Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Asa Torell

Asa Torell

02-08-2009 om 11:22

Wat te doen tegen overlopende poepluiers

Dochter (2) heeft nogal gehannes met de ontlasting: voortdurende verstopping die nu met flink laxeermiddel wordt bestreden. Met nu als gevolg natuurlijk flink wat poepluiers en als specialiteit: overlopende luiers (lees: poep tot in de nek) tijdens lange autoritten in de vakantie.
Is er iemand die dit probleem kent en er een oplossing voor weet? Het lijkt me iets wat bij meer kinderen moet voorkomen. Minder laxeermiddel is geen optie, het is bij haar of volle luiers, of terug naar elke 3 dagen ontlasting. Ik denk meer aan iets praktisch zoals een extra grote luier of een oplossing die ook voor incontinente volwassenen gebruikt wordt, maar ben daar zelf niet mee bekend.

juidth70

juidth70

02-08-2009 om 12:45

Onderleggers

Ik herken het probleem. Hier een niet zindelijke (verst-gehandicapte) zoon van 6 jaar ook met laxeermiddelen. Wat wij in ieder geval bij autoritten doen als hij nog geen volle luier gehad heeft, is een onderlegger in zijn autostoel leggen, half tegen de leuning. Ik ben de precieze naam kwijt, maar het zijn die dingen van 80cm bij 80cm die ook in het kraampakket zaten. Ze zijn gewoon te koop bij drogist en apotheek en zo blijf in ieder geval de autostoel schoon. Verder goede ervaring met de drynites luiers in zo'n situatie overdag, nemen lekker veel op. Maar die zijn pas vanaf 17 kg dus weet niet of dat een oplossing is.
Ook verschuiven wij wel eens het tijdstip van het laxeermiddel, maar ik weet niet of dat bij jullie haalbaar is?

Asa Torell

Asa Torell

03-08-2009 om 09:57

Judith

Dank je wel, voor de volgende lange rit gaan we die onderleggers zeker kopen! Hoewel het tot nu toe tot de kleren beperkt bleef. Eigenlijk zouden we aan papieren weggooikleren moeten denken misschien, een romper is al gesneuveld doordat scheuren de enige manier was om hem van haar af te krijgen zonder dat haar hele hoofd onder de poep zou komen :-(. Ze weegt trouwens maar 10 kilo, maar misschien moeten we zo'n drynites over haar gewone luier eens proberen. Wie weet komt er dan wat minder in de kleren terecht.
De relatie met de timing van het laxeermiddel is minder duidelijk. Soms heeft ze het ondanks dat spul toch weer drie dagen 'opgespaard' en soms komt er gewoon vijf keer een enorme lading uit op een dag.

amk

amk

03-08-2009 om 11:36

Wikkelrompers

Er zijn ook wikkelrompers, die hoeven niet over het hoofd heen. Wellicht is dat nog een idee?

Zitten dan met drukknoopjes aan de zijkanten vast.
Soms is het even zoeken, maar bij de speciaalzaak hebben ze ze ook wel in grotere maten.

mama

mama

03-08-2009 om 12:01

Romper naar beneden uittrekken

Hema rompers kan je vaak uit uitrekken en dan het hoofdgedeelte gewoon over het lijfje uittrekken.

Normaal ondergoed

Ik zou gewoon ondergoed voor haar kopen, dus een los hemdje en broekje. Dan hoeft het (misschien) niet meer over haar hoofd....

Is 1 x in de 3 dagen ontlasting dan vreemd? Hier wordt ook niet dagelijks gepoept, maar misschien werkt het bij jullie anders?

Linda

Asa Torell

Asa Torell

03-08-2009 om 14:11

Allemaal goede ideeen

In elk geval voor onderweg, thuis zijn het nooit zulke erge luiers dat er een romper hoeft te sneuvelen. En kan ze natuurlijk met kleren en al in de douche gezet worden desnoods.
Wat die ontlastingsfrequentie betreft, dat zou me niet storen als ze er geen last van had maar ze heeft duidelijk minstens een halve dag van te voren buikpijn voordat het dan eindelijk lukt. Nu is dat gelukkig wat minder maar nog niet helemaal weg, helaas. Enfin, dat is voer voor de kinderarts. (Die overigens elke 3 dagen wel echt te weinig vindt, Linda. Maar ik zou daar dus alleen iets mee doen als je denkt dat je kind(eren) er last van hebben).

liora

liora

03-08-2009 om 17:09

Asa

Hoi Asa,

Ik heb nog wat van die kraammatjes over want ben niet thuis bevallen. Ik wilde ze net weggooien, maar doe ze met liefde op de post voor jou. Interesse?

