Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Moe-dertje

Moe-dertje

20-10-2008 om 21:07

Wat zouden jullie doen ... (slechte slaper)

Hallo allemaal,

Ik lees hier regelmatig maar schrijf niet zo vaak. Nu toch maar eens jullie mening vragen.

Ik ben zwanger van ons tweede kindje, onze oudste (dochter) is nu bijna 2,5 jaar. Ze is altijd een slechte slaper geweest, dat wil zeggen: ze heeft altijd best veel geslapen, maar voorals 's nachts is doorslapen zonder wakker te worden en hulp nodig te hebben wel een probleem.

Momenteel is de situatie al ongeveer een jaar hetzelfde: overdag circa 2 uur slapen en 's avonds tussen half 8 - 8 uur naar bed, 's nachts regelmatig wakker worden, s morgens vroeg tussen half 6 en half 7 papfles en dan nog slapen tot 7 - 8 uur.

3 ' problemen' dus die we nu eigenlijk wel willen aanpakken, voordat de baby komt:

1. Papfles. Hoe bouw ik dat af/om naar een normaal ontbijt op een normaal tijdstip (dus zonder dat ze daarna nog terug naar bed moet)

2. de nachtelijke spookpartijen. een goede nacht wordt minimaal 1 keer onderbroken, een slechte nacht kan wel 10 keer zijn...vaak is ze speen kwijt, maar vaak is reden van wakker worden onduidelijk. soms is een aai of knuffel genoeg, slokje water, maar soms wordt het ook echt brullen en 10 keer zeggen dat ze moet gaan slapen. in echt vreselijke nachten eindigt ze bij ons in bed, waar ze dan meestal wel gewoon slaapt.

3. Te vroeg wakker. Het is haar nog nooit gelukt om tot 7/8 uur te wachten met ontbijt (ook niet in periodes dat ze verder wel goed doorsliep, die zijn er nl ook wel geweest). Hoe zorg ik nou dat ze in de vroeg uren geen honger heeft? MOet ik een vaste tijd voor het ontbijt vasststellen?

Ik weet het: De oplossing is natuurlijk consequent zijn en vooral niet meer zoveel aandacht geven 's nachts. Echter, het is een pittige tante en ik weet gewoon dat zij haar verzet langer vol kan houden dan wij, we hebben al meer geprobeerd :-) Ik wil het dus wel met beleid aanpakken, anders gaan we toch weer overstag en raakt ze overstuur zonder dat het enig doel dient ... en ze kan echt flink over de rooie gaan!

Dus ik ben benieuwd naar jullie ideeen:

- wat doe ik eerst: fles afbouwen, ontbijt tijd verschuiven of nachtelijke wakker worden aanpakken.

- wat is nou jullie gouden tip om de nachtelijke vraag om aandacht te doorbreken. Ik heb al zoveel geprobeerd, maar is altijd wel iets. Dorst, te warm, te koud, te donker, te licht... of zou er niets zijn en vraag ik erom :-)?

- moet ik missschien gewoon accepteren dat we om 6 uur opmoeten (dat is echt erg moeilijk voor ons, hebben we geprobeerd tot ze 1,5 jaar was... niet aan gewend geraakt, beiden sjacherijnig, veel ruzie wie eruiit moest etc)

Ooooooh voel me zo'n zeur met dit verhaal, maar de slaap is voor ons zo bbelangrijk om te blijven functioneren en het is zo lastig...
ze wordt ALTIJD echt altijd huilend wakker, ook smiddags als ze bv 2 uur geslapen wordt. Het is altijd net of ze ergens enorm van schrikt. Wie herkent dat? Het is niet leuk dat je kind nooit eens blij wakker wordt. Ze wil ook altijd DIRECT uit bed en haar kamer uit, terwijl ze erg blij is met haar kamertje en graag naar bed toe gaat. Wie herkent deze dingen?

