Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Weg tutje

hallo allemaal. Dit is de eerste keer op dit forum voor mij. Mijn zoontje van bijna 3 jaar heeft nog een tutje in bed. Smiddags en snachts. Na de vakantie hebben we gedaan alsof het tutje weg was. Hij heeft er nog twee keer naar gevraagd en toen niet meer.maar vanaf dat moment werd hij veel wakker snachts terwijl hij altijd goed slaapt. Ook ging hij moeilijk slapen, vaak huilend en werd ook weer huilend wakker. Doorzetten dachten wij. Even een paar rot weken en dan zijn we erdoor. Totdat hij overdag ook mopperig was en veel meer huilde. Normaal was hij altijd vrolijk maar nu niet meer. Alsof hij troost in zijn tutje mistte. Dus na twee weken tutje weer gevonden opeens en hij was na twee dagen weer de oude. Niet meer zoveel mopperen en huilen en weer goed slapen. Misschien waren we iets te vroeg? Heeft iemand hier ervaring mee of tips?

Hoezo weg?

Mijn dochter van 13 heeft nog steeds een doekje en een knuffel mee naar bed. Ik ken bejaarden die nog met een knuffel naar bed gaan.:-)

Bedoel je speen of knuffel?

Hoi,
Ik weet niet helemaal wat jullie verstaan onder "tutje". Een knuffeltje zou ik noooooooit wegdoen, maar de speen wel.
Bij mijn oudste zijn we dat rond 3 1/2 jaar gaan doen, maar toen begon hij direct te duimen. Speen terug gegeven en half jaar later weer geprobeerd. Toen ging het goed.
Jongte is nu net 3 en die mag van mij nog even. In elk geval zolang hij middagdutjes doet, anders weet ik dat die meteen over zijn.
Groet,
Suzanne

Risama

Risama

26-08-2011 om 13:04

Als je een speen bedoelt...

... zou mijn advies toch zijn: doorzetten. Mijn oudste zoon is net 3 jaar en enkele maanden geleden was zijn speen weg (echt weg dus) Hij moest dus zonder speen slapen en na wat gemopper is hij dat ook maar gaan doen. Hij heeft vervolgens wel een kleine 2 maanden onrustiger dan anders geslapen, maar toen de speen weer uit een hoekje tevoorschijn kwam, heb ik hem weer heel snel uit zicht gelegd. Overigens heeft man hem 1 keer uit wanhoop die speen toch gegeven en was ik woedend op man en vreesde dat alle moeite in één keer teniet gedaan was, maar dat viel gelukkig mee. 's Middags slapen is wel echt voorbij nu hij geen speen meer heeft.

Wel lastig is dat hij nu stikjaloers is op zijn broertje van 1 jaar die wel een speen heeft. Hij pakt hem constant af, zo erg zelfs dat we de stoelindeling in de auto hebben moeten wijzigen, omdat hij die speen uit zijn broertjes mond bleef rukken....

Kleintje79

Kleintje79

26-08-2011 om 13:26 Topicstarter

Anne j

Hoi Anne

Misschien verkeerde benaming maar ik bedoel de speen van hem. Daar moet ie toch n keer vanaf. De tandarts zei dat hij al een beetje een overbeet krijgt. Had ik ook al gezien :-(

Kleintje79

Kleintje79

26-08-2011 om 13:28 Topicstarter

Suzanne

Hoi Suzanne

Ik bedoel inderdaad speentje. Knuffeltje mag ie natuurlijk altijd houden. Ik heb mijn oude van vroeger nog bewaard!!!

Hoe wil jij dat straks gaan doen?
Sommige sturen hem op naar Sinterklaas of naar een klein neefje of nichtje.

Groetjes Maartje

Kleintje79

Kleintje79

26-08-2011 om 13:34 Topicstarter

Risama

Bedankt voor je berichtje.
Ik denk dat we het binnenkort nog maar een keer gaan proberen. Normaal ben ik ook van het doorzetten maar nu kwam alles tegelijk. Veel te druk op t werk en veel moe. Kon het er ff niet bijhebben.

