Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

MLN

MLN

24-03-2009 om 09:34

Waterpokken op psz

Vanochtend zoontje naar psz gebracht en daar hing een briefje op de deur dat er waterpokken heersen. Klasje idd gehalveerd ivm zieke kindjes! Ga er maar vanuit dat die van ons dus ook binnen de kortste keren ziek zal worden. Iemand tips ivm voorzorgsmaatregelen??? Wat moet ik in huis hebben (tegen jeuk enzo), hoe lang duurt zoiets en hoe 'ziek' kunnen ze er van worden?
En krijgen alle kindjes waterpokken??? Volgens mijn man heeft hij ze nooit gehad. Hmmmm, toch maar eens zijn moeder bellen om te checken...

Guinevere

Guinevere

24-03-2009 om 09:49

In huis halen:

Je kunt ervoor zorgen dat je een goede soort zinkzalf in huis hebt tegen de jeuk, helpt ook omdat de waterpokken iets sneller indrogen. En verder natuurlijk paracetamolzetpillen. Het valt niet te zeggen hoe erg een kind er last van heeft en hoe lang natuurlijk. Er zijn kinderen die maar één pokje hebben en geen koorts. En er zijn kinderen die 2 weken hondsberoerd zijn met 40 graden koorts en ontstoken waterpokken. Hopelijk voor jouw zoon krijgt hij de 1e variant... ;-)

Tango

Tango

24-03-2009 om 10:09

Wij gebruikten

Bij Tangozoon die 11 maanden was toen hij waterpokken kreeg Calendula emulsie, dit is speciaal bedoeld voor ziektes als waterpokken (met jeukende uitslag). Het verkoelt en werkt jeukstillend.
Ik heb ook weleens gehoord dat een bad met havermoutvlokken o.i.d. helpt, maar ik weet dat niet precies. Er zijn vast mensen die daar meer van weten.

En nee niet alle kindjes krijgen waterpokken. Tangodochter kreeg ze niet of nauwelijks toen haar broertje ze had. Ze had wel een stuk of drie vreemde vlekjes, maar echt waterpokken was het niet.
Op latere leeftijd kan je het ook krijgen en dan ben je er flink beroerd van heb ik van mensen uit mijn omgeving gehoord. Inderdaad dus maar even navragen of je man het vroeger gehad heeft.

Mamvantwee

Mamvantwee

24-03-2009 om 10:28

Havermout!

Echt waar, het hielp bij ons en het is dé tip die ik alle ouders meegeef: als de waterpokken gaan jeuken, doe je je kind in een lauw bad, en je vult een washandje met havermoutvlokken of zemelen. Knijp een beetje met de washand in het water, zodat er een havermoutpapje op de washand ontstaat. Hiermee de waterpokplekken deppen, en vooral niet afspoelen. Dep je kind droog en laat de havermout opdrogen: hiermee drogen de plekken sneller in en het vermindert de jeuk. Onze kinderen hebben er baat bij gehad.

Overigens heb ikzelf volgens mijn moeder 1 waterpok gehad als kind, maar intussen weet ik dat ik wel de ziekte heb gehad hoor. Ik ben intussen wel veel vaker in contact geweest met het virus.

mamvantwee

Mamvantwee

Mamvantwee

24-03-2009 om 10:29

Overigens...

de calendula-emulsie hadden wij ook, maar dat hielp bij ons helemaal niet. En vooral géén talkpoeder op de open waterpokplekjes strooien!

Hanne.

Hanne.

24-03-2009 om 12:06

Menthol zalf

Vanaf 2 jaar mogen ze ook menthol zalf. Was hier absoluut een uitkomst. Oudste die geheel panisch is voor zalfjes kwam er zelf om vragen. Zo goed helpt het dus.

Linda99

Linda99

24-03-2009 om 21:07

Niet krijgen kan ook

De incubatietijd is zo'n twee weken. En 1 dag voor de blaasjes komen totdat de blaasjes ingedroogd zijn is een kind besmettelijk. Da's ongeveer een dag of 4/5 meestal. Onze dochter met waterpokken heeft tijdens de besmet-periode met 3 kinderen gespeeld die nog geen waterpokken hebben gehad en ze niet kregen. Dus je weet maar nooit......

Hier werkte de emulsie van VSM erg goed. Zemelenbadje op zich ook maar kindlief was erg uit d'r doen en schoot in de stress van dat raar uitziende badwater en wilde dus niet (wel 1 keer krot kunnen doen).

Havermout

werjte hier ook prima. Oudste was bijna 6, heeft iets meer geslapen dan normaal maar had werder alleen wat last van jeuk. Ze ging 2x per dag lachend in een havermoutbad. Jongste van 2 (het begon op haar verjaardag!) was er echt niet lekker van. Ze wilde ook niet in bad, maar ik heb haar wel ingesmeerd met het havermout-papje uit de washand. Bij beide waren de waterpokken snel ingedroogd.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.