bijna 1 vind ik een loopfietsje nog wat vroeg. Daar kan ie voorlopig waarschijnlijk nog niets mee. Je kunt ook een duwding kopen, bijvoorbeeld een stabiele houten duwkar. Ik denk dat hij daar eerder iets mee kan, lekker volgooien met spullen en er dan achter waggelen.

dc

dc

01-12-2010 om 08:16

Ja, wandelwagen!

Mijn zoon begon vanaf het moment dat hij kon lopen (12mnd) meisjes in het park van hun wandelwagens te beroven. Bij 15 maanden heb ik hem er 1 voor hem gekocht, want het werd een beetje te genant (meisjes echt wegduwen enzo). Had ik eerder moeten doen. Hij heeft er zoveel mee gespeeld! (het is een knalroze, een winkelwagentje ofzo hoeft hij niet).

Watertafel

het is het seizoen niet, mijn jongste is in juli jarig en die heeft dus een watertafel gekregen voor in de tuin. Echt een succes was dat ook de oudere kinderen spelen er mee. Verder een glijbaantje (ook in de tuin).

Hanne.

Hanne.

02-12-2010 om 10:48

Loopfiets wel!

Hier is de loopfiets wel een succes. Jongste is vorige week 1 geworden en 't is voor de 3e keer op een rij weer een succes. Lopen met de loopfiets in je hand, 'm duwen terwijl je op je knieen loopt en (als papa en mama je er opzetten) natuurlijk 'fietsen'. Zo'n ding kent ongekende mogelijkheden.

Verder zijn hier een succes: loopwagen, trommel, little people, boekjes, nopjes puzzel (ik heb er een met 3 hele grote stukjes), duplo.

Maar ook hier geldt, 't is de 3e, ziet veel te veel om zich heen, en echt baby speelgoed is 'not done'

Mayte*

Mayte*

02-12-2010 om 13:53

Boerderij van little people

Wordt al zeker 6 jaar mee gespeeld. De oudste (van 7) heeft hem gekregen op haar 1e verjaardag. De jongste (van 1) speelt er mee met zijn auto's (door het ene deurtje erin, door het andere deurtje eruit), de oudste speelt er ook nog bijna dagelijks mee en gebruikt de boerderij als huis voor haar playmobil, elfjes, sinterklaaspoppetjes, toy story poppetjes, etc., etc.

Marie123

Marie123

02-12-2010 om 22:30

Abonnement dierentuin?

Bij ons werkte dat loopding/duwding van Nijntje ook fantastisch. Ook een gouden kado was een set stapelbare kubussen om te bouwen en om te gooien. En altijd leuk, ook voor jezelf: abonnement op de dierentuin.

rozenstruikje

rozenstruikje

03-12-2010 om 21:16

Ja dierentuin

Jongste kreeg voor zijn 1e verjaardag een abonnement op de dierentuin van opa en oma. Of eigenlijk kregen oudere zus en ik een abonnement want kinderen van 1 zijn nog gratis ;)
Het was een succescadeau! We gaan ongeveer elke maand wel naar Artis en dat nu al ruim 2 jaar en nog steeds is het leuk. Elk seizoen is anders. In de winter zie je de roofdieren beter omdat de struiken kaal zijn en staat er geen dikke rij bij het voeren van de zeeleeuwen, bijvoorbeeld. In de zomer kijken we dan weer meer naar andere dieren en kunnen we lekker picknicken. Aanvankelijk lag zijn interesse bij grote en herkenbare dieren (aap, olifant, giraffe), later kwamen daar de andere dieren bij.
Nu we lid zijn, krijgen we het magazine thuis en dan weet ik wanneer er ook leuke activiteiten en rondleidingen zijn en waar de babydieren zijn.

Overigens: de boerderij van Little People was voor zowel oudste als jongste geen succes. Duplo wel en ook boekjes.

Rozenstruikje

Abonnement als kraamkado?

zou dat ook kunnen?? Of is dit nu weer vreemd?
Mijn beste vriendin is nu zwanger van de 2e en een paar weken geleden had ze het over een abonnement voor de dierentuin, maar ze vond het toch te duur.

Kraamkado

Tja, de baby moet toch wel een jaar of 1 zijn voor hij een beetje notie van de dieren krijgt. Hoewel mijn kinderen het aquarium (in Burgers') wel als heel snel interessant vonden.
Maar ik vind een dierentuinabonnement wel een leuk 'gezinskado' ook al is het ter gelegenheid van een nieuwe baby. Die baby zelf heeft natuurlijk nog bijna niks nodig...
Ik zou er zelf blij mee zijn!

Tijgeroog

Tijgeroog

04-12-2010 om 19:57

Doen

Als je weet dat je vriendin het graag wil hebben maar zelf te duur vindt is het zeker een goed idee, want daar maak je d'r erg blij mee.
Kleertjes of speelgoed kun je natuurlijk ook geven, dat is echt voor de baby, maar dat krijgt ze waarschijnlijk toch wel en de baby wordt er ook niet slechter van als er een pakje of rammelaar minder is.

Doen

Thein, ik vind het een wereldkado. Inderdaad niet zozeer voor de baby, die ongetwijfeld toch gratis naar binnen mag, maar wat maakt het uit. Zeker omdat het de tweede is, er is ongetwijfeld genoeg.

Groeten,

Temet

Ik ga ff kijken wat ze krijgt van manlief van haar verjaardag,want ik hoorde ook dat ze het anders aan haar man vraagt als kado (ze is in dec jarig)
We zijn de peetouders van hun eerste en straks 2e kindje en kleding, speelgoed enz alles krijgt ze van ons, dus dit heeft ze al aardig wat. Dacht ineens aan dit idee...bedankt!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.