ALvast bedankt voor het meedenken, ik hoop op tips!!

dc

dc

20-10-2008 om 21:37

Phoe hee

ik sta altijd om 6 uur op omdat er een tweejarige hard "mama, fini dodo" (ben klaar met slapen) schreeuwt. Ik lig dan ook regelmatig om 21.00 u in bed. Wat betreft 's nachts, zie mijn berichtje boven.

Bij 10 keer per nacht wakker worden denk ik aan een soort allergie of pijn. Dat gebeurt bij de onze als hij vitamine D krijgt. We zijn ons nu al mentaal aan het voorbereiden op z'n vitamine D shot volgend weekend :-(

Je kunt allerlei toeren uithalen en methodes proberen, maar daar word ik persoonlijk pas echt moe van. Voor mij werkt het beste regelmatig op tijd naar bed gaan, en me niet druk maken. Ooit moeten we ze waarschijnlijk hun bed uitschoppen :-)

dc

dc

20-10-2008 om 21:39

Memma

dat huilende wakker worden herken ik dus van de vitamine D. Daarmee werd hij steeds echt krijsend en van streek wakker, en sliep nooit langer dan 2 uur achter elkaar.

Ik zou een beetje uitproberen of ze ergens sterk op reageert. Fluor, vitamine D, suiker ????

Memma

Memma

20-10-2008 om 21:48

Nog een keer aanvulling :-)

Ik had een toepasselijke nick genomen omdat humor (hoe minimaal ook) de vermoeidheid tegengaat maar was het alweer vergeten. Ga nu even lekker DC's adviezen lezen. Nog meer mensen??

Memma

Memma

20-10-2008 om 21:52

Dc: hoe dan uitproberen

DC, hoe kan ik dat dan uitproberen? ik geef overigens geen vitamine D druppels ofzo. Ze krijgt iedere ochtend een pyjamapapje van nestle dat is met opvolgmelk. ik durf het bijna niet te zeggen want diep van binnen heb ik eigenlijk het gevoel dat dat een erg ongezond ontbijt is. En nog uit een fles ook:-)

Linda99

Linda99

20-10-2008 om 21:57

Hihi

We kunnen zo'n beetje wel een slecht-slapen topic in "Gezellug" gaan maken met al die slaap-topics nu hier ;)

Maar goed, ik had ook al bij een draadje hierboven gereageerd. Wij hebben dus ook een slechte slaper. Wat bij ons ook speelt zijn allergieën. Dochterlief is op dieet maar als ze 's nachts onwijs spookt vragen we ons toch af of ze iets verkeerds binnen heeft gekregen.....

Maar nu terug naar Memma: heb je al eens getest wat er gebeurt als je het middagslaapje overslaat? Wie weet dat haar ritme daardoor iets beter wordt. En wat je ook kan proberen is 's nachts wat warme melk te geven, wie weet slaapt ze dan wat langer door omdat ze dan geen honger heeft heel vroeg.

Zomaar wat ideeën.......

dc

dc

20-10-2008 om 21:58

Moeilijk

volgens mij kun je dingen laten testen. Bespreek het eens met je arts. Wij kwamen erachter doordat ik een keer vitamine d was vergeten 's morgens en hij opeens goed sliep. (7 mnd).

Ik zou beginnen met de makkelijkste dingen. Hou eerste eens een paar dagen bij wat ze allemaal eet, en waar ze mee in aanraking komt, en probeer dan 1 ding weg te laten en hou bij hoe ze daar 's nachts op reageert. Als ze fluortandpasta heeft, zou ik beginnen met een tandpasta zonder fluor. Dan zonder suiker. Dan een dagje zonder tv. Etc.

Met intolerantie voor melk heb ik echt geen ervaring, dus hoe je dat kunt uitproberen weet ik niet.

En ben je weleens naar een osteopaat met haar geweest? Die kan ook wonderen verichten.

En hier nog 1 die elke ochtend een fles pap drinkt hoor. Ik zie het probleem niet.

marie

marie

20-10-2008 om 22:03

Tips?