Binnenkort als t wat rustiger is maar weer proberen!!!!

Spenenfee

Hoi Maartje,
Met onze oudste hebben we toentertijd zijn speentje in de boom opgehangen voor het slapengaan. We legden uit dat de Spenenfee hem dan zou komen ophalen en een kadootje ophangt voor kinderen die zo groot zijn dat ze zonder speen willen gaan slapen.
Volgende ochtend hing er een kadootje.
Het was heel moeizaam, het inslapen zonder speen. Toen dat duimen er ook nog bij kwam, ben ik snel weer terug gegaan naar slapen met speen. Mijn tandarts had me al gewaarschuwd dat ik niet te snel moest willen stoppen: een kind dat gaat duimen, doet dat vaak na zijn 7e nog. en dan ben je nog verder van huis! Op de dag dat hij 4 werd, hebben we de speen gewoon samen in de kliko gegooid en hij is direct gaan slapen. Hij ging toen voor het eerst naar school, en was simpelweg te moe om moeilijk te doen! ;-)
Ik zie wel hoe het gaat lopen met mijn jongste.
Suzanne

Kleintje79

Kleintje79

26-08-2011 om 14:21 Topicstarter

Suzanne

Hoi Suzanne

Ja dat is misschien ook wel iets. Het rare was alleen dat hij t zelf niet erg vond dat de speen weg was. Denk dat hij niet eens wist waarom hij opeens zoveel moest huilen. Heel zielig.

Ik wacht nog ff voordat ik denk dat het goede moment er is. Misschien als hij smiddags niet meer slaapt.

Komt goed!!

liora

liora

26-08-2011 om 21:09

Wachten

Hoi,

Ik zou ook nog wachten. Ik ben misschien soft, maar het geeft een kind zoveel steun en troost, dat wil ik niet te snel afpakken.

Liora

Mama_Lynn

Mama_Lynn

27-08-2011 om 21:12

Hier

Bij mijn oudste zijn we gestopt met ruim 2.5 jaar. Toen ging ze over naar haar nieuwe grote bed (ivm komst babybroertje). We hebben het haar gewoon verteld: de speen mag niet meer van de tandarts, dat is niet goed voor je tandjes. Ze sliep er alleen in bed mee (dat was trouwens ook 's middags rond die tijd over), dus dat scheelde. Hier heeft ze er een paar keer naar gevraagd, of nee eigenlijk gezegd: speen mag niet meer he? Ze sliep wat moeilijker in, maar dat kon ook door andere dingen komen. Wij hebben doorgezet, maar ik weet niet wat ik gedaan zou hebben als mijn kind daardoor echt minder lekker in mijn vel zou zitten. Weet je zeker dat het daardoor komt, kan het niet ergens anders door komen? En anders misschien inderdaad op een ander moment proberen.

Succes hoor, Lynn

hout anne

hout anne

29-08-2011 om 22:26

Ik wacht ook nog even

Mijn zoon is zo verknocht aan zijn speentje. Hij krijgt hem alleen als hij gaat slapen, 2x per dag. En als we héél lang in de auto zitten (zoals laatst naar Frankrijk). Hij vraagt er veel vaker om, maar dan houdt ik voet bij stuk, alleen als hij gaat slapen.
Debk idd dat het middagslaapje zonder speen heel snel over zal zijn, terwijl hij het echt nog nodig heeft (slaapt de laatste tijd vaan 2 tot 2,5 uur!!!)
Hij krijgt idd wel een beetje een overbeet, maar zie hem ook wel als duimer en dat zou idd funest zijn. Vind 4 jaar wel mooi om ermee te stoppen, dan gaat hij naar school. Al begint hij er nu wel af en toe op te knauwen. Meestal op de 'harde' rand, maar als dat erger wordt en hij de speen stuk gaat bijten, dan gaat deze natuurlijk direct weg. Dan wordt t gevaarlijk!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.