Dreumes- en Peutertijd Dreumes- en Peutertijd

Dreumes- en Peutertijd

Zieke peuter weigert te drinken

Hallo allemaal,

Nadat m'n 2 en half jarige zoontje een paar dagen diarree had ( en af en toe overgeven + last van oor, nu geen koorts) heb ik de huisarts gebeld en als er geen verbetering in zit moet ik donderdag langskomen, tot die tijd moest ik m vooral veel laten drinken, maar dit lukt dus niet zo goed, heeft iemand een manier om hem beter te laten drinken? Hij heeft vandaag iets meer dan een halve liter vocht (550 cc) tot zich genomen is dit genoeg voor een twee-jarige? Hij heeft 1 diarree broek gehad (kleintje) en eet alleen wat fruit meer wil ie niet...wie weet antwoord op m'n 2 vragen??

alvast bedankt,

Angeela

Guinevere

Guinevere

20-04-2010 om 20:01

Halve liter

Een halve liter lijkt me prima, ik ben persoonlijk al blij als mijn 3-jarige dat in gezonde toestand binnen krijgt. Vergeet niet dat zo'n kind veel minder massa heeft dan een volwassene, dus die anderhalve liter per dag die een kind nodig zou hebben begrijp ik nooit zo erg. Moeten ze natuurlijk niet al te erge diarree hebben, dan wordt het verhaal wel anders natuurlijk.
Verdere tips: ijsjes! En drinken in VET COOLE bekers.

Asa Torell

Asa Torell

20-04-2010 om 20:57

Drinken bij ziek zijn

Ik heb gelezen dat het kan helpen om gewoon heeeeel vaak kleine hoeveelheden aan te bieden, van een lepeltje bijvoorbeeld. Maar ik sluit me vooral aan bij Guinevere, een halve liter is helemaal nog niet zo gek weinig. Wel blijven kijken of er nog plas in de luiers zit.

angel3

angel3

20-04-2010 om 21:17

Toetjes

ik vind een halve liter wel oke hoor, zeker als ie ook niet de hele dag heeft overgegeven. In veel dingen zit vocht denk aan: toetjes. Heeft ie daar zin in? of appelmoes

Fruit

In fruit zit ook vocht. In sommige soorten fruit zit zelfs heel veel vocht. Waarschijnlijk heeft-ie gewoon niet meer nodig, samen met die halve liter.

IJsjes is inderdaad ook een klassieke tip.

Sterkte ermee, en beterschap voor het mannetje.

Temet

Interessant maken

Hier werkt het vaak goed als het drinken extra interessant wordt gemaakt met mooie rietjes oid. Of juist uit een flesje met speen als ze eigenlijk allang uit een gewone beker drinken.

Elke vijf minuten

Kindje is waarschijnlijk alweer beter maar toch een paar tips:

Elke vijf tot tien minuten aanbieden - zet er een wekker naast.
Inderdaad op verschillende manieren aanbieden, van een lepeltje, mooi rietje, speciaal glas. In het ziekenhuis geven ze soms spuitjes weg kan je tien mL per keer in mondje spuiten, vinden veel kinderen ontzettend interessant
Ijsjes, fruit, soep, yoghurt, vla daar zit allemaal vocht in.
Liever geen cola, onverdunde vruchtensap of sportdrankjes aanbieden, suiker/zout verhouding raakt dan in de war, liever gewoon ORS.

Overigens heeft een kind ongeveer het volgende aan vocht per 24 uur nodig:

Tot tien kilo 100 mL per kilo (kind van acht kilo dus 800 mL per 24 uur)
Tussen elf en twintig kilo 1000 mL plus 50 mL voor elke kilo over de tien (kind van veertien kilo dus 1200 mL)
Boven de twintig kilo 1500 mL plus 20 mL voor elke kilo boven de 20 (kind van 26 kilo dus 1620 mL)

Dat gaat uit van een kind dat niet spuugt, aan de diarree is of hoge koorts heeft.

Als je kindje regelmatig plast, met tranen huilt en goed speelt hoef je je waarschijnlijk weinig zorgen te maken. Een kindje dat minder plast dan gewoonlijk, sterk geconcentreerde urine heeft, hangerig is, huilt zonder tranen of echt niets binnen houdt is een reden om naar de HAP te gaan!

Mariel

Angeela

Angeela

22-04-2010 om 22:07 Topicstarter

Bedankt

Hallo allemaal,

Bedankt voor jullie reakties, ik was er nu wat geruster over dat ik er geen liter vocht inkreeg. Het lijkt sinds vandaag iets beter te gaan, hopen dat ie inderdaad weer snel opknapt,

Groetjes,

Angeela ( de truc met het flesje + speen werkte )

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.