Hallo
Onze oudste werd als dreumes/peuter ook vaak krijsend wakker 's nachts, totdat ze looporen kreeg! Bleek ze dus al heel lang oorontsteking te hebben, zonder verhoging/koorts te hebben.... Maar de enigste manier om haar weer stil te krijgen was met een papfles.
Maar ook zonder oorpijn werd ze wel 's nachts wakker, o.a. vanwege de dorst. Dat hebben we snel opgelost door een anti-lekbeker met water in haar bed te zetten, kon ze zichzelf helpen - wellicht een tip voor jullie?
Ook onze oudste wilde om 6 uur 's ochtends ("midden in de nacht") ontbijt = papfles. Aangezien ze 3 dagen in de week om 7.00 uur op het kdv moest zijn, was die papfles erg gemakkelijk en op de "vrije" dagen ook, want ik ben om die tijd nog niet erg "levend" (mijn man maakte die dan voor hij naar zijn werk ging). Ze heeft die wel tot 3,5 jaar gehad ofzo. Ik zou zeggen - houd die er nog maar even in.
Jongste werd nog wel eens wakker door een speen die kwijt was - oplossing was een speenlintje waarme haar speen aan haar slaapzak vastzat. En verder nog een stuk of 4 reservespenen in bed. Ze kon ze slapend vinden - ook een idee voor jullie?
Jullie dochter is 2,5 jaar - over het algemeen de leeftijd dat kinderen stoppen met de middagdut (onze meiden met 4 en 3,5 jaar trouwens). Wellicht is het een idee om met de middagdut te stoppen, zodat ze 's nachts langer slaapt?
Nu ik dit typ denk ik wel eens - hoe zijn we die tijd toch doorgekomen destijds.... Nu zou ik het geloof ik niet meer kunnen, maar we zijn weer een paar jaar verder en het is allemaal goedgekomen. Er is dus hoop!
succes
PS de kinderen weekendje uit logeren sturen helpt ook heel goed - vooral voor je relatie !

*bella*

*bella*

20-10-2008 om 22:34

Pap zeker erin laten

Heerlijk toch dta ze nog een poosje slaapt erna? Veel mensen moeten iid echt eruit om 06.00. (of veel eerder...) Hier ook zo´n dwingeland destijds, en ik moest eruit voor het bord pap, geen fles meer. Die dwingende behoefte gelijk te eten wordt vanzelf minder. (en dan kijk je weemoedig terug)
Hier geen discipline, zonder slaap ben ik echt nergens. Zou niet mijn bed uit kunnen ´s nachts, dus ik vind het prima dat ze bij ons komen kruipen ´s nachts. Ook niet altijd even leuk, maar heb zeker bij zoon altijd sterk het gevoel gehad dat het dat was of tig keer mijn bed uit, en de keuze was hier snel gemaakt. Ze slapen gelijk verder zodra ze bij ons komen.(want gezellig ben ik nooit, word er meestal niet eens wakker van)
Inderdaad, zelf water mee, hielp hier enorm. Zoals gezegd ben ik erg lui ´s nachts dus datgene dat ze zelf kunnen, graag. Begonnen met antilek bekers, nu gewoon een flesje water altijd naast hun bed. Is wel een gewoonte geworden, maar vind ik niet zo erg.
Ik vind 2, zeker achteraf bezien, best nog heel erg klein. Vind het ook helemaal niet gek eigenlijk dat die kleintjes graag veilig bij papa en mama willen liggen. Vind het dus ook niet zo gek dat ze vanalles uit de kast gaan trekken. Vind het eerder verbazend dat zoveel kindjes wèl accepteren alleen te liggen:-) dan heb je gewoon geluk denk ik.
Prima tip om eea uit te gaan sluiten, zou ik zeker doen. Maar nogmaals, gek vind ik het allemaal niet. Hier werd ons dwingelandje trouwens ook vaak huilend wakker na de middagdut.