Trouwens, als je een bepoept rompertje oprolt, kan je het over het hoofd uitdoen zonder poep in haren te krijgen.

Liora

Asa Torell

Asa Torell

03-08-2009 om 20:59

Liora

Wat een lief aanbod van je! Ik neem het graag aan maar tegelijkertijd kosten die dingen natuurlijk echt niks (heb ze eens zelf moeten kopen bij een zuinige verzekeraar), dus het is wel zonde van het werk eigenlijk. Je kunt me mailen voor mijn adres op asa_ooAThotmail.co.uk . Overigens kun je die kraampakketspullen ook vaak bij iets liefdadigs kwijt, hier zamelt de wereldwinkel ze bijvoorbeeld in. Mocht je dat aanspreken, voor je andere kraamspul bijvoorbeeld.
Wat poeprompers oprollen betreft, zo doe ik het ook altijd (ze komen hier vaker voor) maar daar zijn grenzen aan... hier ging het echt om een centimeters dikke plak op hele buik en rug, die zou bij de minste poging zeker in de nek naar buiten zijn gespoten. En dit alles op een ranzig snelwegparkeerterrein met afgesloten wc's. Blugh!

liora

liora

04-08-2009 om 11:27

Asa

Hoi Asa,

Misschien niet zo'n handig plan dan, straks zijn de verzendkosten hoger dan de aanschafkosten! Zal hier eens informeren wie behoefte heeft aan matjes en zo.

Wel vies wat je schrijft over die poep, bah!

Sterkte ermee!

Liora

Asa Torell

Asa Torell

04-08-2009 om 22:15

Liora

Ja, misschien is er iemand die het makkelijk kan komen ophalen.
Vies he, gelukkig is dochter er thuis in gespecialiseerd om dit soort luiers alleen op de opvang te doen ;-) waar ze dan meteen in bad wordt gezet. En bij de volgende trip zijn we gewapend dankzij deze draad!

Asa Torell

Asa Torell

05-08-2009 om 20:35

Trouwens liora (ot)

Ik zou je nog wel iets anders willen vragen per mail, mocht je dat goed vinden zou je mij dan een mail willen sturen op het boven genoemde adres?

buzz

buzz

09-08-2009 om 21:29

Mijn dochter

Van net 2 heeft zo een hekel aan poep in haar luier (diaree door tanden met hele schrale billen)dat ik haar steeds heb gezecht poepen moet eigenlijk op het potje dan zit het niet in je luier.
Na 5 dagen zeggen (zonder te mopperen of iets dergelijks), zij ze mama poepen potje.
En ja hoor ze poepte op het potje.
Nu poept ze 7 van de 10 keer op het potje ongeveer.
Ik weet niet of het met een lacserend middel ook werkt met het aan voelen komen enz, en ik weet niet hoe een erge hekel ze zelf heeft aan de vieze kleren enz, Maar misschien is in elkgeval het benoemen de moeite waard.
Wie weet (kan ook zijn dat ik iets heel doms zeg hoor, en ik wil echt niet opscheppen hoor, mijn zoon is nog niet zo lang zindelijk en word over 2 maanden 4, maar ik dacht wie weet heb je er wat aan)

Asa Torell

Asa Torell

09-08-2009 om 21:43

Buzz

Dank je, ik vind het juist goed om te lezen dat jouw even oude dochter het al doorheeft! Hier praat dochter nog niet zo veel en daardoor onderschatten we haar soms. Op zich hebben we het potje al wel eens tevoorschijn gehaald als ze aanstalten maakt en dat levert vooral gegil op.
Maar misschien is het gewoon alleen maar zeggen zoals jij het deed, wel een idee - ze neemt graag zelf haar beslissingen dus dan is zo'n open manier wel wat. Want zindelijk hoeft van mij echt niet maar elke poepluier minder is er een.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.