Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Wintertijd

Hoe verloopt het met jullie qua omschakeling van de wintertijd?
Hier is zoonlief al 2 keer wakker geweest rond een uur of 5 en wil daarna niet meer slapen. (hij is 2 jaar). Hebben jullie je kids speciaal later naar bed toe gedaan?
Groetjes

Pia75

Pia75

27-10-2008 om 13:37

Jetlag

Hoi
Er stond dit weekend een artikeltje in het Parool over de 'rampzalige' gevolgen van wintertijd voor kleine kinderen. Ze - en ouderen vaak ook - hebben gewoon jetlag verschijnselen. Maar die gaan over. Volgens mij zo snel mogelijk in het gewone ritme gaan qua avondbedtijd en middagdut. En dan maar hopen en bidden dat de ochtenden snel later worden...

groet

ps. bij ons gaat het wel ok, tot mijn grote verbazing! maar dta komt ook omdat mijn zoon ziekig is en snachts veel wakker is waardoor hij sowieso net wat langer slaapt

Mama Marjan

Mama Marjan

27-10-2008 om 13:50

Hier ook 5 uur :(

Mijn oudste is (bijna) 2 en altijd een vroege vogel: 6 uur half 7 is voor mevrouw normaal. Maar nu de klok is verzet was het vanochtend om kwart over 5: Mamááá', ik wil naar onder! Ik wil een boterháááám...
En inderdaad niet stil te krijgen. Ach ja, het is tijdelijk en ze had hele goede zin, dus dan smelten we hier weer, maar met de jongste (5 weken) die net om 4 uur had gedronken wel even bikkelen zo. Succes allemaal!

Puck2

Puck2

27-10-2008 om 14:07

Nooit last van gehad

Onze kinderen (nu 10 en 7) hebben echt nooit last gehad van de overgangen wintertijd-zomertijd v.v. Heb ze ook nooit eerder of later naar bed gebracht. Wel dat ze de eerste dag op een andere dan gebruikelijke tijd wakker werden maar daarna zaten ze al weer vlug in het nieuwe ritme. Heerlijk makkelijk, zulke meegaande kinderen (deden ze dat maar op alle fronten LOL)

Jacoline29

Jacoline29

27-10-2008 om 14:52

Wintertijd

Elize is vannacht vaak wakker geweest en kwam idd ook om 5:30,logisch want ze werd ook wel eens 6:45 wakker.Meestal later.Naar bed gaan, ze sliep gisteren om 19:30 wintertijd,dus dat klopte ook wel met haar ritme,hopelijk zitten wij snel weer in ons ritme,ik moet er zelf ook altijd aan wennen.

Mamvantwee

Mamvantwee

27-10-2008 om 16:00

Ook 5 uur

En hier dus ook: na een rommelige nacht waarin de jongste 3 keer wakker werd, was de oudste om 5 uur wakker. Pfff...zware dagen voor papa en mama net na de omschakeling.

amk

amk

27-10-2008 om 16:13

Geen last van

maar ze is dan ook tot woensdag bij papa haha. En tegen die tijd verwacht ik dat ze wel bijgetrokken is.

groet
Angela

Geen probleem

gisteren was Jongste van 2 1/2 om even over 8 wakker en vanochtend las ze om 7 uur nog heerlijk te slapen. Ik weet niet hoe laat ze wakker werd want ik moest werken. Oudste van 6 gaat in bed liggen lezen als ze wakker wordt, dus die merk je sowieso niet.

Valt me mee

Oudste 2 waren vanochtend om iets voor 7 wakker maar weten dat ik ze niet wil horen voor de wekker op 7 uur staat. Jongste was om 5 uur even wakker maar viel na een aai over zijn bol en speen in zijn mond na een minuut of 15 weer in slaap. En dat doet hij anders ook wel eens dus of dat met de wintertijd te maken heeft...
Al met al valt het me reuze mee, ik heb wel eens ergere ochtenden gehad. ;)

Rafelkap

Rafelkap

28-10-2008 om 06:37

Vanochtend

Gisteren viel het mee, vanochtend was de oudste om half 5 wakker en hield iedereen wakker. Jongste is sowieso een uitslaper en had nooit dit probleem. Het duurt even vrees ik.

Van korte duur

Zoon werd de 1e dag om kwart over 5 wakker :( (normaal rond een uur of 6) maar daarna zat hij gelijk in het ritme en is het gewoon weer rond 6 uur. Normaal keek ik altijd uit naar de wintertijd, lekker een uur extra, maar nu met een kind speelt dat niet meer.

Hier helpt het meestal niet om hem later naar bed te doen, hij wordt toch rond dezelfde tijd wakker.

Maf gezin

Ons gezin is nogal van het samengestelde. Dus oudste sliep bij haar papa. Geen last van gehad. Oudste zoon sliep bij zijn mama, dus geen greintje pijn. Jongste is van ons samen. En die stond dus om half 6 naast ons bed. Gaaaaaaap. Terug gestuurd, maar een half uur later was hij er weer. Dus tussenin genomen, liggen kletsen en tv kijken (wat een uitvinding op de vroege morgen zeg!) En de volgende ochtend weer vroeg. Hij was sowieso al tijden vroeg sinds hij in het grote bed sliep.
Heeft manlief opeens besloten dat zijn bed anders moest staan. Niet onder het raam, maar tegen de muur, dus een kwartslag gedraaid. Prompt slaapt ons lieverdje gewoon door tot de wekker gaat... toeval?

thein

thein

28-10-2008 om 19:11 Topicstarter

Redelijk weer in het gareel

voordat de wintertijd inging hebben we eventjes problemen gehad met slapen en kwam ook om 6 uur, daarna lekker rond 7 uur en eigelijk zit hij nu weer op 6 uur. Hij zit dus weer redelijk in zijn eigen ritme. Gisteren trouwens wel later naar bed toe gedaan. Vandaag weer lekker rond half 8.
Goh wel fijn te horen dat er heel veel kids zijn die om 6 uur wakker zijn. Ben ik toch niet de enige moeder die er zo vroeg uit moet! Geeft me weer moed!

mar

mar

28-10-2008 om 20:20

Best wel last van

Hier hebben we best last van de wintertijd, ikzelf maar mijn zoontje ook. Ik merk dat hij om 6 uur al moe is en als ik hem om 7;30 op bed wil leggen dan is hij zooo vervelend omdat hij gewoon te moe is :(
Het avondeten is dan ook net te laat, en is dan te moe on te eten.
De volgende ochtend is hij 7 uur half 8 wakker, dit is opzich niet vroeg maar voor mijn zoontje wel, hij slaapt meestal tot 8 uur half 9 en dat ene uurtje merk je vreemd genoeg wel.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.