Hier

Hoi,
mijn middelste kindje heeft dat ook gedaan, 3 jaar lang, zo'n 6-10 keer per nacht wakker zonder verklaarbare reden en ineens was het over.

jongste van 2 jaar en 2 maanden begint nu ook. 3 keer per nacht wordt ze huilend wakker. moet ik er even heen,speentje erin, aaitje over de bol en om 6 uur klaarwakker.
maar dan ook echt eruit;-)

succes

herfst

herfst

21-10-2008 om 09:49

Heel herkenbaar

jee dit lijkt mijn verhaal wel van een goed jaar geleden!

ik heb niet alle reacties even zorgvuldig gelezen dus excuus daarvoor.

wat ik je wil vertellen:

- als je dingen wilt aanpakken, doe dat dan 1 voor 1. neem 2 weken voor 1 ding op zijn minst.

- de speen zou ik mee beginnen, dat is redelijk duidelijk en dan hoef je er in elk geval niet meer zelf uit voor de speen. dat geeft al rust. bouw de speen af, moment voor moment, met als laatste het 'inslaapmoment'. leg het aan haar uit, overdag, en dan gewoon starten ermee en doorzetten. de rest komt later.

- papfles.. gewoon nog maar even laten zou ik zeggen. tussen half 6 en half zeven is niet slecht. bij ons is het een héle tijd lang 5 uur geweest en dan werd er niet meer geslapen daarna!! :-((

- verder de geruststelling dat het vanzelf wel beter gaat worden. wij hebben écht met handen in haar gezeten en wisten niet meer hoe we het hadden met die nachten, ik ben er fysiek aan onderdoor gegaan, vaak ziek, altijd moe etc. maar sinds dat hij 3 jaar is, gaat het zo'n stuk beter. overdag ging het slaapje eraf en snachts kwam er meer rust. nu slaapt ie 12 uur zonder wakker te worden - we hadden alle hoop verloren maar het wonder is toch gekomen :-))

dus speen afbouwen, dan bouw je ook vanzelf de nachtelijke aandacht af. hier ook een pittig ding dus ik weet hoe het is. maar je moet echt je eigen slaap beschermen en jij bent de baas, spreek jezelf de goede moed in, begin ermee, zet het door en het komt goed.
het lukt het beste als je tegen je eigen grens aangelopen bent, dan ben je voldoende vastberaden om het door te zetten :-)

sterkte
herfst

ps
en nu we baby erbij hebben, was ik trouwens bang dat de baby mijn oudste zou wakker maken maar dat is niet het geval, hij slaapt er heerlijk doorheen. nooooooit gedacht!

herfst

herfst

21-10-2008 om 09:54

Nog een keer

ik herken het zo, ik was net even aan het teruglezen wat je nog meer precies schreef en écht het is precies ons verhaal. let me know als je nog wilt mailen oid..voor wat goede moed..

ayla

ayla

21-10-2008 om 11:28

Hier

2 slechte slapers, de oudste sliep pas beter rond haar 2e verjaardag en de jongste nu 19 maanden slaapt nog steeds rampzalig (kijk maar bij dreumestijd)

Papfles zou ik erin houden, zitten vitamines in etc, en je kunt erna nog even wat slapen.

Het 's nachts wakker worden is ene continu probleem begrijp ik, niet iets tijdelijks. Heeft ze verder geen klachten die eventueel kunnen wijzen op een allergie of intolerantie? Als dat niet zo is en er zijn geen lichamelijke redenen voor het slecht slapen dan is er maar 1 optie als je er echt van af wilt en dat is laten huilen. Ben zelf niet zo'n voorstander, doe het zelf ook niet, maar er zijn kinderen die na een week krijsen doorslapen, wonderbaarlijk. Je kunt meerdere spenen in haar bedje leggen, eventueel met een speendoekje eraan vast zodat het makkelijker is om ze terugtevinden.

6 uur is trouwens voor een heleboel kinderen een heeel normale tijd om op te staan. mijn oudste heeft ook al eens op dat onchristelijke uur naast me gestaan, vreselijk. Zeker als je ook nog zwnager bent

Pia75

Pia75

21-10-2008 om 21:19

Lampje

Hoi,

Mijn zoon (2 jaar en 3 maanden) vertoonde gelijk gedrag, misschien iets minder extreem. Hij sliep zelden in 1 ruk door, en wilde voor dag en dauw (soms 6 uur, soms 5 uur) een fles en sliep dan weer door tot een uur of 7 of 8. Op een gegeven moment werd dat 'ontbijtje' steeds vroeger en op een goede nacht vroeg ie om 24u om een fles. Moord en brand! Toen was ik het zat. Ik heb een tijdklok aangeschaft en zijn nachtlampje erin gestoken. Ik heb hem uitgelegd dat een fles melk niet voor de nacht is, maar voor de ochtend. Zolang de lamp aan is, is het nacht. Als de lamp uit is, is het ochtend en mag hij een fles. We hebben 2 nachten keiharde strijd gehad en ben ik 2 uur wakker geweest (waarvan de laatste driekwartier naast zijn bed. alleen zitten, niet reageren op zijn huilen en later zijn grapjes...). Toen viel hij in slaap en gingen we sochtends evalueren. Ik had het nooit gedacht maar het gaat inmiddels zo goed! Hij vertelt aan iedereen: licht aan, dan licht uit en dan fles drinken. We begonnen om 6.15u en de klok staat nu op 7.10u. Soms is hij om 6.45u wakker maar hij wacht braaf tot het licht uit is. En dan wil hij wel graag eeen fles, maar dat mag dan ook. Het is dan wel dag en niet meer zoals voorheen nog even doorslapen. Maar omdat hij nu veel beter doorslaapt - hij wordt snachts ook veel minder vaak wakker - is om half 7 of 7 uur wakker worden ook veel minder erg. En ja, dit is een bijzonder pittig kind met een heel sterke wil. Dus, wellicht het proberen waard!
succes
Pia

Vroeg wakker, laat ontbijten

Het vroeg-wakker-later-ontbijten probleem hebben wij hier nooit gehad vanwege de zeer onverantwoorde oplossing die wij al in de babytijd kozen: zoonlief wordt in de ouderslaapkamer voor Zappelin geparkeerd.

Voor zijn geboorte had ik ideeën over weinig tot geen tv enzo, maar aangezien dit in de babytijd de enige manier was waarop ik ongestoord kon douchen kwam dit er al vroeg in en is het er nooit meer uitgegaan.

Kind wordt wakker om half zeven (was vroeger, met de lampmethode hebben we dat weten op te rekken, zoon was toen rond 2,5). Moet daarna plassen en mag dan bij ons in bed tv kijken. Ik ga douchen (vriend gaat de deur uit rond die tijd) en na half wordt er ontbeten.

Maar zoals meerdere posters al aangeven: die papfles erin houden is helemaal zo slecht nog niet. Dat -tig keer per nacht wakker worden is veel vervelender. Ik was hierboven een draadje gestart over slecht doorslapen, zie ook de tips daar.

Sterkte ermee

Temet

Pia75

Pia75

22-10-2008 om 13:20

Lampje helpt ook voor slecht doorslapen...

Hoi,

even een reactie op post van Temet: het fijne bij ons was dat de lampmethode (zie hierboven) ook heeft geholpen tegen het slechte doorslapen. Hij wordt - tenzij hij ziek is - zelden meer wakker. Althans, niet dat wij merken. Dat kan toeval zijn, maar ik vermoed dat hij zich beter realiseert dat het nacht is en dat slapen daar bij hoort en zich weer omdraait.

groet
Pia

Memma

Memma

22-10-2008 om 14:23

Reactie...

Wat een hoop reacties, fijn! Ik moet alles nog even op me in laten werken, maar een paar eerste reacties/vragen van mijn kant...

Die fles er voorlopig in laten is dus zo slecht nog niet. Voelt voor mij als de makkelijkste oplossing en mss dat ik daarom geneigd ben te denken dat het niet goed is. IS er niemand anders die net als ik bang is dat die nestle pyjamapapjes niet echt gezond zijn (mss was ik vergeten dat erbij te zeggen)?

Probleem is dan wel dat dochter vaak veel vroeger al begint te roepen om die fles, zoals Pia ook schreef (maar dat haar en mijn kind s nachts wat zelfde gedrag vertonen hebben we hier al vaker geconstateerd haha...). Dus als ik de nachtelijke aandacht wil verminderen zonder de fles te stoppen dan moet ik dus een lampje voeren. Denk ik even over. Dan kan ik straks ook tijdstip van de fles gaan opschuiven...

VErder ga ik ook een beloningssysteem bedenken en afspreken met haar. Vannacht heeft ze nl super geslapen (enkel om 6 uur wakker voor de fles HOERA!!!!!!!) en toen heb ik vanmorgen gezegd dat ze daarvoor een kadootje zou krijgen. Een mooie rugzak (die ze toch nodig had haha) en ze was erg blij. Dit moet ik uitbuiten!

Speen afbouwen vind ik overigens geen optie. Het ding geeft haar echt veel vertrouwen en rust en dat vind ik niet verkeerd. Dat de speen (met speenketting) soms uit bed valt is irritant voor ons, maar niet haar fout. Overigens heeft ze nu sinds paar dagen een groter dekbedje, waardoor speen minder snel achter bed valt. Wie weet gaat dat zich dus venzelf oplossen.

Tenslotte; de tip van meer dan 1 speen hebben we al uitgeprobeerd. Dat leidde ertoe dat ze voortdurend wakker werd om te zorgen dat alle spenen op haar kussen lagen. Steeds zoeken, 1 in de mond, 1 in elk knuistje. Als er dan 1 op de grond of onder de deken lag begon ze te huilen en te roepen 'peen weg'. Dus dat werkte nogal averechts ... nu weet ze dat ze 1 speen mag en die houdt ze in haar slaap vaak vast, dus daardoor is het speenkwijt probleem al minder geworden.

Kortom: bedankt, meer tips hoor ik graag, ik ga een lampje en een beloningssyteem verzinnen denk ik en dan wordt het streven dat ze enkel mag roepen als het lampje aan is om de fles te drinken en dan lampje weer uit en verder slapen maar!

Bedankt allemaal!!
(PS - lampje heb ik ooit eerder geprobeerd toen ze anderhalf was ofzo. toen snapte ze het volgens mij niet...gelukkig is ze veel wijzer nu haha)

Tip speen

Hoi,
weet je wat wij doen? je hebt van die doeken die je aanschaft voor je bevalling. niet hydrofiel luiers,maar die andere zachte.
die knip ik schuin door de helft en dan met de middelste punt aan de speen.
haar doek dus. snachts blijft de speen goed in de buurt door de doek. ideaal.

Pia75

Pia75

22-10-2008 om 21:01

Memma

Hallo Memma!

Ja, er was ook iets - weet niet meer wat - waardoor ik dacht: nu is de tijd rijp voor het lampje. Hij is sinds zijn 2e verjaardag en de overgang naar de peutergroep op de creche zo vooruitgegaan. En zoals ik al schreef hij snapt het feilloos. Alhoewel het in het begin dus wel strijd opleverde. Dat moet je even handig plannen, wij begonnen toen ik 4 'weekenddagen' voor de boeg had. 1 nacht harde strijd, 2 goede nachten en toen ineens weer strijd. vervolgens een paar nachten wel wakker en vragen om fles, maar na korte uitleg 'de lamp is aan, het is nacht, dus geen melk' ging hij weer slapen. ik ben er echt blij mee! wat wel jammer is, is dat het uitslapen tot 8u wat soms gebeurde soms wel heel fijn was. maar ja, dit ritme is wel 'normaler'.
Sterkte ermee!

Ilona

Ilona

23-10-2008 om 19:30

Over huilend wakker worden...

Wauw moe-dertje, pittige tijd met die dametjes he? De mijne is 2,6 jaar en ook ik ben zwanger van de tweede. Erg lastig om geduldig te blijven, vind ik soms.
Maar goed, ik had ook een meisje dat steeds huilend wakker werd. Het is misschien wel logisch als je bedenkt dat je kind je vanaf de geboorte op deze manier heeft geroepen. Mijn dochter heeft dat ook een hele tijd gedaan. Totat ze mama kon zeggen. Toen heb ik een aantal keren tegen haar gezegd (en ook voorgedaan) hoe ze me mag roepen als ze wakker is, "want ik vind dat huilen niet zo leuk." Dan roep je: Maaamaaaaaaaaa!
Het duurde maar heel even voordat ze het doorhad. Vaak zijn die pittige tantes ook errug bijdehand ;) Ik ging ook heel blij (beetje overdreven) naar boven toe de eerste keer dat ze me riep ipv huilde.
Misschien heb je er iets aan. Voor de rest: succes met je kleine meid!
Ilona

Memma

Memma

24-10-2008 om 08:28

Het gaat goed hier!

we hebben nog niet eens tijd gehad om

En Pia, zo te horen heeft jouw mannetje het wel erg snel door gehad. Nu nog even uitleggen hoe hij moet uitslapen :-)

Annemir, dank voor je tip tegen speen-die-uit-bed-valt, maar mevrouw is nogal een woelwater en ligt niet meer in een ledikant, dus speen(zit al aan speenkoord) verdwijnt toch vaak op de grond of onder dekbed. MAAR: in een goede nacht gebeurt dat nauwelijks, terwijl het in een slechte nacht heel vaak gebeurt. Ik verdenk haar er daarom van dat ze de speen in slechte nachten op de grond gooit zodat wij hem moeten komen oprapen. DAt oprapen kan ze natuurlijk ook zelf (zze kan nota bene blind het lampknopje vinden) maar snachts vertikt ze dat... Het gaat dus allemaal om aandacht :-)

Ilona, ik ga inderdaad meer praten met haar over het huilend wakker worden, wie weet gaat ze dan onthouden dat er ook andere manieren zijn om te laten horen dat ze wakker is. Ben benieuwd... het kan ook zijn dat ze net zo wakker wordt als papa: die is ook altijd even paar seconden gedesorienteerd en die ongelukkig bij het wakker worden...

we houden moed. bedankt allemaal voor de mentale steun in zware tijden. Heb me vandaag ziek gemeld (zware hoofdpijn, hoofd vol watten) dus ga lekker de hele dag in bed liggen. Beetje forummen, tv kijken, dutjes doen. Mmmmm.

Memma

Memma

24-10-2008 om 08:31

Vergeet ik nog mijn eerste zin af te maken...

We hebben nog niet eens tijd gehad om nachtlampje op te hangen en een 'sticker-kalender' oid te maken waarmee we het beloningssysteem gaan invoeren, gaat het prompt drie keer goed! Dat eerste kadootje was kennelijk een flinke opsteker voor mevrouw. Heb net afgesproken dat als ze komende nacht weer zo goed slaapt, dat ze dan morgen weer een kadootje krijgt., ik had alvast wat kleine kadootjes in huis gehaald. En dan vanaf morgen een sticker systeem met af en toe een kadootje. Heb er bijna zin in haha.

De fles laten we er voorlopig toch maar in en de speen ook. ze moet leren dat dat iets anders is dan 30 keer per nacht roepen...

nogmaals dank allemaal!

Speen gooien

Hoi,
memma in slechte tijden hier gaat ze huilen. ik ga dan naar haar toe. zodra ik binnenstap, gaat ze goed liggen en doet ze haar speen in.
waar kom ik dan in helmelsnaam voor?
ze willen gewoon dat je even komt troosten en misschien denkt ze dat het werkt om de speen te gooien,haha

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.